Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek is üthet a gyerek...

Szerintetek is üthet a gyerek következmény nélkül?

Figyelt kérdés
Nagyon jó barátok kisfiáról van szó. Elmúlt már 3 éves, okos kisfiú amúgy, csak néha ráhagynak sok mindent.Lényeg, hogy náluk voltunk, játszottunk,beszélgettünk. Az apja elkezdte csikizni játékból, a kisfiú pedig odacsapott neki jól a combjára és üvöltött, hogy hagyjál békén,az arcát is célba vette, de elhajolt. Annyi volt a reakció, hogy ne hisztizzen. Na nem tudom, mi most várjuk az első babánkat, de nekem kicsit fura volt ez az enyhe reagálás, hisz már nagyfiú. Mit gondoltok?
2020. jún. 14. 10:08
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
39%

17

Azért ne csinálj erőszakos állatot az apából amiért képes volt a gyerekét megcsikizni játékosan.:)Nekem 3 éves a gyerekem.Igen van, hogy nem tetszik ez vagy az neki.Igen volt, hogy meg kellett fogni a kezét mert rám emelte, hozzáteszem talán 2-3 alkalommal.Minden alkalommal megértettem, hogy miért volt neki rossz, hogy nem játszhatott tovább az udvaron és hogy nem tudta máshogy a rossz érzését kimutatni, de ettől még minden alkalommal megbeszéltem vele azt is, hogy NEM ÜTJÜK egymást.Én se ütöm őt, ő se engem.Érdekes mód tudja, hogy nem verekedünk.Azóta se fordult elő.

3 éves gyereknek már nem lehet mindent elnézni.Igen, meg kell érteni miért tette amit, de beszélni kell arról is ha nem jó módszert választ a tiltakozásra, nyilván a maga egyszerűsített formájába.Nem csak meghúzni a vállunkat és félre nézni, hogy hát istenem végül is én is rühellem az apját, had üsse.

2020. jún. 14. 14:05
 22/44 anonim ***** válasza:
59%

Titeket mikor csikiztek utoljára? Egy nagyobb, erősebb ember, aki nem hagyja abba, hiába kiabálsz, hogy “hagyjál”!

Én tesóval nőttem fel, eléggé az emlékezetembe égett mennyire borzalmas, fáj, rossz, kellemetlen, berándul a tested, lefognak, nem tudsz elmenni előle, sarokban vagy.. mégis valamiért mosolyogsz hozzá, pedig legszívesebben üvöltve rohannál el és megszüntetnéd a dolgot.. Ha az egyiknek rossz, nem szabad csinálni akkor se, ha szerinted vicces vagy nem vészes, nem vagy a másik helyében, hogy ugyanúgy éld át. Ha egy hatalmas ember csikiz és nem hagyja abba, mikor kiabálsz hogy elég, akkor igenis védekezhet fizikálisan, hiszen nincs más eszköze ahhoz, hogy a testi inzultust(mert a csikizés az) megszüntesse!

Nem kell eltűrnie csendben akkor sem, ha a szülei vagy tesói csinálják! Ha nem hagyják abba, mikor kiabál a szorult helyzetben, védje meg magát bárki ellen, ahogy tudja!

Ez az egész nem a gyerek érdekét szolgálta, semmi tanító vagy kellemes dolog nem volt benne, sem társadalmi szabályok, ráadásul testi inzultus érte, nem szóbeli. Az önvédelem egy korrekt eszköz, ha a szóbeli felszólítás nem hat, és nincs a közelében megbízható személy, akire számíthat, mint pl az óvónő, akihez segítségért fordulhat. Itt az apjának kellett volna biztosítania a testi lelki jólétet, ehelyett ő hozta ilyen helyzetbe és a felszólítása ellenére sem hagyta abba, mikor pedig a gyerek védekezett másik módszerrel is, hogy abbamaradjon a számára kellemetlen, fájdalmas, céltalan testi kontaktus, még hisztinek minősítették.

Nem hogy a gyerek, de hasonló helyzetben felnőttek is így reagálnának, és teljesen törvényes lenne az önvédelmük, hiszen a szóbeli felszólítása nem használt, senkihez sem tudott fordulni.

Ez így teljesen rendben volt.

2020. jún. 14. 14:06
 23/44 anonim ***** válasza:
76%

Figyelj, a csikizés is testi inzultus, ha a másik nem akarja. Itt nem a gyereket kell számonkérni, hanem apukát, hogy felnőttként nem méri fel a helyzetet, hogy mikor oké és mikor nem.

