8 éves lányomnál folyton ellenállásba ütközöm, ez normális ebben a korban?
Nekem is éppen 8 éves a lányom. Nálunk nem állandóan van ez, de olykor előfordul ugyanez. Főleg most a tanulás terén, sokszor nehéz rávenni, pesmdig amúgy segítek neki, és tudja is. Először figyelmen kívül hagyom, néha ez is elég. Amikor kezd elfajulni, már néha szemtelen, akkor általában nem csúnyán de határozottan közlöm, hogy tudom, hogy nincsen kedve, nem erőltetném, ha nem lenne muszáj, és van türelmem, de hülyd nem vagyok, ezért így nem beszélhet.
Sosem kiabálok, nem bántom. Sosem kérek tőle olyat amit nem iskolok meg hogy miért fontos. Legrosszabb esetbeb felajánlom hogy vagy visszafogja magát vagy nem segítek neki. De rossz pillanatai nekik is lehetnek, ezt fontos figyelembd venni.
Nem normális, maximum 2 éves korban dackorszakban.
Többen is leírták, hogy az nem nevelés, amit te csinálsz. Egy gyereknek igenis szüksége van szabályokra, korlátokra. Ha ezt nem tudod elfogadni, akkor edd meg, amit főztél és ne panaszkodj az akaratos, neveletlen lányod miatt. Ajánlgass csak neki lehetőségeket, beszélj lyukat a hasába, könyörögj, de ne csodálkozz, látod mennyit használ. Jóhogy a fenekét nem nyalod már ki, hogy legyen szíves rendet rakni a szobában vagy tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!