Hosszú haj kisfiúnak? Az óvónő szerint le kellene vágni😏
A fiam 4 éves, hosszú hajú és ma azt kérdezte az óvónője, hogy nem gondolkoztam-e azon, hogy levágassuk a haját. Kérdeztem, hogy honnan jön ez most? Erre mondta, hogy mert egy kislány csúfolta a haja miatt.
Ezért vágassuk le? Tanítsam arra, hogyha másnak nem tetszik valami rajtunk, akkor ez a megoldás?
(Ápolt a haja, általában össze van fogva, vagy valamilyen fiúsra be van fonva. Ruhája mindig nagyon fiús, nem szokták lánynak nézni.)
Figyelmen kívül hagynátok amit mondott az óvónő vagy elgondolkoznátokra rajta?
Eddig amúgy nem tett megjegyzést az óvónő? Gondolom tavaly kezdtétek az ovit.
A kisfiad nem mondta korábban, hogy csúfolják?
Én tennék egy próbát, hogy állítsa le a csúfolódást. Pár jól irányzott mondat és kész. A gyerekek nem maguktól szólógatnak be hirtelen.
Lehet trendi úgy is ha kevésbé hosszú a haja,egyébként is miért hosszú? Mert a gyerek akarja,vagy mert anyuci vagy apuci? 😀
Szerintem eltudja már dönteni a gyerek.
Mint anya nem engedném, hogy beleszóljon sem az óvónő, sem más.
Az már más dolog, ha fiam lenne nem lányom, eszembe nem jutna hosszú hajat hagyni neki. De te vagy az anyja, ha majd furcsán néznek rá suliba is, akkor elgondolkodsz, hogy ez mire jó.
Különben 4 évesen meg tudja mondani, hogy kényelmes-e neki "kislányos" frizurával oviba menni vagy nem.
Amúgy lehet csak én látom rosszul, de miért kell a kisfiadat "bezavarni" hogy hova tartozik? Hova menjen pisilni, a lányokhoz vagy a fiúkhoz...
Na, ezért van Budapest Pride, hajrá.
Esetleg kis hercegnőnek nem öltözteted be farsangkor?
Gratulálok!
Az apjának is hosszú. Most ezalatt nem azt kell érteni, mint egyes tényleg hosszú hajú pasiknak, hogy a háta közepéig ér, vagy ilyesmi.
Kb ilyen hosszú:
Rengeteg módon lehet összefogni, mindig össze is van, ha oviba megy. A ruháinak a többsége fekete, vannak még sötét kék, sötét zöld színűek. Felnőttek még sosem nézték lánynak.
Gyönyörű kisfiú, igazi kis pasi. Mindig fiúra vágytam, tehát ez nem tőlem jön :)
Mostanában észreveszi, hogy a fiúknak rövid, a lányoknak hosszú. Kérdezte is, hogy miért van így. Mindig meg tudtam nyugtatni, hogy jogunk van erről dönteni. Én kimondottan azt láttam eddig rajta, hogy neki külön bejön, hogy apa különleges ebben, ő meg rá hasonlít.
Lehet ezt most majd az apjával kellene megbeszélnie, majd mondom a páromnak, hogy beszéljen vele erről.
De elég durva ha az óvónéni is elutasítja ezt a hosszú haj dolgot és ezért mondta.
(Sosem jöttek be a hosszú hajú pasik, de mivel neki is mindig össze van fogva, alig látom én is leengedve, fel sem tűnik. Amúgy meg az apja is nagyon férfias.)
A fiamnak hosszú, göndör haja volt 2 évesen, nagyon szép volt vele. Nyáron nagyon izzadt, és egyszer a játszótéren kislánynak nézték, a férjem utána hajthatatlan volt, hogy vágassuk le a haját.
Pár év múlva mondtam, hogy növesszük meg újra, mert olyan jól állt neki, a gyerek kijelentette, hogy ő nem akar hosszú hajat, mert ő nem kislány.
Viszont a suliban volt egy hosszú hajú fiú, rózsaszín hajráfot viselt, és rózsaszín dolgokban járt. Én is azt hittem lány, első ránézésre. A fiammal nagy haragban voltak, mert első héten kiverte a balhét, hogy semmi keresnivalója a fiúöltözőben. Utána anyuka persze bejött ordibálni, hogy az ő szegény kicsi fiát csúfolják. Nem csúfolta senki, a fiam meg volt róla győződve, hogy lány. És ez kinek a hibája?
A tanár ezek után javasolta anyukának, hogy vágassa le a gyerek haját, persze meg volt sértődve.
Én értem, hogy jól áll neki, meg ilyesmi, de azért én megfontolnám, hogy ebben a melegben nem jobb-e neki a rövid, plusz azért a csúfolódást nem mindig tudja a pedagógus megelőzni, nincs ott mindenhol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!