Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kiesett a babakocsiból. Mit...

Kiesett a babakocsiból. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Másfél éves fiam kiesett a babakocsiból. Egyre kevésbé ül benne nyugodtan, be volt kötve de addig izeg mozog míg ki nem szedi magát a pántok közül. Amíg kinyitotam a kaput, felugrott egy másodperc alatt és ennek köszönhetően ki is esett a betonra, hassal érkezett, a fejét nem ütötte be mert feltartotta. Felkaptam, kb 1 percig nagyon sírt, aztán megnyugodotott, azóta eszik iszik játszik, jó a kedve. Semmi külső nyom nincs rajta, de én nagyon ideges vagyok. Szerintetek vinnem kellene valahova?
2020. szept. 19. 17:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
97%
Igen, be a hazba. Ha a fejet nem utotte be es nem fajlalja semmijet (pl. kezet, csuklojat), akkor felesleges emiatt idegesnek lenni es orvoshoz rohanni.
2020. szept. 19. 17:56
 2/15 A kérdező kommentje:
De azon aggódok nincs e valami belső sérülése.
2020. szept. 19. 17:57
 3/15 anonim ***** válasza:
92%
Az egyik húgom is kiesett annó a babakocsiból, ő is pont másfél volt. Vagyis nem magától esett ki hanem a másik, akkor 7 éves húgom borította ki véletlenül, a betonra! Brutálisan összezúzódott az arca, véres sebek nem lettek (csoda) de teljesen úgy nézett ki mintha agyonvertük volna, kék-zöld, feldagadva-eltorzulva 😱 Az is hihetetlen hogy az orra vagy a fogai nem sérültek. Nyom nélkül és hamar gyógyult, a kisemberek még gumiból vannak ☺
2020. szept. 19. 18:07
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj minden rendben lesz. Ha jó kedvű, eszik-iszik akkor nem kell panikolni. Csak figyelj rá nagyon, mert ebben a korban nem igazán tanulnak az ilyesmiből még.
2020. szept. 19. 18:30
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Figyeld meg. Ha jó a kedve, ugyan olyan mozgákony, mint máskor, a mozgásának se látsz változást, valószínűleg nem lesz baja. Az ijedtségtől is sírhatott annyira.

Nekünk a teraszról esett le egyszer, háttal a betonra, a fejét is be érte. Sose sírt még olyan borzalmasan, mint akkor. Mi bementünk a kórházba vele. Csak ránéztek, meg nézték, hogy rendesen tud e menni és mehettünk is. Szerencsére semmi baja nem lett.

2020. szept. 19. 18:45
 6/15 anonim ***** válasza:
45%
Kerdezo, mit szeretnel? Normalis valaszokat, vagy onigazolast hogy a gyereknek egy sima hasraesestol biztosan belso serulese van es most azonnal rohanni kell mentovel az ugyeletre, hatha elkap valami virusos sz*rt a gyerek vagy epp te a varoban, mikozben feleslegesen terhelitek az amugy is veget jaro betegellatasi rendszert?
2020. szept. 19. 19:00
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell undoknak lenni. Még szép, hogy aggódik a gyerekéért. Már ez is bűn?
2020. szept. 19. 19:23
 8/15 A kérdező kommentje:

Amúgy most vettem észre, hogy a homlokán van egy friss seb, a hajtövénél, szerintem akkor a kerítés szélébe beüthette mégis.

De azóta is jól van amúgy.

Nem várok semmit, csak tapasztalatokra voltam kíváncsi, mert ekkorát még nem esett soha, max bent botlott meg a szőnyegben meg ilyenek, kint még nem esett sohasem ekkorát.

2020. szept. 19. 19:38
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Jóból mondom, csak összehasonlításként: amikor járni tanult, milyeneket esett a gyermek?

Egyébként oviban nem ritka, hogy homokozó lapáttal egymást fejbe verik a gyerekek, akár hirtelen úgy, hogy a pedagógusnak ideje sincs közbeavatkozni. Mivel ennyi gyerek között a kisebb sérülés, ütés mindennapos, nem köteles jelenteni a szülőnek a pedagógus, amíg nincs jól látható seb, vagy gyanú valamiféle belső sérülésre. Máskülönben naponta 20 perc csak avval menne el, hogy tíz szülőnek, egyenként két percig magyarázna a pedagógus, tök feleslegesen...

Ettől függetlenül megértem a kérdezőt, én is hajlamos vagyok túlzottan aggódni a gyerekekért. De azért érdekelne, hányszor és milyeneket bukott a gyermeked, amíg járni tanult. És mit fejelt le? Mindig csak füves talajt, vafgy betont is?

2020. szept. 19. 20:33
 10/15 A kérdező kommentje:
Nem rémlenek esések, 9 hónapos kora óta jár, és elég hamar magabiztosan közlekedett, nem voltis csetlős-botlós, lépcsőn is már 1 éves kora óta maga jön megy, sosem esett le, eleinte 4kézláb ment ott fel le, mostmár kapaszkodik és úgy megy ott. Nem volt esése nagy sohasem eddig a napig.
2020. szept. 19. 20:54
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!