Láttam már ilyet nem egyet, főleg férfiaktól, hogy elvan a gyerek mással, de jön Ő a csikizéssel csipkedéssel, mindegy csak viccből. aztán kb meg vannak sértődve, ha a gyerek nem vevő rá.

Az meg, hogy 3 éves gyerek nagyfiú.... ugyan már, 3 éve van a világon! Felnőtt viselkedést ne várjunk már tőle. Sőt, ebben a helyzetben a felnőtt viselkedés is kb ugyan ez lenne! Akkormegy?

Meg nem megtörtént dolgokon pörögni, hogy "juj akkor mi lesz az oviban, meg akkor biztos így meg úgy fog reagálni más szituációban is", erre nem lehet mit mondani szimpla feltételezések, tök hülyeség az egész.

2020. jún. 14. 14:14
 24/44 anonim ***** válasza:
39%
Jaj már! Feltehetően nem halálra csikizte az apja! Értem, hogy, mindenkinek megvannak a maga traumái, de nem kéne mindenre ráhúzni.
2020. jún. 14. 14:16
 25/44 A kérdező kommentje:
Úr isten, lefognak, fáj, berándul a tested..Ott voltam velük szemben, kb 5 mp ig csikizte épp hogy alig hozzáért és nem fogott le senki senkit, jó ég!:D Lehet téged ilyen agresszíven csikizett a tesód, de ez max tényleg csikis lehetett neki, nem fájdalmas és egyből ordítva rácsapott az apjára. Mellesleg sokszor járunk össze és még 1x sem láttam, hogy csikizte volna. Jó hogy már nem bántalmazta...
2020. jún. 14. 14:17
 26/44 anonim ***** válasza:
21%

Múltkor láttam egy anyukát és kisfiát a boltban, a gyerek üvöltözve rugdosta az anyja bokáját, meg püfölte ököllel a láthatóan terhes hasát, mert anyuka nem vette meg a vágyott csokit, már értem miért hagyta.:D Még a végén meg kellett volna fogni a kezét az meg már inzultus, mert a gyereknek joga van kifejezni az érzéseit:D:D Meg persze anyuka csak ne fogja le csak azért mert erősebb:D:D

Valamit eddig nagyon nem jól értelmeztem a gyereknevelés terén.Ez a kérdés most megvilágította az eddig sötét elmémet:D

2020. jún. 14. 14:43
 27/44 A kérdező kommentje:
Ezek után meg megy a csodalkozas, hogy annyi apa inaktiv a nevelesben.. ha meg egy artatlan csikizesbol is ezt hozzak le egyesek, hogy johogynem megerdemelten utlegeli a sajat gyereke..raadas meg ha az anyuka is csak fikazza apukat mindenert. Minek ment oda mentalitas 🤷‍♀️
2020. jún. 14. 14:50
 28/44 anonim ***** válasza:
66%

Persze, mivel üt a gyerek csikizéskor, legyen erőszakos gyilkos belőle felnőtt korában, az apját meg érje trauma, mert meg merte csapni egy 3 éves, az anya meg borzalmas, mert nem szidta le a 3 évest az egészért...

Ennyi frusztrált nőt! Őrület! Bolondokháza ez a fórum.

2020. jún. 14. 15:43
 29/44 anonim ***** válasza:
73%
Kutya nem mondta, hogy apuka gyerekbántalmazó. Minimális emócióval el lehet képzelni, hogy a gyereket csikizéssel bsztatni, ha nem vevő rá, hát szar érzés lehet. Ráadásul a gyerek úgy reagált rá, ahogy az emberek többsége reagálna ilyen szituban. Ezt kéne számonkérni egy 3 !!! évestől? Miért is kell kiforgatni, hogy SZERINTÜNK bántalmaz az apuka? Ámbár ti már elképzeltétek, hogy a későbbiekben a gyerek milyen idegbeteg kis hülye lesz, aki minden szitura verekedéssel reagál, oviban is, meg különben is terhes hasakat is rúgdosna lassan, mint a boltban az a fiú. Mindezt a csiklandozásra adott reakcióból... ööö, oké.
2020. jún. 14. 16:43
 30/44 A kérdező kommentje:
Tehát normális reakció volt a gyerek részéről, hogy válaszként ütött. Rendben.csak ez volt a kérdés. Illetve az, hogy nem kellene ezt azonnal lereagálni egy szülőnek? Én elfogadom, hogy valaki ezt akkor szóra sem méltatná. Viszont nem én kezdtem kiforgatni a történteket, lásd fájt neki, az apa h. lye, hogy megcsikizte stb.
2020. jún. 14. 16:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!