Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy 3 év körüli gyerek mit...

Egy 3 év körüli gyerek mit fog fel abból, ha a szülei kapcsolata rossz?

Figyelt kérdés
Érzékeli a feszültséget? És mennyire? Mi játszódik le a fejében, amikor egy veszekedés, dulakodás szem/fültanúja éppen? Hogyan mutatja ki a félelmét, haragját ilyen esetben? Ez mennyire van hatással a gyerek szüleibe vetett bizalmára/hitére?
2019. márc. 19. 17:41
 1/3 anonim ***** válasza:
79%

Pont ennyi idős volt a kislányom,mikor elváltunk.Az apjával állandóan veszekedtünk,egyszer meg is ütött,én a szobába sírtam.Majd megkérdezte a 3 éves kislányom,hogy anya, miért sírsz...? Na ez volt az a pont,mikor azt mondtam soha többé nem fogja ezt látni,hogy veszekszünk,sírok.

Elváltunk,elköltöztem vele.Közösen neveljük továbbra is az apjával,része a lánya életének.

Ennek már 3 éve.Kiegyensúlyozott,boldog nagylány. Ugy gonolom ez csak a javára vált,hogy nem ebben kell felnőnie!

2019. márc. 19. 19:08
 2/3 anonim ***** válasza:
72%

Sajnos akkor is érzékeli, ha nincs jelen, de könnyebben dolgozza fel, ha legalább nem a szeme láttára zajlik. Antennája van ehhez a kicsiknek, kilométerekről is.

Temperamentumtól, alkattól függ, melyikük hogyan reagál erre és hogyan dolgozza fel.

2019. márc. 19. 21:45
 3/3 anonim ***** válasza:
58%

És még annyit, hogy a kisgyermek kijátssza magából az örömeit, félelmeit, szorongásait, vágyait, és kompenzál is, amikor játszik. És amikor rajzol, olyankor is.

Mindezt spontán, hatékonyan.

Azonban még hatékonyabb, ha segítünk a játékában feldolgozni élményeit. Egy jó óvodapedagógusnak kellő érzéke van ehhez, egy jó gyermekpszichológus még többet tanult a játékterápiáról, de a laikus szülők egy részének is van ehhez némi érzéke. (Bábozás, szerepjáték.)

2019. márc. 19. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!