Nagyon eleven, kezelhetetlen, rossz gyerek mit lehetne tenni?
4 éves kisfiú, bánt másokat, gyereket is felnőttet is. Karmol, harap és profin manipulál másokat . Mikor bántja a testvéreit, más gyerekeket utána úgy állítja be, hogy ő az áldozat (csak úgy állítja be, meglestük, ő bántja őket), volt már olyan, hogy magát is véresre kimarta és azt hazudta más volt. Volt már pszichológusnál, az óvodában 2 különböző tornát javasoltak, oda is jár.
Mit lehetne még tenni? Ja és ez nem kialakult nála, mindig ilyen volt. Emiatt váltak el a szülők is,ráment a kapcsolat. A többi gyerek is nagyon el volt miatta hanyagolva. Most van a többi gyereknek külön apás idő amíg ő a különböző fejlesztéseken van. Azóta a gyerekek sokkal kiegyensúlyozottabbak. De ha az anyjuk még most sem nagyon fogadja el, hogy valami nem stimmel a gyerekkel. Ha mi elvisszük orvoshoz, bárhova akkor egyből rohan a gyámhatósághoz, ügyvédhez.
Én ha leírom a véleményem, tuti lepontoznak nullára, de nem érdekel.
Szerintem 4 évesen nem lenne szabad így manipulálnia. Tudja ezt egy 4 éves alapesetben???
Én valahol a személyiségzavar felé nézelődnék... Akár disszociatív, akár más. De gyanús.
5!
"Az apának szerintem joga van vinni, ha csak le nem mondott erről...."
Amennyiben a gyereket az anyánál helyeztek el, úgy nem, nincs joga vinni. Az anya a gondozó szülő. Az apa a gyamhivatalban teher bejelentést.
De amúgy mókás, hogy 4 éves a gyerek, miatta válnak el -MI VAN????- és apukának most jut eszébe, hogy vinni kellene valahova.
Első körben azt mondanám figyelmet akar, második körben, hogy adhd, csak utána azt, hogy valami személyiségzavar.
Biztos nem ti látjátok bele a manipulációt? Az én gyerekem nem mindig figyel vagy fogja fel a dolgokat, pl ha lassúnak érzi magát, és emiatt szomorú és valaki csúnyán nézett rá(szerinte),akkor képes úgy érezni, hogy őt csúfolták és bántották, pedig ilyen nem történt, csak a saját érzéseit vetíti ki másokra.
Van, aki szerint ez manipuláció(hisz nem úgy történt, ahogy mondta), de én tudom, hogy nem. Ő valóban áldozatnak érzi magát, szomorú és tehetetlen, nem csak megjátssza.
Mondjuk ha kárt tesz magában és másra fogja.. ha fogócskázik és közben elesik, lazán rákenheti másra, mert úgy érzi az a hibás, aki kergette, pedig magától esett el. Ez normális. Ez a kimarósdi is lehet ilyen(játék/veszekedés közben). A gyereket kell figyelni, ha heves és indulatos, nem csendes, számító, megfontolt, akkor nincs nagy gond.
Gondolom te vagy az apa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!