Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A lányom drogozik? Mi lehet a...

A lányom drogozik? Mi lehet a baja?

Figyelt kérdés

A lányom (21) az utóbbi 1 évben elég furcsa. Eddig is az a magának való fajta volt, de nem annyira, mint most.

Sosem volt az az eljárogatós fajta, de az elmúlt időben alig teszi ki a lábát a lakásból, szinte senkivel sem tarja a kapcsolatot. Nem érdekli szinte senki.

Gyakran panaszkodik arra, hogy egy 20-30 percnyi távot sem bír olykor megtenni, mert azt érzi, hogy rosszul lenne az utcán és nem tudna segítséget kérni. Tudotmmal szokott bevenni nyugót.

Az iskolai teljesítménye elég szélsőséges. Annak idején, amikor gimnáziumba járt, az utolsó 2 évben sokat hiányzott az iskolából, romlottak a jegyei. Az érettségije sem sikerült túl jól, de újraérettségizett. Ekkor már jó jegyeket kapott, nagyon sokat tanult. Abban az időszakban iszonyat stresszes, feszült volt, csomó fizikai tünetet produkált (szédült, hányt, vérnyomásával gondok voltak).

Aztán felvették egyetemre. Nem szivesen jár el, de a jegyei nagyon jók, azt tanulja, csinálja, amit szeret. A szakmai gyakorlatát is szereti csinálni, de gyakran mondja, hogy semmi kedve elmenni...

Reggelente nagyon kialvatan szokott lenni. Van, hogy már 6-kor fent van, de van, hogy 12:30-kor kel fel. A hangulata is nagyon ingadozó. Van, hogy sokat mosolyog, kedves, de van, hogy káromkodik, veszekszenek az apjával. De a leggyakoribb az egykedvűség. Nagyon kicsi az önbecsülése is.

Külső szemlélőnek nem tűnik fel semmi. Több ismerősöm is mondta, hogy mennyire kiegyensúlyozott, kedves, okos, intelligens lányom van.

Mi lehet a baja? Drogozik? Mit használ?

egy anyuka, akinek 21 éves a lánya

2015. júl. 20. 22:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
8%
Ha ilyesmikre van pénze, akkor jól megy az élete. Vidd orvoshoz! Túl jó életmódban részesítetted.
2015. júl. 20. 23:25
 12/19 anonim ***** válasza:
24%

A leírtak alapján egy teljesen átlagos introvertált személyiségtípusú lányról van szó.

[link]

Az egyetlen, ami nem túl jó, hogy nem bírja a stresszt, ezért nyugtatózik. Természetes módszerekkel is le lehet vezetni a stresszt, pl. gyógynövényes készítményekkel, gógyteákkal, jógával, valamilyen művészeti tevékenységgel, mint pl. éneklés, rajzolás, írás stb. Így a testi tünetek is csökkennek illetve el is tűnhetnek teljesen.

2015. júl. 20. 23:26
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is az első, ami eszembe jutott, az a pánikbetegség, de ezt előttem már részletezték, úgyhogy nem mennék bele.

Viszont annyit hozzáfűznék, kedves kérdező, hogy nem lehet nagyon egészséges ez az anya-lánya kapcsolat. Azt feltételezni a 21 éves lányodról, hogy drogozik, mindenféle nyomós indok nélkül (mert amiket felsoroltál, hát köze sincs a kábítószerhez) elég felszínes hozzáállásra vall.

Azt látom, hogy a lányod már egy ideje nem érzi jól magát, amit jelzett is neked, hiszen te említetted, hogy gyakran panaszkodik. Te pedig, ahelyett, hogy leülnél vele és beszélgetnétek, egy weboldalon vadidegen emberek véleményét várod. Nem akarlak megbántani, de ez nem normális.

És az, hogy az első gondolatod az volt, hogy biztosan drogozik, még inkább nem normális. Elsősorban eszedbe sem jut, hogy magában valami komolyabb problémával kell megküzdenie, ami miatt ilyen a hangulata, hanem rögtön azt feltételezed, hogy valami rosszat tesz magával. Nem akarok messzemenő következtetéseket levonni, mert nincs okom ítélkezni, de ha más szituációban is mindig a legrosszabb lehetőséget veszed elő azonnal, nem gondolod, hogy nem vagy segítőkész a lányoddal szemben? Ez is okozhatja a jelenlegi állapotát - többek között persze.

Én csak annyit tudok tanácsolni, hogy beszélgess vele és foglalkozz vele. Mert ahogy látom, ez még nem történt meg.

2015. júl. 20. 23:30
 14/19 anonim ***** válasza:
75%

Az utóbbi időben érhető a kialvatlanság, ingerlékenység. Amilyen hülye időjárás van, ez még egy egészséges felnőtt szervezetét is megterheli.

Én is ilyen vagyok most, és tudom, hogy amiatt, mert melegben rosszul alszom, kezd elfáradni a szervezetem az állandó hőség miatt. Függetlenül attól, hogy hány órát aludtam, mert a minősége nem olyan az alvásnak.

2015. júl. 20. 23:58
 15/19 anonim ***** válasza:
55%
Egyértelműen nem drog, hanem valamilyen pszichés betegség. Leginkább pánikbeteg. Kezelni kellene, orvossal, megfelelő gyógyszerekkel.Depresszió is lehet, de az orvos feladata megállapítani. Én orvoshoz vinném.
2015. júl. 21. 10:31
 16/19 anonim ***** válasza:
54%
Hát, ha most nem is drogozik, ilyen anya mellett csak idő kérdése a dolog.
2015. júl. 21. 16:34
 17/19 anonim ***** válasza:

Milyen anya mellett? Ha észrevettétek volna egy csomó tünetet és jelet sorolt fel, amit egy nemtörődöm, rossz anya biztos nem vett volna észre. Mielött még lerohanta volna a gyerekét, feltett egy kérdést, hogy megerősítse a gyanúját, vagy az ellenkezőjét.

Ha te egy ilyen anya miatt drogoznál, akkor nem tudom mi lett volna veled a 60-as években...

Bizalom? Azért vaknak sem kell lenni...

Amúgy, kedves kérdező, szerintem is lelki eredetű problémái vannak, de pszichológushoz úgy sem lehet elcibálni, ha ő nem akarja, ezért előbb inkább beszélgessen el vele, kérdezze meg hogy van-e valami ami nyomasztja.

2015. júl. 26. 23:39
 18/19 anonim ***** válasza:
lehet szerelmi bánatos
2015. júl. 27. 00:08
 19/19 anonim ***** válasza:
#17 "Ha észrevettétek volna egy csomó tünetet és jelet sorolt fel, amit egy nemtörődöm, rossz anya biztos nem vett volna észre." - nem csak a "nemtörődöm" anya rossz anya. A lánya meg nagykorú, felnőtt ember...
2015. júl. 27. 00:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!