14-15 évesen mennyi alkoholt engedélyeztek a gyerekeiteknek a nyáriszünetben?
No, akkor kedves 18 éves villamos barátom, aki zsigerből lehülyéz mindenkit, hadd mondjam el neked, hogy (főleg ezen az oldalon) gyereket nevelni mindenki remekül tud. Kivéve, akinek van! Megkérlek, ilyen dolgokban akkor adj tanácsot, ha majd mindkét oldalról látod a kérdést. Én szülői engedéllyel ittam 14 évesen. Tudod, mi lett az eredménye? Az, barátocskám, hogy a haveri körben rongyrészegre ittam magam, mert azzal tudtam menőzni, hogy hiszen az én faterom megengedte!
Egy kamasz mindig feszegeti a határait. Próbálgatja, átlépi, aztán begyűjti az élettől az ezért járó pofonokat. Nekem, szülőnek ennek tudatában az a feladatom, hogy olyan helyre állítsam ezeket a határokat, amelyeken túllépve még nem végzetesen sérül meg a gyerekem. Nekem három gyerekem van, és elmondom neked, hogy mindháromnál máshol kellett ezeket a demarkációs vonalakat meghúzni, mert mindenki külön egyéniség, és mindenki más bánásmódot igényel. Mindamellett az evolúció által beléjük plántált határsértői hajlam természetesen megvolt bennük is, mint mindenki másban. Egyszerűen azért, mert ez az egészséges fejlődés része.
Szóval a kíméletlen magabiztosságodat fogd kicsit vissza, és a haverjaid előtt villogtasd a fene nagy életbölcsességedet.
"Csak a hülyék tudnak mindent. A többiek életük végéig tanulnak." (Einstein)
Amugy mit van itt mindenki tulporogve ezen? Oktoberbe leszek 14 es kepzeljetek voltam mar parszor discoba es meg elek ittam is nem voltam reszeg de ittam rumkolat bullangat vodkanarancsot es most kapaszkodjatok meg tudjak a szuleim es kepzeljetek a cigit is kiprobaltam mikor a 16(!) Eves batyam adott 1 szalat,nyilvan a szuleink nem aszisztalnak a cigihez en nem cigizek es mar a tesom se mert ha rajtakaptak mindig megbuntettek a discoba meg semmi bajom nem lett es az alkoholtol se finom volt ennyi nem volfam rosszul emlekszek mindenre tancoltunk bsszelgettunk ebbol allt nem abbol hogy mindenki hulla reszeg legsen es igen meg szuz vagxok es nem vagyok tinipi***csa mert elmentem bulizni hat valamikor elni kel .... barataival nyugodtan ihat 1-2 poharral ha talalkoznak persze ne legxen reszeg es buliba se igyon sokkal tobbet 2-3 pohar es pont annyi jogy jol erezze magat ennxitol hetkoznap se lesz bbaja
13/L
Én azért nem értek egyet a 18 éves korhatárral, mert mindenki más ütemben fejlődik. A döntőérv az, hogy a szervezete mennyire úgymond "fejlett", szerintem egy 16-17 évesnek már simán lehet innia.
Mértéket se érdemes kitűzni, mindenki másmennyire bírja az alkoholt. Ha egyszer berúg a gyerek és hány vagy valami, attól még nem kell megtiltani neki. Ha elég érett, hogy igyon, akkor a berúgásból legközelebb már tudni fogja, hogy mennyit bír, és hogy mi a mérték.
Fölöslegesnek és irritálonak tartom a "max ha 18, ha most inni akar akkor később mi lesz" válaszokat.
17 vagyok, nem vagyok alkoholista, de van néha olyan, amikor kell egy kis nyugi, mert az iskolai stressz és egyebek, Ilyenkor általába pár (2-3, max 4 db 0,30dl-es üveg) Somersby-m, és ennyi
(4,5%-os, szóval olyan mint a világos sör)
És már is megvan oldva a feszültség egy hétre
Eléggé rosszul bírom az alkoholt, már a 3. Után is elég nehezen írok telefonon, a 4. után meg már lehet számítani a másnaposágra.
Talán én is egyszer rugtam be annyira, hogy nagyon rosszul voltam, de akkor megtanultam, hogy mennyit bírok, és ehhez mai napig tartom is magam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!