Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » GYES utáni munkába állás....

GYES utáni munkába állás. Kirúgjanak valakit miattam? Nagy szükségem van okos tanácsra!

Figyelt kérdés

Mit lépnél erre? (magánszféra) Tavasszal szóltál, hogy vissza szeretnél menni dolgozni. Mondták jó, majd így lesz meg úgy lesz, majd szólnak. Azóta se szóltak. Ősztől a gyerek kezdi a bölcsit, 2,5 évesen, anyagilag padlón vagytok, bemész a céghez:

- Vissza kell jönnöm dolgozni.

- Jó majd nézünk neked valmit négy órás munkát.

- Bocs de az nekem nem elég, az eredeti 8 órás munkámra lenne szükségem, vagy más munkakörben 8 órára, mert fele pénzből nem élünk meg.

- Jó akkor várjál, majd szólunk, kitalálunk valamit.

- Bocs de már 3 hónapja szóltam, nem tudok tovább várni, pénzre van szükségem.

- Akkor ki kell rúgnunk valakit miattad!

Mindenkit ismersz a helyi irodában, összesen tizenegynéhány ember, senkivel sem szeretnél kiszúrni. Megkockáztatod, hogy nemcsak blöffölnek, vagy önként és dalolva lemondasz a törvény adta jogaidról?

A beszélgetés még nem zajlott le a valóságban, de erősen valószínűsítem, hogy vmi hasonló fog elhangzani. Vigyek magammal diktafont?

Köszi (mindenkit fel fogok pontozni, aki épelméjű választ ad)

2011. júl. 31. 20:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Miattad nem rúghatnak ki senkit, mivel őt a te helyettesítésedre szerződéssel határozott időre vették fel.
2011. júl. 31. 20:55
 2/14 anonim ***** válasza:
56%
Ha sokáig vársz, az új törvény szerint Téged fognak kivágni.Olvasd el az új munkatörvény tervezetet.
2011. júl. 31. 20:57
 3/14 anonim ***** válasza:
70%

Ne ringasd magad illúziókba!Különösen,ha magánszféráról van szó.

Lehet,hogy visszavesznek,de ha nem túlórázol,mert a gyerekért kell menned,otthon maradsz a beteg gyerekkel,hamarosan találnak okot,amiért kirúgnak. Találnak rá megtámadhatatlan okot. A vállalkozóknak rabszolgákra van szükségük.

2011. júl. 31. 21:04
 4/14 A kérdező kommentje:
Ezért írtam, hogy versenyszféra. Nem határozott időre vették fel az utódomat. Ez csak a közszférában kötelező. Tudom, mire készül az új törvény, de amúgy sem tduok addig várni, mire az életbe lépne (január).
2011. júl. 31. 21:05
 5/14 A kérdező kommentje:
Februárig nem rúghat ki, amíg a kicsim be nem tölti a hármat. Ez nemillúzió, hanem törvény. Ha meg februárban ki is rúg, azzal is jobban járok, mint ha most belemegyek bármilyen kompromisszumba, hisz jár a felmondási idő meg a végkielégítés. Meg februárig is lenne jövedelmem, utána meg találnék más munkát azalatt, amíg letelik a felomondásom (2 hónap), meg elfogy a végkielégítésem (7 év után nem is tudom, mennyi jár).
2011. júl. 31. 21:09
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

A diktafon nem rossz ötlet, mert a leírtak alapján egy kókler banda. A legeslegfontosabb!!! TÉRTIVEVÉNY - AJÁNLOTT levélben írd meg, hogy ilyen és ilyen dátummal munkába állsz kéred, hogy számolják ki a GYES alatt felhalmozódott szabadságaidat. Nekem ez pl. 66 nap. Én január 2-án szeretnék munkába állni (ez CSAKIS A TE DÖNTÉSED, a munkáavállaló dönti el! és a munkáltatónak KÖTELESSÉGE visszavenni, TELJESEN MINDEGY HOGY OLDJA MEG!!!!! Ha nem tud munkakört biztosítani akkor ún. ÁLLÁSIDŐT kell fizetnie ami azt jelenti h otthon ülsz és fizeti a 100% béredet) szóval add fel ezt a levelet, fénymásold is le, mert ha odakerül a dolog enélkül azt mondják majd hogy Te nem is szóltál (a szó elszáll, az írás marad). Szóval, ilyen nincs, hogy valakit ki kell rúgjunk miattad...

A diktafonos dolgot meggondolnám, mert szemét egy cég lehet ahogy leírtad. Te meg -nem bántásból - de minden lépésed előtt inkább egyeztess vele (nekem is segített már többször - [link] - és a legfontosabb NE ÍRJ ALÁ SEMMILYEN KÖZÖS MEGEGYEZÉST!!!!!!!!!!!!

2011. júl. 31. 21:33
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, az a te állásod! NE legyen bűntudatod, ha visszamész dolgozni! KÖTELES visszavenni, ez nem vita tárgya, nagyon megütheti a bokáját, ha nem teszi.

Elhiszem, hogy rossz érzés mást az utcára küldeni, de neked is pénzre és munkára van szükséged, a gyerekedet fel kell nevelni valamiből, neked is vannak szükségleteid. Nem te tehetsz róla, ha egy kollégát - akit valószínűleg téged helyettesítendő vettek fel - felültettek, az az ő baja, nem neked kell kirúgni, te csak a jogodat akarod érvényesíteni. A kellemetlenkedő személyzetist gondolatban küldd el melegebb éghajlatra és állj a sarkadra! Elmentél, megszülted, újra dolgozol, kész, ennyi - ez a versenyszféra, ahogy mondtad. Ha legalább olyan sokat és eredményesen dolgozol, mint a szülés előtt, nem hiszem, hogy érdemes lenne megválniuk tőled. Ha kidobnak, hát kidobnak, de addig is lesz étel az asztalon és ruha a szekrényben, ha már most úgy áll a dolog, hogy amint lehet, elküldenek, kezdj el állásokat megpályázni, hogy legyen helyed, ha menni kell, de ne hagyd magad egy halom pénztől megfosztani, eredetileg te szerezted azt a munkát és el is végezted, megérdemled, hogy legalább addig folytathasd, amíg nem találsz másik helyet! Sok sikert!

2011. júl. 31. 21:38
 8/14 A kérdező kommentje:
Nagyon rendesek vagytok, köszönöm szépen mindenkinek. A link is borzasztó nagy segítség nekem. Már két hete várok rá, hogy egyáltalán fogadjanak, beszélni tudjak a főnökeimmel. Nehéz dolgom lesz, nem is vagyok túl jó a saját érdekeim érvényesítésében. De a lányomért mindent. Köszönöm még egyszer. A további jótanácsokat is várom azért.
2011. júl. 31. 22:32
 9/14 anonim ***** válasza:
Szerintem én megkérdezném a (volt) kollégáimat is, hogy mit tudnak, tényleg esélyes-e hogyha te visszakerülsz, akkor valakit kirúgnak? Ennyire rosszul állnak a dolgok? Már csak azért is, hogy lássák, te törődsz ezzel a részével is, aztán hogy a végeredmény mi lesz , az a főnökön múlik. Sajnos én is csak azt tudom mondani, hogy a saját érdekeidet kell most nézni. Remélhetőleg csak blöffölnek, ha rendesen be van jelentve mindenki és nincs próbaidős, akkor azért valami indokot kell találniuk hogy kirúghassanak egy embert. Közös megegyezést tényleg nem szabad aláírni.
2011. aug. 1. 10:22
 10/14 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy csak a gyerek 3 éves kora után kötelező visszavennie a munkáltatónak.
2011. aug. 1. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!