Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Feleselés szofogadatlansàg...

Feleselés szofogadatlansàg kigunyolo utànzàs ellen mi a teendö?6 é

Figyelt kérdés

Korabban probaltam nyugodt pillanatainkban, magyaràzni(az aznapi regulazasokon tul), hogy van egy kultura, tarsadalmi norma amibe be kellene illeszkedni.megszolitas elött minimum köszönünk, nem utàlkozunk hanem jot kivanunk idös neninek, nem tartjuk fel az embereket, nem illik a vezeteknevet megkerdezni, ha en azt mondom most en fizetek, akkor nem kaparsz kivenni a kezemböl a kartyat, (neha megengedem hogy ö fizesse ki az aprosagokat vagy ö keresse az àrut amit veszünk hogy oda figyeljen es ne a gurulokicsival akarjon autoversenyezni pl).

Gyakran emlegettem hogy màr gyülölöm hogy az egesz bolt minket néz, tömegközlekedesen is eszre vesznek nem akarom felhivni magunkra a figyelmet etc.

Elsö kerdese erröl kicsikent:

Miert kell beilleszkedni megfelelni masoknak, miert akarod hogy lathatatlan legyek vagy mintha ne is legyek.

Erre rajöttem hogy rossz iranyban peobaltam megertetni vele a tarsdalmi normat:(

Mert azota gyakran hiszi azt magàol ha rànez vki hogy biztos ra haragszik azert hunyorog egy jarokelö, lehet öt mindenki rossznak nezi ö egy rossz ember..:(

Ezek asszociàciok lettek nala azaz hiaba magyarazom hogy a nap miatt hunyorognak màsok ne magadra vedd, a kövi jarokelönel megint hasonlot mond màssal. A bizt ör biztos azert jön hogy öt elkapja. A rendör azert jött a postara mert öt figyeli stb :(es meg sem mukkanni olyankor.

Igy feladtam azt hogy megértse a miérteket.

Nem tudom mit mondjak miert kell beilleszkedni a tarsadalomba es nem kilogni abbol! A -ha különben nem lesznek barataid elfordulnak töled, lasd en sem szivesen kirandulok veled magatartaszavarral -tipusu dolgok megint odavezetnek hogy megfeleltsegi kenyszert alakitok csak ki benne masoknak. Es ugye mint tudjuk az eletben ez elég nagy szorongast szül ha vki masoknak akar mindig megfelelni mert az lehetetlenseg mindig vannak akik szereznek vagy akik utàlnak eppen.nem masoknak kell megfelelni hanem önmagunknak.

Mindezeken tul, màr viszont a szemtelenség anyai szo elutasitasa is kezd ujkeletü lenni. Visszafelesel ellentmond nyelvet nyujt utànoz gunyolva.

A tekintelyelvüség, egyszerü tenyközles, magyarazat nelküli utasitasok pl, azert allj nyugton a sorban, mert en azt mondtam es kész, ez szamara megint erthetetlen. Miert kene ràm hallgatnia ugyan? Ö is teljes ertekü ember, kell hogy lehessen velemenye döntesi szabadsaga stb.

Ami igy is alacsony szintü tehat mindez mellett is alacsony az önertekelese. Pl nelkülem abban is hezital, hogy kéket vagy pirosat kér vmiböl.nem tud kialakulni még benne az egeszseges önervenyesites.

Tehat kivülröl ugy nez ki azzal hogy ellentmond nekem mintha celtudatos akaratos lenne, ugyanakkor millioszor amikor szabad kezek vannak neki hagyva hogy te döntld el jatszoter vagy kirandulas kel vagy zöld polo, tarsasjatekban melyik babuval vagy, visszakerdez hogy anya szerinted ez jo döntes? Anya te mit valasztanal? En is azt akarom amit te.

Igazabol beleöszülök màr.

Tanàcsok szofogadàs tanitasara igy hogy közben ne serüljön az alakuloban levü önbecsülese es ne okozzak szorongasokat benne egy eletre meg megfeleltsegi kenyszereket meg dönteslabilitast, befolyasolhatosagot?

Erzekeny kisfiu amugy

#olyankor akaratos amikor nem kene #es bizonytalan önmagaban amikor lehetösege van önalloan dönteni
2020. aug. 14. 08:45
1 2 3 4 5 6 7
 61/65 anonim ***** válasza:
69%
Jelentkezz be a helyi nevelési tanácsadóba. Mindkettőtöknek jót fog tenni.
2020. aug. 14. 16:46
 62/65 anonim ***** válasza:
76%
Elolvastam az összes hozzászólásodat kérdező és az összes választ. Baromi fárasztó ember lehetsz. Nem kell mindent agyon analizálni, mert neurotikus lesz a gyereked. A kamaszkor pokol lesz így nektek. Menjetek el családterápiára. Sokat fogsz tanulni.
2020. aug. 14. 22:08
 63/65 A kérdező kommentje:

Gusztustalannak tartom egy segitsègkeröt oltani. Plane mindenfele hozzaertes nelkül.

Ilyen hörgö asszonyok lennének a hitelesek(?)

2020. aug. 15. 14:27
 64/65 anonim ***** válasza:
8%
Nyugi, nem azok. Jól csinálod, csak rövidebb magyarázatokkal:)
2020. aug. 15. 14:54
 65/65 A kérdező kommentje:

Csak ugy:)

[link]

2020. aug. 15. 15:23
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!