Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek az mennyire van...

Szerintetek az mennyire van rendjén, hogy egy szülő a 8 éves fiának megengedi hogy lány legyen?

Figyelt kérdés

Nemrég találkoztam az egyik volt iskolatársammal. A 8-9 éves fia is ott volt vele. Én megkérdeztem tőle naivan, hogy "nem érzi magát furcsán rózsaszín, virágmintás cuccokban a fiad"? Erre ő annyit válaszolt, hogy nem, ezt ő választotta, és ő nem fiú, hanem lány. Ezt a döntést ő hozta meg (mármint a gyerek), és szerinte ebben támogatni kell a végsőkig.

Ez nem furcsa egy kicsit? Nekem nincs bajom azzal, hogy valaki kitalálja hogy pl. ő egy lány fiútestbe zárva, de szerintem 8 évesen ezt nem nagyon tudja még magáról eldönteni senki. Vagy igen? Azt tudom, hogy én 8 évesen már tudtam hogy vannak fiúk meg lányok, de hogy ez 2 külön nem és hogy van közöttük eltérés a látszaton kívül azzal még biztosan nem voltam tisztában. (Utóbbiban még most sem vagyok biztos, de elfogadom hogy sokat erre azt mondják, hogy a nemi érzet/tudat nem úgy alakul ki bennünk az idők során, hanem eredendően ezzel születünk.)

2020. jún. 21. 14:16
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem nagyon rendes az anyukájától, hogy ezt így elfogadja. Egyébként meg ez változó, mert vannak, akik 20 évesen is kétségrk között vannak, de olyanok is, akik már 4 éves korban lányruhákban akarnak járni és lányosan viselkednek.
2020. jún. 21. 15:02
 12/41 A kérdező kommentje:
#4: Ez teljesen rendben van. Azt meg is érteném, ha egy ilyen korú gyerek a "saját" neméhez vonzódik, és emiatt homoszexuálisnak vallja majd később magát. De aki más neműnek gondolja magát, az más kategória. Ott nem az van, hogy pl. "lányokat szeretem, ezért mostantól fiú vagyok". Sokan úgy váltanak nemet, hogy az eredetileg ellenkező neműekhez vonzódnak. Tehát pl. fiúnak született, de lánynak érzi magát, miközben a lányokhoz vonzódik. Mert ilyen is van, nem is kevés. Tehát a nemi identitás nem egyenlő a vonzódott nem "ellenkezőjével".
2020. jún. 21. 15:03
 13/41 A kérdező kommentje:
Szóval akkor szerintetek (#11-r reagálva), az hogy valaki az ellenkező nem ruháiban akar járni, már egyenlő azzal, hogy ő is abba a nembe tartozik? Ez már elég indok ahhoz, hogy valaki más neműnek vallja magát, mint aminek született? (Erre nem tudom a választ, komolyan kérdezem.) Mert olyan az én ismerősi körömben is volt, aki fiúként hordott melltartót, lányos ruhákat vett fel kizárólag, sminkelte magát, de közben meg nem mondta magát lánynak. Neki ez a stílus jött be, a lányokat szerette, de magát nem lányként jelölte meg, mert szinte kizárólag az öltözködésben mutatkozott meg ez a "különbség".
2020. jún. 21. 15:08
 14/41 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem a nemi identitás teljesen független attól, hogy kikhez vonzódik valaki és nem hiszem, hogy el kellene várni valakitől, hogy ha már lány akkor legyen szíves a fiúkhoz vonzódni, ha meg fiú akkor fordítva, vagy ha a lányokhoz vonzódik akkor megkérdőjelezni, hogy miért lett fiúból lány es fordítva, teljesen mindegy hogy váltott-e nemet vagy eleve annak született.
2020. jún. 21. 15:10
 15/41 anonim ***** válasza:
100%
Hát vannak transzok meg crossdresserek, de majd akkor úgyis kiderül honnan fúj a szél, ha szexuálisan érni kezd, még az is lehet, hogy kinövi
2020. jún. 21. 15:16
 16/41 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem ez nem normális!

Ha idősebb korában is ezt mondja az rendben van, elfogadható,de ilyen döntést ráhagyni egy gyerekre hatalmas felelőtlenség. Azt sem tudják ennyi idősen eldönteni, hogy melyik játékot akarják a boltból, nemhogy azt hogy melyik nemhez akarnak tartozni..🤦‍♀️

Ennyiből hagyjuk már őket repülőt meg autót vezetni, ne korlátozzuk őket semmiben, ha ők úgy érzik jól magukat!

Ijesztő hova fajul ez a világ..

Aztán jöhetnek a lepontozók!

2020. jún. 21. 15:23
 17/41 anonim ***** válasza:
34%

A nemi önkifejezésnek nem tudom mi köze van a repülővezetéshez. Most itt annyi a szituáció, hogy adott egy 8-9 éves gyerek, aki így jobban érzi magát, és az anyukája nem korlátozza abban, hogy mit hord. A te logikáddal azt is le lehetne szólni, aki kijelenti, hogy csak katonai terepmintás cuccokat szeretne hordani, hisz neki meg ez tetszik.

2020. jún. 21. 15:29
 18/41 anonim ***** válasza:
58%
Ja csak ha épp egy 1 év múlva meggondolja magát, mivel a gyerekek ilyenek, folyton mást akarnak, később nagyon rosszul fogja magát érezni, főleg tiniként ha szoknyában, lányként látja magát a régi képeken. Ezzel ellentétben ha terepmintás ruhában látja magát azzal nem lesz semmi gond.
2020. jún. 21. 15:38
 19/41 anonim ***** válasza:
38%
Hát erre elég elhanyagolható esély van, hogy valaki lánynak öltözik és egy év múlva meg ez a szokása teljesen elmúlik :D. Azért aki ennyi idős korában ennyire tudatos az valószínűleg ilyen lesz később is. De nagyobb kockázat van az elfojtásban, mint abban, hogy tinikorában fogja a fejét a gyerekkori képein, mert utóbbival virágmintás cuccok híján is mindenki keresztül megy.
2020. jún. 21. 15:46
 20/41 anonim ***** válasza:
78%
Szóval ha az anyja ráhagyja a gyerekre amit éppen kitalált akkor a gyerek már egyből nagyon tudatosan viselkedik?
2020. jún. 21. 15:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!