Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hosszú haj kisfiúnak? Az...

Hosszú haj kisfiúnak? Az óvónő szerint le kellene vágni😏

Figyelt kérdés

A fiam 4 éves, hosszú hajú és ma azt kérdezte az óvónője, hogy nem gondolkoztam-e azon, hogy levágassuk a haját. Kérdeztem, hogy honnan jön ez most? Erre mondta, hogy mert egy kislány csúfolta a haja miatt.

Ezért vágassuk le? Tanítsam arra, hogyha másnak nem tetszik valami rajtunk, akkor ez a megoldás?

(Ápolt a haja, általában össze van fogva, vagy valamilyen fiúsra be van fonva. Ruhája mindig nagyon fiús, nem szokták lánynak nézni.)

Figyelmen kívül hagynátok amit mondott az óvónő vagy elgondolkoznátokra rajta?

2020. aug. 4. 21:59
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
56%

16-os válaszolónak.

Nem elég hogy bunkó is vagy, még el is felejted, hogy a férfiaknak évszázadokon át a hosszú haj volt divat, tehát nem a hosszú hajtól lesz identitástévesztése a gyereknek. Ez csak haj, kár, hogy ezt elfelejtik rengetegen. A csúfolódás sem gyerektől indul ilyenkor, szerintem, vagy ha attól, akkor annak a gyereknek tökmindegy, találni fog valamit, ami miatt kinevetheti, és megalázza a másikat.

2020. aug. 9. 22:47
 22/33 anonim ***** válasza:
80%
En sose hagynám a fiamnak hosszúra. Örülök, hogy nem kell vele bajlódni, mintha lány lenne. De ebbe amúgy szerintem senkinek nem lehet beleszólása csak a fiadnak. Ha neki is meg neked is ez tetszik, akkor ne vágasd le.
2020. aug. 15. 13:10
 23/33 anonim ***** válasza:
44%
Nekem tetszik a hosszú haj férfin, fiún. Ennyi erővel minek van olyan nő, akinek rövid haja van.
2020. aug. 15. 19:38
 24/33 anonim ***** válasza:
37%
Sokkal férfiasabbak voltak a régi korok hosszú hajú férfiúi.
2020. aug. 15. 19:39
 25/33 anonim ***** válasza:
34%
Az óvónő ki a f...t érdekli? A saját gyereke haját levághatja kopaszra is.
2020. aug. 15. 19:41
 26/33 anonim ***** válasza:
65%

Azért az nagyon sokat elmond a társadalmunkról, hogy nem a csúfolódó gyerek szüleire szól rá, hanem a bántottra.

Kérdező: a kisfiút kérdezd meg, ha ő hosszú hajat akar, akkor maradjon mindenképp

2020. aug. 15. 20:11
 27/33 anonim ***** válasza:
86%

Oszinte leszek en hiszek abban hogy ha mar donteskepes a temaban egy fiu, akkor novessze meg a hajat. Mivel o akarta, neko tetszik igy valszleg nem lesz csufoljodas celtablaja mert egy egeszseges onbizalommal ezeket meg sem hallja..

De o 4 eves... Gondolom nem o akarta a hosszu hajat hanem te. Szoval igen.. Sztem is vele kellene megbeszelni nem velem.

2020. aug. 16. 00:00
 28/33 anonim ***** válasza:
88%

Bocs, de gyermekkorban a haj az egyik legszembetűnőbb. Általában ez és a ruházat különbözteti meg a kisfiút a kislánytól.

Nem kell csodálkozni, ha csúfolták, fogják is.

Nem tudom egy szülő miért csinálja ezt a gyerekével.

2020. aug. 16. 06:11
 29/33 anonim ***** válasza:
71%
Egyetértek azzal, aki szerint a válaszokból kiindulva milyen alapon elfogadott a nőknél, kislányoknál a rövid haj. Ritka primitív sok ember ezen az oldalon.
2020. aug. 16. 07:16
 30/33 A kérdező kommentje:

Azóta kérdezhetem a fiam, és mondta, hogy megint mondta a kislány. Először nem akartam nagy figyelmet fordítani a dologra, de azért ez sem állapot. Nem haragszom a másik gyerekre sem, hiszen gyerek. Csak azt nem értem miért nem oldja meg a pedagógus a problémát. Valahogyan meg kell pedig ezt oldani.

Elgondolkodtam, hogy ez hosszú távon vajon milyen lesz, ha most, 4 évesen ez van. De továbbra is azt tudom mondani, hogy ezért levágatni nem nagyon akarnám. Az apjával beszéltünk róla. Azt mondta, ha ez segít hajlandó lenne levágatni a sajátját is és akkor talán könnyebb lenne, lehetne egyszerre vagy nem is kellene a kislányra fogni, hanem hogy ő szeretné levágatni, akarja-e a gyerek is?

De ez olyan lenne, mintha azért mert az a "kedves" szintén 4 éves kislány ilyeneket mond, mi levágatjuk. Páromnak is mindig hosszú volt, most meg egy ilyen eset miatt csináljuk ezt?

Nem ebben látom a megoldást.

2020. aug. 16. 07:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!