Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » GYES utáni munkába állás....

GYES utáni munkába állás. Kirúgjanak valakit miattam? Nagy szükségem van okos tanácsra!

Figyelt kérdés

Mit lépnél erre? (magánszféra) Tavasszal szóltál, hogy vissza szeretnél menni dolgozni. Mondták jó, majd így lesz meg úgy lesz, majd szólnak. Azóta se szóltak. Ősztől a gyerek kezdi a bölcsit, 2,5 évesen, anyagilag padlón vagytok, bemész a céghez:

- Vissza kell jönnöm dolgozni.

- Jó majd nézünk neked valmit négy órás munkát.

- Bocs de az nekem nem elég, az eredeti 8 órás munkámra lenne szükségem, vagy más munkakörben 8 órára, mert fele pénzből nem élünk meg.

- Jó akkor várjál, majd szólunk, kitalálunk valamit.

- Bocs de már 3 hónapja szóltam, nem tudok tovább várni, pénzre van szükségem.

- Akkor ki kell rúgnunk valakit miattad!

Mindenkit ismersz a helyi irodában, összesen tizenegynéhány ember, senkivel sem szeretnél kiszúrni. Megkockáztatod, hogy nemcsak blöffölnek, vagy önként és dalolva lemondasz a törvény adta jogaidról?

A beszélgetés még nem zajlott le a valóságban, de erősen valószínűsítem, hogy vmi hasonló fog elhangzani. Vigyek magammal diktafont?

Köszi (mindenkit fel fogok pontozni, aki épelméjű választ ad)

2011. júl. 31. 20:47
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

utolsó: rosszul tudod. épphogy 3 éves kor után szűnik meg a kirúgástól való védettség.

utolsó előtti: rendes felmondással bárkit bármikor ki lehet rúgni, nem kell ehhez próbiadősnek lenni, indokolni sem nagy művészet

azért köszi Nektek is

2011. aug. 1. 12:51
 12/14 anonim ***** válasza:

Hasonló cipőben járok én is.

Versenyszféra, 3 ember az én régi helyemen.

Tavaly november óta kínlódunk.

1. Beszélj munkaügyi jogásszal, ha sajátod nincs, akkor a munkaügyi központban találsz, hívd fel vagy menj be. Őszintén mindent tudj meg, a hajam az égnek állt, olyan dolgokra hívták fel a figyelmemet.

2. Az, hogy Te vissza akarsz menni dolgozni, az nem engedélyezés kérdése, hanem bejelented és kész. Ha lemondasz a gyesről (mivel a szabidat 8 órában adják ki ezt meg kell tenned) köteles visszavenni. Ha viszont nem kapsz gyest, bármikor ki is rúghat. A szabadságod 31.napján már megteheti.

Én amikor már elegem lett tértivevényesen megküldtem, hogy ekkortól kérem a szabadságaimat kiadni és pont.

Most egy tetű igazolást nem bírnak kiadni a bölcsihez 2 hete.

Ja, mindenesetre kezdj el állást keresni, jobb az előre gondolkodás. Nem törvényszerű, hogy kirúg, de ez nagyban függ attól szerintem, mennyire vagy felkészült (mit tehet meg és mit nem), és mennyire vagy a piacotokkal kapcsolatban naprakész.

Én azt is megmondtam, hogy viccesnek tartom, hogy meg sem kérdezték, mit csináltam a két év alatt itthon, feltételezték, hogy semmit. Csak lestek, amikor soroltam a továbbképzéseket, gyakorlati marketing tevékenységemet.

Azóta csend van.

Ja és jár neked a 8 órás munka, nem kényszeríthet bele kevesebbe, hacsak alá nem írod.

2011. aug. 2. 08:24
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszi, ez szuper, ki is írtam már a munkaügyi kp telefonszámát, délután felhívom őket. Viszont én úgy tudom, a védettség a kirúgástól nem a gyeshez, hanem a gyerek életkorához van kötve, és annak a szülőnek jár, aki utoljára otthon volt a gyerekkel fizetés nélkülin. Hogy a szabi miatt már le is kéne mondanom a gyesről, erről is más információm van. De ha tényleg van a munkaügyi kp-ban munkajogi tanácsadás, akkor hamarosan kiderül. Köszi még 1x
2011. aug. 3. 13:30
 14/14 anonim ***** válasza:

Szívesen.

Majd írd meg mit mondott a védettségről a jogász.

2011. aug. 4. 06:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!