Az jót jelent hogy a boltból elhozott halaim kivétel nélkül mindig kb 2-3 nap múlva rendszeresen ikráznak? (pillangó és kakadu tarkasügér) vagy normális esetleg rossz?
Ha jól tudom mindkét hal odúba, gyökerek alá, rejtett helyre teszi le az ikráit, ez a kereskedésben nem adott, nem használnak dekorációt, a halakat nehéz lenne kihalászni.
Sajnos nem jelent jót, az ivarérett halak ívnak, valószínű a nagyobb kifejlettebb egyedeket hoztad el a fiatal halak helyett.
Nem lehet tudni menyi idősek, előfordul, hogy öreg halat hoztál el, ami nálad rövid életű, a fiatal még fejletlen halakat szabad csak elhozni.
"boltból elhozott halaim kivétel nélkül mindig kb 2-3 nap múlva rendszeresen ikráznak?"
Ha sűrűn kell venni halat azért van mert ezek a halak lágy vizes kényes halak, erős lehetőleg külső vödrös szűrő kell, nem tolerálják a lúgos, kemény vizet, így lágyítani kell, a ramirezi kényesebb.
Nehéz megmondani meddig élnek, sok múlik a tenyésztőn a kereskedésen és az akvaristán aki hazaviszi.
Én tavaly december környékén adtam be 50 meggyhasú sügérét, azokat bevágták egy 40 literes akvába amibe volt több meggyhasú sacra 70 lehetett benn. 5 hónaposan adtam be őket valamelyik nap voltam arra, van még kb 20-30, vittek belőle sokat.
Nem fejlődtek semmit, picik, matt a színük, visszamaradottak.
Van közöttük 3 centis elég sok, 7 centisnek kellene lenniük most lassan 1 évesek.
Ha valaki hazaviszi ma őket annál gyorsan ívnak majd mivel kicsik de ivarérettek, a mérgezéstől, kevés kajától visszamaradtak.
Egy 4-5 hónapos sügérnek még nem szabadna ívni.
őket csak a vőrfertőzés megelőzősőre vettem a többi közé
már kifejlettek a boltban nem nagyon vitték őket mert nem volt párjuk (mind hím) nálam meg túl sok a nőstény (11 és csak 2 hím van ezért vettem még 9 hímet hogy mindnek legyen párja)
Így már érthető a dolog, ha tudatosan kifejletteket vettél akkor természetes.
22 sügér azonban nem kevés, ügyelj a részleges vízcserékre, legalább 20 barlangszerű képződmény kell, főleg a kakadu hímek nem viselik el egymást nyílt úszótérben, a lealázott hímeknek kell főként a menedék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!