Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek is üthet a gyerek...

Szerintetek is üthet a gyerek következmény nélkül?

Figyelt kérdés
Nagyon jó barátok kisfiáról van szó. Elmúlt már 3 éves, okos kisfiú amúgy, csak néha ráhagynak sok mindent.Lényeg, hogy náluk voltunk, játszottunk,beszélgettünk. Az apja elkezdte csikizni játékból, a kisfiú pedig odacsapott neki jól a combjára és üvöltött, hogy hagyjál békén,az arcát is célba vette, de elhajolt. Annyi volt a reakció, hogy ne hisztizzen. Na nem tudom, mi most várjuk az első babánkat, de nekem kicsit fura volt ez az enyhe reagálás, hisz már nagyfiú. Mit gondoltok?
2020. jún. 14. 10:08
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
78%
Nem.Nem hagyom, hogy üssön meg üvöltözzön velem,következmények nélkül meg főleg nem.
2020. jún. 14. 10:17
 2/44 anonim ***** válasza:
61%
A gyereket letámadták akarata ellenére és védekezett. Az én szótáramban ez önvédelem. Nem a gyerekre kell rászólni, hogy ilyen helyzetben ne üssön, hanem apának kellett volna azt mondani, hogy bocsánatot kérek, játéknak szántam, nem akartalak bántani. Nekem van 2 gyerekem, és nálunk ez lett volna a normális reakció.
2020. jún. 14. 10:23
 3/44 anonim ***** válasza:
73%
Azert az is érdekes, miért reagált ennyire agresszívan a kisgyerek egy ártatlan csikizésre. Lehet már ezerszer jelét adta, hogy nem szereti, kellemetlen neki stb, csak hát a csikizes olyan jó móka.. Ja, nem. Ettől függetlenül nem szabad ütni a szüleit következmény nélkül természetesen.
2020. jún. 14. 10:23
 4/44 anonim ***** válasza:
75%
Igen, én is erre gondoltam. A csikizés lehet, hogy a felnőttnek jó poén, de lássuk be, apa nagy, a 3 éves gyerek picike, és ha utálja, mit tegyen? Amit az apja, azt teszi. Használja az erejét, amennyi van.
2020. jún. 14. 10:25
 5/44 anonim ***** válasza:
71%
Igaza van a kettesnek. Csóri gyereket sajnálom.
2020. jún. 14. 10:46
 6/44 anonim ***** válasza:
78%
Minek kell csikizni, ha nem szereti???
2020. jún. 14. 10:52
 7/44 anonim ***** válasza:
68%
Nem tudom mit csináltam volna, mert ilyen sosem történt velünk. 3 éves múlt a lányom. Amikor kisebb volt nagyon ritkán próbált megrúgni, akkor mindig mondtam neki, hogy senkit nem szabad megrúgni, soha nem hagytam szó nélkül, ha már büntetés kellett, betettem a kiságyba 1 percre, kb. 1 éves volt ekkor, megértette, nem csinálta többet. Szerintem ez a kisfiú sokszor csinálhatja ezt, emiatt már természetesnek veszik, ezért reagálnak így. Lehet, hogy más emnerek előtt nem akarta fegyelmezni.
2020. jún. 14. 10:53
 8/44 anonim ***** válasza:
79%
Fordítsuk meg a kérdést: Csikizik, de nem akarja. Mit várnátok egy 3 évestől ilyen helyzetben? Asszertíven közölje az édesapjával, hogy rosszul esik neki, amit az csinál? :DDDD
2020. jún. 14. 10:54
 9/44 anonim ***** válasza:
68%

Fordítsuk meg

Az apa bánthatja / csikizés/ következmények nélkül?

2020. jún. 14. 12:39
 10/44 anonim ***** válasza:
33%
Nem. De kíváncsi lennék, mi a megfelelő következmény, hogyan kezelendő a helyzet. A visszaütés/rúgás nem megoldás. A rászólás (akár erélyesebben) semmit nem ér. Lefogás? Akkor foghatnám egész nap, mert mihelyt kiszabadul a keze, lába, azonnal próbálkozik újra, és egyébként lefogás közben is nyilván kapálózik meg minden. Én erre még HATÉKONY megoldást nem találtam.
2020. jún. 14. 12:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!