Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülőként mennyire akadnátok...

Szülőként mennyire akadnátok ki, ha a lányotok az egyik tanárával lenne együtt?

Figyelt kérdés

Elvileg nem vagyok már "kamasz", 22 vagyok, de mivel még egyetemem tanulok, ezért nem váltam meg le a szüleimről, ennélfogva van még beleszólásuk az életembe...

Egyetemi oktatóról van szó, 12 évvel idősebb. Régebb óta együtt vagyunk (8 hónapja).

Nem rég mondtam el anyának, aki teljesen kiakadt, erkölcstelennek nevezett, és "csalódott" bennem, pedig még csak nem is ismeri, igaz, nem is akarja megismerni.

Mit tegyek?

2018. nov. 16. 15:54
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
98%
A 12 évvel nem lenne bajom, köztünk is 11 év van a férjemmel. Szeretném megsimerni a lányaim párjait, de ez a velük egyidősekre is igaz. Az viszont más szitu, ha a tanára a párja. Nagyon nehéznek gondolom kezelni azt a helyzetet, hogy napközben alá- fölérendelt viszony van kettejük közt, hétvégén és esténként ledig egyenrangú társak. Persze van ilyen, megoldható, de jobban zavarna a tanár-diák mivoltuk, mint a korkülönbség.
2018. nov. 16. 16:01
 2/18 anonim ***** válasza:
77%

Eléggé.

Én is egy volt tanárommal jöttem össze, de szigorúan csak azután hogy befejeztem a tanulmányaimat, és bármennyire is szerelmes voltam belé, tudtam hogy az állásával játszik, ezért léptünk csak 2 év után.

Mit tegyél: ha nem akarod a kettőtök jó hírnevét csorbítani, megvárod azt az időt amikor már nem tanít, és úgy jössz vele össze vagy átmész másik egyetemre/szakra.

2018. nov. 16. 16:07
 3/18 anonim ***** válasza:
19%

Magában csalódott, nem benned.

Te semmiért nem vagy hibás.

Ha az én gyerekemmel lenne ilyen, teljesen kiakadnék, hisz igyekszem a hozzátok hasonló nagy korkülönbség ellen nevelni pont az alá-fölé rendeltségi viszony miatt. Ha ez még tetézve van tanár-diák viszonnyal.. mélyen magamba roskadnék, hogy hol rontottam el, majd az apját hibáztatnám.

Ha lenyugodtam, elmondanám a lányomnak, hogy nem helyeslem a viszonyukat, de amennyiben hajlandó megnézni 1 filmet ilyen témában, nem fogok egy rossz szót sem szólni.

Aztán szépen suttyomban várnám, hogy végre megjöjjön a lányom esze, mint anno nekem.

2018. nov. 16. 16:26
 4/18 A kérdező kommentje:

Ezt az alá-/fölé rendelt viszonyt tudjuk kezelni, én egyáltalán nem érzem alárendeltnek magam, csak azért mert mondjuk heti 4x90 percben beülök az órájára.

Hármas, milyen filmet kellene megnéznem?

2018. nov. 16. 16:36
 5/18 anonim ***** válasza:
57%
Kiakadnék, de nem a korkülönbség miatt, hanem azért, mert a tanára. Biztos nem akarnám szétválasztani őket, de elmagyaráznám neki, mik a buktatói a viszonyuknak, pl a tanár állásával játszik. Talán megbeszélném vele, hogy váltson esetleg egyetemet.
2018. nov. 16. 17:25
 6/18 anonim ***** válasza:
54%

"egyáltalán nem érzem alárendeltnek magam, csak azért mert mondjuk heti 4x90 percben beülök az órájára"

Akár nem érted akár csak nem akarod érteni, mi a gond ezzel, akkor baj van.

Nem csak arról van szó, hogy beülsz az órájába. Ő vizsgáztat, hogy mást ne mondjak. Tanárként amúgy is ezer meg egy módja van annak, hogy "visszaéljen a hatalmával", és ezeknek a látszatát is el kell kerülnie, mert az a minimum, hogy megszólják, rosszabb esetben repül is, és az is teljesen érthető.

Szülőként kiakadnék, mert egy diák-tanár viszony sehogy sincs rendben. Ha már nem tanít, akkor OK, de ameddig igen, addig mindkét részről elfogadhatatlan!

2018. nov. 16. 17:45
 7/18 anonim ***** válasza:
32%
Azt tudod, hogy ígynem taníthat téged. Ez valóban erkölcstelen. Hogy fogsz vizsgázni nála? Éjjel az ágyban?
2018. nov. 16. 18:15
 8/18 A kérdező kommentje:

Egyrészről nem egyedül vizsgáztat, másrészt pedig az mit változtatna a dolgon (az esetleges elfogultságán), ha mondjuk nem lennénk együtt? Attól az érzelmei ugyanúgy ott lennének, akkor is, ha soha nem is jöttünk volna össze.

Egyébként meg nem pszichopata, hogy kihasználja a helyzetet.

2018. nov. 16. 19:48
 9/18 anonim ***** válasza:
34%
Csak vissza él vele. Sokadik tanítványa vagy aki az ágyában köt ki. Sajnos vannak ilyen oktatók aki kihasználja a fiatal lánykák csodálatát. Majd jön utánad másik.
2018. nov. 16. 20:13
 10/18 A kérdező kommentje:
Igen, kilences, te biztosan jól látod. Hiszen minden 30+ éves férfi kihasználja a huszonéves barátnőjét, plusz minden 30 alatti nő naív kislány.
2018. nov. 16. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!