Mennyivel előbb közöljem írásban a munkáltatómmal, hogy munkába akarok állni?
Én 2 het küldtem el a levelet, október 1-tól szeretnék munkába állni, vagyis elkezdeni töletni szabijaimat.
Mondjuk ez a honvédsé,Ta kockát is gurítják), a szeptember 1-re július közepén már azt mondzák, necces.
Szerintem elég cégfüggőm hogy mennyire tartják magukat a törvényekhez. Aug 1-től ez hivatalosan így néz ki:
"Az új rendelkezés szerint: ha a munkavállaló a fizetés nélküli szabadságát meg kívánja szakítani, ezt előzetesen közölnie kell a munkáltatóval. Ha a fizetés nélküli szabadság kezdetétől számított 6 hónap letelte előtt kíván munkába állni, akkor a munkáltató a bejelentést követő legfeljebb 30 nap elteltével, ha pedig hat hónap elteltével vagy azt követően kíván munkába állni, akkor a bejelentést követő legfeljebb 60 nap elteltével a munkáltató köteles őt foglalkoztatni." (HVG.hu)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!