Aki 2 vagy annál több kis gyermet nevel semmi segitség nélkül hogy bírta ?

Azt gondolom most magad alatt vagy, beteg vagy + gondolom betegek a gyerekek és ilyenkor az ember hajlamos sokkal sötétebben látni az életét(vagy valóban túlvállaltátok magatok, te a 2 gyerekkel, párod az új vállalkozással).Pár hónapja 4 hónapig teljesen egyedül voltam a gyerekekkel.Rossz volt.Nehéz.Kiakasztó.Fárasztó.Persze, hogy minden ratyi, minden rossz úgy ahogy van, nyilván bármennyire értünk is volt (agyban megvan) attól még az ember lánya elfáradt és a hóbakancsa tele volt.Nálunk anyu foglalkozna a gyerekekkel de egyrészt dolgozik,másrészt messze él.Mi meg még nem alakítottunk ki baráti kapcsolatokat, mert nemrég költöztünk ide ahol élünk.
Majd pár nap múlva egész máshogy látod.HA nem, akkor lehet nem kellett volna második babát vállalni. hanem rendbe tenni a kapcsolatotok.
Párod megbeszélte veled az új vállalkozást? Belementél ,hogy belekezdjen vagy csak kényszerből ugrott bele a váltásba(mert mint sokan mások ő is elvesztette az állását esetleg)? Sokkal jobban bírja tolerálni az ember, azt amibe beleegyezett egy darabig.Egy idő után nyilván nem megy ez sem ha 0 figyelem jut a családra.
Hány évesek vagytok?
Amúgy amit én a fentebb említett 4 hónapban megtanultam, az hogy marha nehéz lehet egyedülálló szülőnek lenni és az a legutolsó amit szeretnék.Pedig most is zömében én vagyok a gyerekekkel és az apjuk csak este ér haza, de legalább már hazajön:D
Fel a fejjel, lesz jobb is, gyógyuljatok meg aztán majd talán máshogy látod a világot.

Nem beszéltem úgy mintha a seggemből rángattam volna ki.
De még mindig vallom gyereket nem úgy vállalunk, hogy majd xy segít, nagyszülő segít mert ez és ez van, legyen akármekkora szar is.
Első unokától sem alélt el, akkor mit is kellene várni 2 mellett? 🤔 Nyílván nem most lett ilyen a nagymama hanem ilyen volt mindig is.
Hányan vannak akiknek több 100- több 1000 km vannak a nagyszülők, vagy nincsenek. 0 segítség. Kénytelenek megoldani a kialakult helyzetet. Vagy tévedek? 🤔

Nyilvan nem ugy szul senki de neha nem lenne rossz ha vki segutene foleg h ott vannak
Am ezzel az erovel ne akadjunk ki bezartak a bolcsik ovik iskolak! Magadnak szulted oket! Oldd meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!