Ki viszi 24-én az ajándékokat? Télapó, Jézuska, Angyalok?
Nem vagyunk vallásos család, így a Télapóban maradtunk a férjemmel.
Eddig így jól működött, most az ovi miatt már nem érti a gyerekem, mert mindenki mást mond.
Jézuska - tudja, hogy dec. 24-én született és ő a kisbaba a jászolban. Viszont a most hány éves kérdésnél megakadtam, mert 2020 éves valaki miért Jézuska? Ráadásul azt vettem észre, hogy a kicsinyítő képzős becézés már divatjamúlt és ritkán hallani.
Télapó - mesékben, filmekben is így van, szóval adta magát a sztori. 24-én közös karácsonyi vacsi és reggel ajándék bontás. Így 25-én sok idő matad az új játékokra és az ebéd is megoldva 24-ről.
Angyalkák - felmerült, hogy ha nem Télapó, akkor inkább angyalok hozzák.
Nálatok hogy van? És ha felmerül a kérdés, hogy Xy miért mást mondott mit reagáltok?
Hát nálunk valahogy úgy csapódott le a sztori, hogy Jézuska nagyon-nagyon régen élt, már fent van az égben az angyalkákkal, és ő hozza az ajándékokat. Gyerekként ebben valahogy ugyanúgy hittünk, az angyalokat se kérdőjeleztük meg soha, pedig nyilván nem láttuk őket sem :) Szerintem szép ez a mese, a gyerekek hisznek a csodákban, nem is emlékszem, mikor jöttünk rá, hogy a Jézuska nem úgy létezik, ahogy mi hittük. 24-én este jött egyébként, mi a szobában vártuk, hogy csengessen a csengő.
A Mikulás meg dec. 6-án jött, de remekül megmagyaráztam magamnak, hogy a filmekben miért ő jön karácsonykor: úgy gondoltam Amerika messze van, és addigra ér oda :D
Nálunk mi is adunk ajándékot(rokonok, szülők), meg hoz a Jézuska is. Nem vagyunk vallásosak, a gyereknek fogalma sincs Jézusról, egyszer felmerült és két három nagy vonalban elintéztem, hogy egyesek így gondolják, mások meg máshogy.
A mikulásnál már tavaly előtt leesett neki, 4-5 évesen, hogy ilyen nincs(télapós mesék..), de azért tartom, hogy 6án a Mikulás jön és nagy mosolyogva tagadom, hogy áá éééén, hát hogy lennék én a Mikulás, meg tavaly elvittem találkozni az "igazival".
Azért jó, ha magatokat is bevonjátok, mert így ő is ajándékozhat nektek.
Mi is most vagyunk ebben benne, 5 éves és a minap kérdezte először hogy hogyan van az, hogy nekünk Jézuska hoz ajándékot mikor az összes filmben, sok mesében a télapó/Mikulás.
Azt mondtam, hogy Amerikában a Mikulás jár Karácsonykor, akit ott télapónak hívnak, mert egyedül Jézuska nem győzi, segítenek egymásnak :D
Nálunk kicsit még komplikáltabb :D december 5. este jön a Mikulás(idén nem, mert az én apukám szokott beöltözni,most nem jön át), éneklés,versmondás,szaloncukrot,gyümölcsöt kapnak.
December 6.reggelre egy nagyobb ajándék(általában könyv,plüss) és különlegesebb édességek a csizmában.
Karácsonykor az angyalok díszítik a fát és a Jézuskával együtt ajándék. Angyalok csengetnek, akkor látják meg a fát :)
Köszi a válaszokat.
Nálunk 6-án nem jön. Az adventi naptár kis zoknikból áll, 6-án kap nagyobb meglepit beke. Úgyis minden nap kap valami apróságot.De
Én is úgy gondolom, hogy egy kis mese és varázslat kell még az ilyen pici gyerekeknek. Mindig készül a Télapónak sütivel és tejjel (mesékben is így van) és reggel izgatottan szalad a fához. Szenteste meg nem az ajándékról szól, hanem olyankor együtt vagyunk, ünnepi vacsora van.
Azóta nem is említette Jézuskát. Úgy jött haza, hogy a Télapónak még írjam meg, hogy még egy ajándékot kér. 😂
Dec 6 Mikulas/Telapo hozza
Dec24 az angyalok hozzak az ajandekot vagy a jezuska
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!