A 16 éves lányom drogozik, mit tegyek?
A 16 éves lányomon mostanában sok változást észleltem. Alig van itthon, iskola után mindig eljárkál a barataival, ha valamiért mégsem megy el, akkor is fentvan bezárkózva a szobájában. Sokszor kába, a szemei üvegesek, mintha nem is lenne itt, csak testben. Nem beszélget már velem igazán, ha kérdezem csak szűkszavúan válaszol. Az édesapjával remek a kapcsolatom, csak sajnos mostanában sokat dolgozik, jól fizető állása van, külföldre is utazik szinte minden hónapban, így kevesebb idő jut a lányunkra, de amikor teheti mindig próbál vele foglalkozni, de a lanyunk eltaszít minket. Családi programokra sem szívesen jön. Egy jó nevű, erős gimnáziumba jár, ötös tanuló, jó eszű, de napokban az osztályfőnök értesített arról, hogy vannak igazolatlan hiányzásai, órákon is sokszor látja azt, hogy nincs teljesen magánál. Múlt hétvégén egy buliban volt az egyik osztálytársánál, reggel 6-kor szó szerint beesett az ajtón a barátjával együtt, akivel már hónapok óta együtt van. Helyes fiú, de benne is van valami furcsa, tudom hogy 15 évesen vette el a lányom szüzességét, elmesélte, mert akkoriban még jó volt a kapcsolatunk. A lányom szobájában egy kis zacskóban füvet és tablettákat találtam tegnap takarításkor, így beigazolódott a legnagyobb félelmem. Mit tehetnék? Le vagyok döbbenve, tanácstalanul állok a helyzet előtt. Szobafogság, büntetés a mai világban már nem használ, egyébként is azt szeretném, hogy a lányom kijöjjön ebből az egészből, segízeni akarok neki, de nem tudom hogyan.
44/N
Én 13 vagyok néha szívok egy füves cigit a tablettákat húzd le a wc-n a füvet hagyd mert az nem árt és szerintem ha józan állapotban van beszélgess vele az egészről.
Viszont fontos hogy ne támadd meg az infóval.
A szintetikus drog miatt érzékeny lehet és csak annyit lehetne egy fejleordítással elérni hogy erősebb szereket szedne.
Egyik haverom most szokott le a tablettákról és láttam megszenvedte.
A fű gyógyhatású kis mennyiségben, azt szerintem hagyd a lányodnál.
Tudom milyen ha elszedik egy olyannak az összes cuccát aki rászokott.
Depresszió,szuicid hajlam,más függőségek alakulhatnak ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!