Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Az jót jelent hogy a boltból...

Az jót jelent hogy a boltból elhozott halaim kivétel nélkül mindig kb 2-3 nap múlva rendszeresen ikráznak? (pillangó és kakadu tarkasügér) vagy normális esetleg rossz?

Figyelt kérdés
2014. jún. 12. 21:04
 1/7 Platypus ***** válasza:
Valószínűleg lágyabb nálad a víz, mint a boltban. Ezeknél a fajoknál a hűvösebb és lágyabb víz az ikrázást kiváltó inger. A halak nem nálad kerültek szaporodási kondícióba, hanem feltehetőleg még a tenyésztőjüknél. Ha felnevelni is sikerül a piciket, az már a te érdemed.
2014. jún. 12. 21:53
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom mindkét hal odúba, gyökerek alá, rejtett helyre teszi le az ikráit, ez a kereskedésben nem adott, nem használnak dekorációt, a halakat nehéz lenne kihalászni.

Sajnos nem jelent jót, az ivarérett halak ívnak, valószínű a nagyobb kifejlettebb egyedeket hoztad el a fiatal halak helyett.

Nem lehet tudni menyi idősek, előfordul, hogy öreg halat hoztál el, ami nálad rövid életű, a fiatal még fejletlen halakat szabad csak elhozni.

"boltból elhozott halaim kivétel nélkül mindig kb 2-3 nap múlva rendszeresen ikráznak?"

Ha sűrűn kell venni halat azért van mert ezek a halak lágy vizes kényes halak, erős lehetőleg külső vödrös szűrő kell, nem tolerálják a lúgos, kemény vizet, így lágyítani kell, a ramirezi kényesebb.

2014. jún. 12. 22:01
 3/7 anonim ***** válasza:
A kakaduk nálam kb. két hét után leívtak, szerintem ettől még nem kell temetni őket, szépek, egészségesek. Ez azt jelenti, hogy jól érzik magukat. Amúgy nem tudom, hány évig élnek ezek a törpeügerek..?
2014. jún. 13. 08:14
 4/7 anonim ***** válasza:

Nehéz megmondani meddig élnek, sok múlik a tenyésztőn a kereskedésen és az akvaristán aki hazaviszi.

Én tavaly december környékén adtam be 50 meggyhasú sügérét, azokat bevágták egy 40 literes akvába amibe volt több meggyhasú sacra 70 lehetett benn. 5 hónaposan adtam be őket valamelyik nap voltam arra, van még kb 20-30, vittek belőle sokat.

Nem fejlődtek semmit, picik, matt a színük, visszamaradottak.

Van közöttük 3 centis elég sok, 7 centisnek kellene lenniük most lassan 1 évesek.

Ha valaki hazaviszi ma őket annál gyorsan ívnak majd mivel kicsik de ivarérettek, a mérgezéstől, kevés kajától visszamaradtak.

Egy 4-5 hónapos sügérnek még nem szabadna ívni.

2014. jún. 14. 09:01
 5/7 A kérdező kommentje:

őket csak a vőrfertőzés megelőzősőre vettem a többi közé

már kifejlettek a boltban nem nagyon vitték őket mert nem volt párjuk (mind hím) nálam meg túl sok a nőstény (11 és csak 2 hím van ezért vettem még 9 hímet hogy mindnek legyen párja)

2014. jún. 15. 12:49
 6/7 anonim ***** válasza:

Így már érthető a dolog, ha tudatosan kifejletteket vettél akkor természetes.

22 sügér azonban nem kevés, ügyelj a részleges vízcserékre, legalább 20 barlangszerű képződmény kell, főleg a kakadu hímek nem viselik el egymást nyílt úszótérben, a lealázott hímeknek kell főként a menedék.

2014. jún. 17. 05:47
 7/7 A kérdező kommentje:
külső szűrője van kb 500 literes az akvárium nagyon sok növénnyel és kőrakásokkal úgyhogy mindenkinek van búvóhely :D még több is azokban az anci pár szokott ikrázni
2014. jún. 17. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!