Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek is üthet a gyerek...

Szerintetek is üthet a gyerek következmény nélkül?

Figyelt kérdés
Nagyon jó barátok kisfiáról van szó. Elmúlt már 3 éves, okos kisfiú amúgy, csak néha ráhagynak sok mindent.Lényeg, hogy náluk voltunk, játszottunk,beszélgettünk. Az apja elkezdte csikizni játékból, a kisfiú pedig odacsapott neki jól a combjára és üvöltött, hogy hagyjál békén,az arcát is célba vette, de elhajolt. Annyi volt a reakció, hogy ne hisztizzen. Na nem tudom, mi most várjuk az első babánkat, de nekem kicsit fura volt ez az enyhe reagálás, hisz már nagyfiú. Mit gondoltok?
2020. jún. 14. 10:08
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy szokta e csikizni máskor. De azt sajnos tudom a barátnőmtől, hogy a kisgyerek nem nagyon igényli az apját,amiről persze nem ő tehet. Úgy kell kérvényt benyűjtani, hogy vigye le játszani, legyen el vele, ne csak a számítógép előtt(míg kicsi volt elvolt az ölében). Az apa is lehet azért mondogatja, hogy mert nem kislány, azért nem apás. Nem tudom, de a papájával meg simán elvan, ragaszkodik...lehet a csikit is emiatt reagálta le rosszzul, nem tudom. De ettől függetlenül én is erényesebben rászólnék, ha ütne.
2020. jún. 14. 12:51
 12/44 anonim ***** válasza:
74%

Felnőttként sem lehet a csikizésből kiszálni, vagy nevetés nélkül mondani, hogy ne, akkor sem, ha legszívesebben sírnál, annyira rossz.

Ha csikiznek, a kezed, lábad, tested védekezik, kapkodod a levegőt, két szótagnál többet nem tudsz kinyögni, pláne nem higgadtan.

Egy 3 évestől ez teljesen normális, az apjától nem, fel kellett volna mérnie a helyzetet és figyelni a gyerekre mit mond, mit érez.. hogy várhatja a gyerektől ezt, ha ő sem képes rá? Ráadásul a tiltakozását és védekezését hisztivé alacsonyította le..

A végén meg kellett volna mondania, hogy “sajnálom, nem figyeltem eléggé, arra, hogy mit érzel, mit mondasz. Legközelebb elsőre abbahagyom, vagy megkérdezem, van e kedved csikizőset játszani. Tudom, hogy most azért ütöttél meg, mert nem használt, hogy szóltál. Tudom, hogy tudod, hogy másokat bántani nem szabad, mert fáj nekik és biztos vagyok benne, hogy legközelebb nem fogsz megrugni/ütni senki”

Ütésnél/rugásnál el kell kapni a kezét, lábát és mondani, hogy nem szabad, mert fáj, veszélyes, de itt ez egy háromévestől teljesen rendben volt, a felnőtt viselkedése hagy kivetnivalót maga után.

2020. jún. 14. 13:00
 13/44 anonim ***** válasza:
38%
Azért azt is gondoljátok végig, hogy ez a gyerek később is lesz, hogy nem akar valamit vagy nem tetszik neki valami,és akkor mi lesz.Odacsaphat az apjának, anyjának elvégre szabad.És majd apa+ anya kér bocsánatot hogy élni mernek? Lehet megérteni azt, hogy miért tette amit, lehet mondani hogy kicsi nem tudja kifejezni magát,de ha most hagyva van a verekedés később is ezt fogja tenni,mert szabad és mert nincs következmény.
2020. jún. 14. 13:15
 14/44 anonim ***** válasza:
81%
Ezek szerint akkor nincsenek olyan viszonyban, hogy csak úgy csikizze, sőt, jó eséllyel haragszik is rá. A 3 éves testbeszéde nem hazudik. Több is lehet mögötte, mint egy sima rossz mozdulat.
2020. jún. 14. 13:25
 15/44 anonim ***** válasza:
83%

#13as, igen, visszaüthet a gyerek, ha inzultálják. Akkor is ha felnőtt teszi!

