Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hosszú haj kisfiúnak? Az...

Hosszú haj kisfiúnak? Az óvónő szerint le kellene vágni😏

Figyelt kérdés

A fiam 4 éves, hosszú hajú és ma azt kérdezte az óvónője, hogy nem gondolkoztam-e azon, hogy levágassuk a haját. Kérdeztem, hogy honnan jön ez most? Erre mondta, hogy mert egy kislány csúfolta a haja miatt.

Ezért vágassuk le? Tanítsam arra, hogyha másnak nem tetszik valami rajtunk, akkor ez a megoldás?

(Ápolt a haja, általában össze van fogva, vagy valamilyen fiúsra be van fonva. Ruhája mindig nagyon fiús, nem szokták lánynak nézni.)

Figyelmen kívül hagynátok amit mondott az óvónő vagy elgondolkoznátokra rajta?

2020. aug. 4. 21:59
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
89%

Nyilván abban igazad van, hogy ne egy csúfolódó miatt legyen ez, de a pedagógusnak abban igaza van, hogy végig ez lesz. Az iskolában egyenesen céltábla lesz a gyerek.

Na és akkor képzeld el az új különleges nevű gyerekeket. Ők nem tudják megoldani egy vágatással.

2020. aug. 16. 08:58
 32/33 anonim ***** válasza:
75%

Ha a gyereket valaki pisználni akarja, függetlenül attól, hogy hogy néz ki vagy hogy hívják, bizony piszkálni is fogja, ha a gyerek nem tanul meg kiállni magáért.

Engem piszkáltak gyerekként:

- azért mert mindig kiflit vittem tízórainak

- azért mert ritkán beszélgettem másokkal

- azért mert korán kezdett nőni a mellem

- azért mert lassan futok

- azért mert lány vagyok

- azért mert hoszabbra hagytam a körmöm, nem 0-ra vágtam le

- stb.

Meg mikor 5.-es voltam egy 7.-es fiú úgy piszkált hogy semmi oka se volt. Azért tépte ki a hajamból a hajgumit, fogta meg a lábam a lépcsőn, meg egyebek, mert élvezte, hogy valakit csesztethet...

A fiad kérdezd meg, hogy neki tetszik-e a hosszú haj, hagyjátok-e. 4 évesen már meg tudja mondani, hogy hosszabb hajat akar, mert az apjának is olyan, vagy rövidre akarja vágatni, mint az ovis csoporttársai.

Az óvónőnek meg mond meg, hogy inkább a csúfolódó kislány anyjával beszélgessen, ne veled.

2020. aug. 16. 14:17
 33/33 anonim ***** válasza:
És az apukának óvodásan is hosszú haja volt?
2020. szept. 3. 18:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!