Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Normális viselkedés foltos...

Normális viselkedés foltos páncélos törpeharcsától?

Figyelt kérdés
Pár napja vettem 2 törpeharcsát de szinte egész nap csak fekszenek de a kereskedésben meg úszkáltak. Normális viselkedés ez tőlük? Lehetséges hogy a hím bettától félnek (nem bántja őket csak 2x akkora mint amekkora az üzletben volt velük)?

2014. jún. 11. 22:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Szerintem adj nekik egy kis idot, hogy megszokjak az uj akvariumot.
2014. jún. 11. 22:16
 2/14 anonim ***** válasza:

Megfelelő a talaj számukra? Tudnak benne kotorászni?

A víz hőfoka nem túl magas/alacsony? Van-e elég oxigén, elég áramlás a vízben?...

Kaptak-e már kaját? - lehet hogy segít a feloldódásban nekik.

És ebből szerintem több kéne mint 2. Nekem is 2 volt az elején, és aztán vettem egy csapatot melléjük, így meg már nagyon aktívak, mozgékonyak.

2014. jún. 11. 23:29
 3/14 Dioxyde ***** válasza:
Csapatban szeretnek lenni ha elég nagy az akvárium vegyél még melléjük 8-10 db-ot.Idő is kell azért nekik még megszokják az új helyüket,talaj apró szemcsés legyen bajszuk nehogy megsérüljön.
2014. jún. 12. 07:52
 4/14 A kérdező kommentje:
van levegőztető, szűrő, a víz kb 25-27fokos, talaj helyet üveggolyók vannak benne (pár hét múlva lesz nekik rendes talaj) kaptak enni is de nem igazán aktivizálják maguk
2014. jún. 12. 11:41
 5/14 Dioxyde ***** válasza:
nálam is volt,hogy vettem páncélos harcsákat és pár nap múlva meghaltak azóta se tudom miért ....nálam 112 literes akváriumba voltak külső szűrőm van szal érdekes volt...reméljük a tieid aktivizálják magukat pár napon belül és nem lesz gond.Üveg golyókat meg tényleg cseréld le az nem akváriumba való szerintem... nem természetes ...:)én a műnövényeken meg a színes bizbaszokon akadok ki sokkal szebb ha természetes hatást kelt az akvárium :)
2014. jún. 12. 12:55
 6/14 anonim ***** válasza:

Akkor már csak rajtuk múlik, hogy mit kezdenek magukkal. Én lehet vennék még 4-et melléjük. Biztosan jobban éreznék magukat.

Nekem azt tanácsolták, hogy a világítást kapcsoljam ki amikor új hal érkezik, mert úgy nincs hirtelen annyi mindennel idegenkedés bennük. Így is teszek mindig, és eddig sose volt baj.

De lehet hogy kevésbé életképesek valami miatt, lehet hogy ha másik boltból szereznéd be ugyan ezt a fajtát, egészségesebbek lennének.

Ha esznek az jó jel. Legalább erősek maradnak.

A legjobb, ha veszel mellé még párat. Tuti segítene! - csak másik helyről szerezd be!

üdv

2014. jún. 12. 13:13
 7/14 anonim ***** válasza:

Egyébként csak úgy úszkálni még sose láttam a sajátjaimat. Vagy felmennek egy slukk levegőért néha, vagy az aljzatot túrják. Este felé, meg kb. fél óránként 10 percet csak úgy vannak. Ha elbóbiskolnak, van hogy az áramlat majdnem teljesen felborítja őket. Először megijedtem, hogy megdöglöttek, de már tudom, hogy nincs gáz olyankor.

Ha Nálad most nincs mit túrni, nincs miért erőltetni magukat.

2014. jún. 12. 13:22
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Páncélos harcsáknál kb ez a normális viselkedés: http://www.youtube.com/watch?v=FC_foUkit3c

10mp körül van egy foltos az 7 éves, nem sokat mocorognak, lassú a biológiai ritmusuk, kb 15 évig élnek a lassúságuk miatt.

Törpe foltos páncélos szerintem nincs, 7-8 cm az átlag.

Csapathalak, de egyenlőre ne vegyél, várj az ajzat csere után 2-3 hetet.

Az ajzat szerves része az akvárium biológiájának, a tiéd alkalmatlan erre a feladatra, jó döntés a csere.

Figyelj a szűrőtakarításra, a vízcserére, fontos a pihentetett víz a szűrőt csak akvárium vízbe.

A talajcsere előtt kérdezz mindenféleképp, fontos, hogy be legyenek tartva bizonyos dolgok.

Ha kajára így reagálnak akkor nincs gond: http://www.youtube.com/watch?v=ThAtot62zvM

2014. jún. 12. 18:48
 9/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat úgy viselkednek mint a videókon amit mutattál, a talaj csere pedig meg lesz de csak pár hét múlva mert költözök és addig nem akartam nekik rendes talajt :)
2014. jún. 12. 19:32
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Költözés az mindig húzós, a szűrő anyagot tedd egy nagyobb zacskóba aminek a száját bekötöd hagy benne elég levegőt, az akvárium víz 30-40%-át meg kellene tartani, amíg nincs összerakva az akva addig az új lakásban járasd akvárium vízben a szűrőt akár egy vödörben.

Elvileg pár óránál többet nem bírnak ki a baktériumok keringés oxigéndus víz nélkül ha elpusztulnak jön a halaknál az ammónia mérgezés.

Akvárium szét összerakást átlag a halak nem szokták túlélni ha nem az első művelet az új lakásban a szűrő járatása akva vízben. Költözésnél tízből 7 hal elhullik.

Egy baktérium kultúrát készíts be akár egy neptun biostart is jó, a halak az új lakásban ne kapjanak 2-3 nap enni, utána is csak keveset.

2014. jún. 12. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!