Ti akkor is meséltek este, ha nagyon rossz a gyerek?
Én ma nem tudtam... Egyszerűen idegileg nem ment. Nagyon rossz volt 4 órától, pedig együtt mentünk érte az apjával, hogy örüljön. Fürdés óta kb 1.5 órát visított. (hiszti, dac)
Ha ilyenkor meglenne az esti mesélgetés meg nyünyüke, akkor mit értene meg abból, hogy most rosszul viselkedett, és ezért nincs semmi, menjen aludni?
Ti ilyenkor ugyanúgy meséltek, mintha mi se történt volna?
Nekem nem megy ilyenkor (ritka, de előfordult már)
Ja és még valami.
Az "esti beszélgetés, nyünyüke" azt üzeni, hogy akárhogy is viselkedsz, én attól még szeretlek! Nem értek egyet azzal, hogy a gyerek sose rossz, se azzal, hogy ne lehetne büntetni, de feloldozás akkor is kell.
Nálunk most gépmegvonás van. A 9 éves fiam olyan minősíthetetlenül viselkedett tegnap, hogy egy jó darabig semmilyen képernyőt nem nézhet (az hozza ki belőle). Esti mese ennek ellenére volt, ahogy beszélgetés és összebújás is. Tudnia kell, hogy a viselkedése vállalhatatlan, de a személyét soha nem utasítjuk el.
Nekem elég szigorú szüleim voltak, de mesemegvonás nálunk sem volt soha.
Próbálkozunk azok lenni, nem azt jelenti, hogy azok vagyunk. Aki meg sem próbálja, hanem csak mentséget keres a hibáira(nevelèsi elvbe szorítaná), vagy támogatást keres, hogy a hibáiról ne kelljen tudomást vennie, azzal nem szabad elnézőnek lenni.
“Én is csaltam, nincs benne semmi, más is lop csal hazudik rosszat tesz, ez nem is annyira rossz” De ettől az még rossz, hogy van annál rosszabb is, vagy hogy más is azt teszi, az téged nem ment fel! Hibázni belefér, ha utána ezt felismered, megbánod, jóvá teszed és 40 és éveinek végén tartó mazo 'fiucskát', változtatsz(vagy legalábbis ezerrel azon vagy, hogy ne forduljon elő többet)!
Mind tudjuk, hogy “kéne”, van, hogy nem megy, de ezt nem
bagatellizáljuk el, mert nekünk egy nap a 10000ből, neki viszont egy nap az ezerből.. Sokkal nagyobb jelentőségű számára a viselkedésünk, mint a sajàt számunkra az apró hiba, neki egy világot jelenthet.
19 ott kezdödik a baj hogy ez nem egyenesseg!
Asszertiv kommunikacional tanitanak erröl hogy nem a felelösseget kellene haritani.
Ha anya kikeszült idegileg ami erthetö, akkor sem büntetéssè kellene avanzsalni a mesemegvonast, hanem egyenesen elmondani, pl
Tudod anyanak nem esett jol hogy elaztattad szandekkal a fürdöt, nagyon merges neki is kell idö megnyugodni ilyen allapotban nem megy meset olvasni.
Ahogy neked sem ment ügyesen fürdeni ma.
Neha nem sikerülnek ugy a dolgok mint a nagykönyvben de majd kijavitjuk a hibankat legközelebb csapatkent együttmüködünk.
Kell idö anyanak is hogy megnyugodjon de ugy a gyereknek is hogy ne katona rendszerben kelljen elni es csak tökeletesnek szabad lenni.
Emberek vagyunk ahogy az anya ugy a gyerek is az.
A mesemegvonás(mint a szexmegvonás) sem büntetés, hanem az ember a lelkiállapota miatt nem képes rá. Ha ezt a másik nem tudja feldolgozni, hogyha kiborítja a másikat, annak nem lesz őszinte a kedvessége, nem lesz játékos, viccelődős hangulatban, akkor ott baj van.
A kérdező nem direkt bünteti a gyereket mesemegvonással(napirutin megvonással), hanem ki van akadva és nem tud nyugiban elolvasni 2 oldalt kedvességből, mert nincs energiája a gyerekre, megjátszani pedig nagyon helytelen lenne!
Igenis ilyenkor a másiknak elfogadónak kell lennie és nem elvárni, hogy az anyák is(feleségek is) olyat tegyenek, ami számukra elviselhetetlen. Ha a gyerekem
úgy kiakaszt, hogy nem vagyok képes kedves lenni, az rendben van, nem kell megjátszani a kedvességet a másik örömére, hanem megtanítani az elfogadásra.
Attól, hogy most nem olvasok, még szeretlek, de most nincs hozzá türelmem, fáradt, ideges és nyűgös vagyok, ha jobban leszek mesélek.
73%-os, ennyi erővel azt is mondhatnád, hogy nem adsz neki vacsorát, mert rosszul viselkedett.
Nem. Bizonyos dolgok járnak a testi-lelki jó közérzethez, és ennek megvonásával büntetni hiba. Ezt megideologizálni pedig már bűn.
Nemcsak kenyérrel él az ember.
Egyébként éppenséggel egyetlen vacsora kimaradásába pont nem hal bele a gyerek.
Mint ahogyan egyetlen mese kimaradásába sem.
De ezzel büntetni akkor is undorító dolog. És ha gyakran történik, igenis meg lesz a következménye a lelkében.
Szereted-e igazán a gyerekedet? Csak ez a kérdés, semmi egyéb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!