Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek is üthet a gyerek...

Szerintetek is üthet a gyerek következmény nélkül?

Figyelt kérdés
Nagyon jó barátok kisfiáról van szó. Elmúlt már 3 éves, okos kisfiú amúgy, csak néha ráhagynak sok mindent.Lényeg, hogy náluk voltunk, játszottunk,beszélgettünk. Az apja elkezdte csikizni játékból, a kisfiú pedig odacsapott neki jól a combjára és üvöltött, hogy hagyjál békén,az arcát is célba vette, de elhajolt. Annyi volt a reakció, hogy ne hisztizzen. Na nem tudom, mi most várjuk az első babánkat, de nekem kicsit fura volt ez az enyhe reagálás, hisz már nagyfiú. Mit gondoltok?
2020. jún. 14. 10:08
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
100%

Nem. De pl. én a csikizést sem tartom elfogadhatónak. Tudom, hogy bagatell dolognak tűnik, de én pl. a mai napig nem bírom emiatt, ha gyengédebben a hasamhoz vagy a nyakamhoz érnek. Egyszerűen reflexből összehúzom magam, és rossz érzés. És tuti, hogy ez azért van, mert anyám sokat csikizett kiskoromban. Tudom, hogy nem akart ezzel rosszat, meg mindenki úgy van vele, hogy nevet a gyerek, akkor biztos élvezi, meg vicces, de rohadtul nem. Pl. most, hogy felnőttként párkapcsolatom van, és nem bírom a lágy érintéseket, hát rohadtul nem vicces, és ez egy olyan dolog, ami miatt komolyan haragszom anyámra, pedig amúgy nagyon jó szülő volt.

A lényeg, hogy nyilván nem normális, hogy a gyerek üt, de aki csikiz valakit, aki kéri, hogy hagyják békén, az is elég gyökér.

2020. jún. 14. 21:57
 42/44 A kérdező kommentje:
Koszonom az erdemleges valaszokat. En elfogadok minden valaszt, ami a kerdesre iranyult, de azt nem, ha ujra irjak a tortenetet. Es nem, nem gondolom, hogy gaz lenne oket itt "kibeszelni", mert nyilvan senki sen szeretne a baratsagot ezzel mergezni, hogy masnak a sajat gyereke nevelesebe beleszoljon. Utaltam finoman 1x arra pl hogyhogy meg szopizik 3 evesen, hisz lassan ovis lesz? Nem tetszett akkor anno, azota nem kerdezek.Inkabb egy anonim oldalon kerdezek, ahol talan en is tanulok hasznos tippet a helyzetek lereagalasara es megserteni se sertek vele senkit.
2020. jún. 15. 06:26
 43/44 anonim ***** válasza:
52%
nem nem helyes ha rugdos rå kell szolni,hogy ålj nem rugdosunk senkit.szigoruan,hogy ėreze hol a hatår.
2020. jún. 15. 06:39
 44/44 anonim ***** válasza:
100%

A fenti példában valahol a gyereknek is igaza volt, hiszen ezt ő is vehette "támadásnak" és sehogy nem tudná megvédeni magát.

VISZONT!

Nálunk unokatesómnak lett elnézve minden kiskorában, üthetett-verhetett mindenkit következmény nélkül, 4 évesen már úgy káromkodott (lány létére), mint valami útszéli kocsis. Akkor a szülei nevettek, hogy milyen vicces, meg "milyen jó" beszólásai vannak, és amikor mondtam, hogy ezt még csírájában kéne elfojtani és rászólni, mert most még vicces, de 6-7 év múlva már senki nem fog nevetni ezeken, hanem azt fogják gondolni, hogy milyen büdös bunkó ez a kislány. Nem hittek nekem, én lettem a gonosz rosszindulatú rokon. Aztán lám, eltelt 7 év, a kislányból kiskamasz lett és a mai napig belerúg a 70 éves nagyanyjába is, ha valami nem tetszik neki. A káromkodás megmaradt és a szülők meglepődve állnak, hogy "hát hol tanulhatta ezt".

2020. jún. 15. 09:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!