Szerintetek az normális, ha a párom kivétel nélkül minden egyes reggel ezt csinálja?
Minden egyes reggel közvetlenül ébredés után ad a 2 éves gyerekünknek egy pohár kakaót,és beülteti a TV elé valami agy zsibbasztó mesére.
Ez így normális?
(Az én véleményem,hogy előbb reggeliznie kéne,nem pedig káros cukros kakaót innia,amitől az étvágya is elmegy,és jodarabig nem is eszik semmit. A másik meg,hogy közvetlenül ébredés után mindenfele idióta mese,hogy hat az agyara,biztos nem pozitívan...)
Hiába mondom neki,hogy ez rossz,nem érdekli,és most már a fiúnk is függő lett,függ ettől a reggeli rituálétól.
Semmit nem tudok tenni ezügyben,főleg,hogy tudok itthon lenni minden reggel.
Ez így oké?
Nem az.
És te mit csinálsz reggel?
Szerintem a kakaó nem a világ vége, ha az az egyetlen édesseg, amit egész nap fogyaszt.
Ha egy kiválasztott mesét megnéz, az se, ha bambul a TV előtt, az nem oké.
Mért nem segítesz? Talán ébred éjjel a gyerek és a párodnak szüksége van még 10 perc nyugira.
Semmi baj a kakaóval. Teljesen jó reggeli ital gyereknek is, felnőttnek is. Persze nem reggeli helyett. De gondolom, utána reggelizik is, nem? Van, aki nem tud enni felkelés után. Nekik mások a szokásaik, mint neked. Ettől még nem biztos, hogy rossz.
Az nekem is fura, hogy 2 éves gyerek minden reggel tv-vel kezd. Megihatná úgy is a kakaót, hogy közben ti beszélgettek vele, ti foglaljátok le, nem a tv.
Gondolom, ez a tipikus, passzoljuk le a tv elé a gyereket, addig is csendben van. De ezen nektek kéne változtatni, nem a gyerek fogja mondani magától, hogy nem akar tv-t nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!