Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan jó megoldani a munkába...

Hogyan jó megoldani a munkába való visszatérést babázás után, úgy, hogy ne szivjak nagyot?

Figyelt kérdés

Igaziból engem az érdekelne, hogy ki hogyan tud visszamenni dolgozni gyed/gyes után illetve szeretném megkérdezni,hogy milyen tanácsaitok vannak:

multinál dolgoztam, megvan még a munkaviszonyom....amióta itthon vagyok, az a munkakör,amiben én dolgoztam átváltozott olyanná, hogy kell dolgozni pirosbetűs ünnepnapon is és éjszakába nyúlóan is ( ekkor a munkakezdés délutánra esik és bent kell lenni éjjelig). Hétvégén is dolgozunk szombat és vasárnap attól függően, hogy kinek milyen a beosztása napi 8,5órát. Túlóra nemnagyon van, mert nem fizetik. Kb 10 éve vagyok ott. Nemigen gondolom, hogy a családnak jó lenne az, hogy, ha esténként nem lennék itthon és szabad hétvégém lenne mondjuk félévente egy ( a havi egy szabad vasárnap csak papíron van). Ezért nem merem ezt majd bevállalni. Ha majd szólok, hogy szeretnék visszamenni, akkor ugye arra számíthatok, hogy vagy ide vesznek vissza ilyen munkaidőben dolgozni vagy még egy ennél is gázabb melóra, mondjuk telefonos kisasszonynak vagy irattározni, postázni ( nincs ezekkel a munkakörökkel semmi gondom, csak több éves tapasztalattal és diplomával, gyakorlattal a hátam mögött nem szívesen és örömmel csinálnék olyat, ami alatta van a képességeimnek, mert bele kattannék, hogy diákmunkaszerűt csinálok egy nálamnál jóval képzetélenebb, tapasztalatlanabb bunkó ( ez adottság) főnöksége alatt...) csak azért, mert anyuka vagyok és nem érek annyit mint anakelőtte. Ha én nem vállalom el ezeket a munkaidő és a munkakör miatt, akkor ugye nem kapok végkielégítést sem. Ők majd direkt olyan munkát ajánlanak, amitől remélik, hogy egy anyuka nem vállalja be, ha családozni szeretne vagy jóval alatta van a régi munkakörének...ugye ezzel akarnak megszabadulni a családos nőktől...Hogyan lehetne ebből jól kijönni? Ez nekik szuper, mert megszabadulnak egy kolonctól és még 10 év után végkielégítést sem kell adniuk. Hogyan lehetne ebből jól kijönni, minimum úgy, hogy kaphassak végkielégítést? Ti hogyan csináltátok?

2008. nov. 16. 06:56
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van egy 6 és egy 1,5 éves gyerekem.1x már visszamentem dolgozni,amikor a nagyobb 2 éves volt.Éjszakáztam,hétvégéztem,túlóráztam,ünnepnapokon is dolgoztam.Nagyon nehéz volt,még akkor is ha a gyerek nagyon jó helyen volt amikor dolgoztam.Volt,hogy du 2 kor 40 fokos láza volt,Nekem meg éjszakára dolgozni kellett menni.De nem adtam fel a munkám,mert ahogy Te mondtad Én is sokat tanultam azért,hogy ezt csinálhassam.De most a két gyerekkel másképp gondolkozom.Nem fogok visszamenni a munkahelyemre,ego ide vagy oda a gyerekeimnek arra van szüksége,hogy rendezett életet éljenek,ha betegek velük tudjak lenni,hogy az iskolás fiammal minden nap rendszeresen le tudjak ülni majd tanulni.Bármilyen munkát elválalnék ami mellett rendszert tudok kialakítani,és nem úgy megyek haza a munkából,hogy szétrobbanok a stressztől.De ezt a gondolatot csak úgy tudom elviselni,hogy arra gondolok,majd ha nagyobbak lesznek a gyerekek újra visszamegyek és azt csinálhatom amirt szeretek.Szerintem mérlegelj Te is,hogy Neked mennyit ér meg az önérzeted és esszerint dönts!
2008. nov. 16. 10:24
 2/3 anonim ***** válasza:
Ja és Nekem is tudnának sz*r állást ajánlani a munkahelyemen,mert sajna sok elbocsátás van mostanában ott,és így oldják meg a végkielégítés kérdését.De nem érdekel a végkielégítés sem pedig akkor már 16 év utánn járna Nekem,nem ér annyit az a pénz amennyi herce-hurca lenne vele.Csak az érdekel,hogy kipihent,nyugodt anyja lehessek a gyerekeimnek,aki velük tud lenni amikor szükségük van rá.
2008. nov. 16. 10:32
 3/3 A kérdező kommentje:

Én is nyugit és biztonságot szeretnék adni a gyerkőcöknek...és a munkáltató pont erre játszik...ha olyan munkát ajánl csak, ahol éjszakázni, hétvégézni kell és az egész karit végig dolgozni..akkor arra számít, hogy egy anyuka ....(és engem is ismernek a 10 év alatt jól, hogy fontosok számomra az érzelmi dolgok)....egy anyukától arra számítanak, hogy ezt a munkaidőt nehezen viseli és nehezen tudja megoldani...

:O(

2008. nov. 16. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!