Nem értem miért nem lehet felfogni, hogy mennyire kellemetlen az erőszakos csikizés. A 3 éves meg üvölthet, apja nem áll le, mert nem veszi komolyan. Természetes, hogy rúgkapál, odacsap.

Nem tudom azok a felnőttek mit csinálnának, ha náluk háromszor akkora kétajtós szekrények csikikéznék, csak úgy viccből és nem állnának le... biztos nem csapnának oda, persze...

2020. jún. 14. 13:28
 16/44 anonim ***** válasza:
60%

15.

Értem amit írsz.Te nem érted amit én írok.Ma azért ugrik a gyerek az apjának mert nem akar csikizést(kérdésben le van írva sok minden rá is van hagyva a gyerekre), rendben van, nem megbeszéljük, hanem elnézünk a dolog felett, haragudott, nem tudta máshogy kifejezni magát.Aztán elvisszük oviba, ott majd a te kislányod elveszi azt a játékot amivel akart játszani és simán leboxolja mert ha otthon szabad akkor máshol is lehet.Akkor mit mondasz a kisfiúról, meg mit az anyukájáról aki nem tanította meg viselkedni.

Nem arról van szó, hogy ezért most 3 heti elzárás jár neki.Viszont igenis kell róla vele beszélni, hogy igen, megértlek, de nem verekedve kell ezt elrendezni.Ha folyamatosan minden a szőnyeg alá van söpörve akkor igenis ez rögzül, mindenért lehet ütni, bárkit mert megengedett.Ezt így nem lehet, különben mire kamaszodik már ő lesz otthon a főnök.

2020. jún. 14. 13:39
 17/44 anonim ***** válasza:
71%
Nem verekedve kell elrendezni... hanem hogy? Pontosan milyen viselkedést várnál a 3 évestől ebben a konkrét helyzetben? Komolyan kérdezem. Kiselőadást akkor érdemes tartani, ha a helyzet adott. Ez a helyzet nem ad okot arra, hogy példaként kiemelje az ember, sőt! Megdicsérném érte, hogy ha fizikailag olyan inzultus éri, amit ő nem akar, akkor igenis vágja pofán a másikat. Akkor is, ha az az apja, vagy az ovis kislány.
2020. jún. 14. 13:45
 18/44 A kérdező kommentje:
Kedves utolso, veled kell egyet ertsek... Nagyon szeretem oket, de en is igy gondolom, hogy mar nagyfiu, hamarosan oviba megy, raadasul a baratnom pedagogus. Szerintem is kicsit jobban kene megfogni ezeket a dolgokat, bar meg nem vagyok szulo es nem is tudom nagy hirtelen en hogy reagalnek.. De ugy gondolom ezt az elso alkalommal tudatositani kell a gyerekben, hogy ezt nem szabad senkivel... Jo pelda az ovi.. Mi van ha verekedni fog ott is stb. Na nem tudom nehez ez, a gyakorlatban meg meg nehezebb minden.
2020. jún. 14. 13:48
 19/44 anonim ***** válasza:
70%

Amíg nem volt gyerekem én is ítélkeztem. Lett 3. A világot meg más szemszögből látom.

És de, szabad azzal, aki megtámad! Ha meg verekszik az oviban, akkor meg kell nézni ott is a helyzetet, miért teszi!

2020. jún. 14. 13:50
 20/44 A kérdező kommentje:
Azert azt ne felejstuk mar el, jó hogy az apuka nem bokdoste, piszkalta, utogette, csak kb 5 mp ig viccbol megcsikizte... A kisfiu mondhatta volna, hogy ne apa vagy akar uvolthetett volna, de o utlegelt is. Ez akkor normalis? Hagyjuk ra es mi kerjunk elnezest? Hat nem tudom,erdekes elmelet ez is.
2020. jún. 14. 13:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!