A lányom drogozik? Mi lehet a baja?
A lányom (21) az utóbbi 1 évben elég furcsa. Eddig is az a magának való fajta volt, de nem annyira, mint most.
Sosem volt az az eljárogatós fajta, de az elmúlt időben alig teszi ki a lábát a lakásból, szinte senkivel sem tarja a kapcsolatot. Nem érdekli szinte senki.
Gyakran panaszkodik arra, hogy egy 20-30 percnyi távot sem bír olykor megtenni, mert azt érzi, hogy rosszul lenne az utcán és nem tudna segítséget kérni. Tudotmmal szokott bevenni nyugót.
Az iskolai teljesítménye elég szélsőséges. Annak idején, amikor gimnáziumba járt, az utolsó 2 évben sokat hiányzott az iskolából, romlottak a jegyei. Az érettségije sem sikerült túl jól, de újraérettségizett. Ekkor már jó jegyeket kapott, nagyon sokat tanult. Abban az időszakban iszonyat stresszes, feszült volt, csomó fizikai tünetet produkált (szédült, hányt, vérnyomásával gondok voltak).
Aztán felvették egyetemre. Nem szivesen jár el, de a jegyei nagyon jók, azt tanulja, csinálja, amit szeret. A szakmai gyakorlatát is szereti csinálni, de gyakran mondja, hogy semmi kedve elmenni...
Reggelente nagyon kialvatan szokott lenni. Van, hogy már 6-kor fent van, de van, hogy 12:30-kor kel fel. A hangulata is nagyon ingadozó. Van, hogy sokat mosolyog, kedves, de van, hogy káromkodik, veszekszenek az apjával. De a leggyakoribb az egykedvűség. Nagyon kicsi az önbecsülése is.
Külső szemlélőnek nem tűnik fel semmi. Több ismerősöm is mondta, hogy mennyire kiegyensúlyozott, kedves, okos, intelligens lányom van.
Mi lehet a baja? Drogozik? Mit használ?
egy anyuka, akinek 21 éves a lánya
Kedves kerdezo anyuka! Szoktal a lanyodal beszelgetni? Nem jar sehova, nem szivesen mozdul ki.
Szerintem panikbeteg, jobban tenned, ha orvoshoz vinned, mielott teljesen befordul.
Nem tudom elkepzelni, hogy a gyerekem ne mondja el nekem, mi bantja.
"Mi lehet a baja? Drogozik? Mit használ?" - hát Kérdező, itt van első sorban az anyja "segítő hozzáállása" és "nagyfokú bizalma"...
Egyébként a választ már megkaptad, valszeg pánikbeteg, vagy más szorongásos típusú depresszióban szenved.
:D Ez, hogy egyből bekérdezed, hogy szerintünk drogozik-e, és ha igen, akkor mit tol... Hát, ha én megtudnám, hogy édesanyám ilyet feltételez rólam, egyáltalán kinézi belőlem, akkor biztos úgy kiakadnék, hogy soha többé nem állnék szóba senkivel itthon. Az fix.
Mi ez a bizalmatlanság? Látszik, mennyit tudsz róla, arról, hogy mi van vele mostanság, hogy érzi magát... Pánikbeteg és/vagy depressziós, okoska... Rohamok, félelemérzet, hogy nem tudnak rajta segíteni, ha elájul stb., bezárkózottság, önbizalomhiány... Egyből, hogy mit használ. Ahhh.
Biztosan nem drogozik.
Ez pánikbetegség és/vagy depresszió lesz.
"Ezt szoktam látni, ha benyitok."
remelem kopogsz elotte. Ha nem akkor mindent ertek.
Nekem is szoktak lenni ilyen dolgaim. Nem drogozom, még csak alkoholt sem iszok, csak nagyobb alkalmakkor.
Sosem voltam ezzel orvosnál, inkább magam próbáltam legyűrni a szorongásomat. Bizonyos helyzetekben agorafóbiám van, ami a pánikbetegség egy része (vagy valami). De mondom, senki nem állapította ezt meg nálam, csak én gondolom így.
Volt egy időszakom, amikor sehogy nem tudtak kirobbantani itthonról. Egyedül se nagyon merészkedtem ki az utcára, gyakran jött rám szédülés, hányinger és haza kellett jönnöm. Hazajöttem, és nehezen, de rászántam magam. Közben el kellett terelnem a gondolataimat, hogy ne ájuljak el pl. Túléltem, mindig ezt mondogattam magamban utána.
Volt,hogy bementem egy boltba, ahol szintén elkapott a szédülés és társai, ki kellett jönnöm.
Próbáltam megfejteni mi okozza. Régen, már vagy 10 éve volt egy barátom, aki nem fogadta el, hogy szakítok vele. Röviden annyi volt, hogy több,mint egy évig nem hagyott békén. Egyszer hazafelé jövet, sötétben, elém állt az úton és lerángatott a bicikliről. Rettentően megijedtem.
Ezután valahogy jöttek a "tüneteim", előtte nem volt ilyen, csavarogtam, moziztam mint a többi tini.
Más traumára nem emlékszem, hogy lett volna, ami így megrázott volna, mint az az időszak, amikor éjjel is itt állt a házunk előtt és nézett befelé. Féltem akkoriban. Már 28 vagyok, sok esetben legyűröm a pánikot és sűrűn eljárok itthonról, nem gubózok be többé.
A legtisztább, ha elbeszélgetsz vele. Lehetséges, hogy neki is van valami, ami ide sodorta. Lehet, hogy idő lesz míg megnyílik, de próbáld meg. Reméljük, nem hordoz magában semmit, de valami akkor is kiválthatta ezt nála. Akkoriban, kb 16-17 évesen történhetett valami, ami megviselte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!