Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 14-15 évesen mennyi alkoholt...

14-15 évesen mennyi alkoholt engedélyeztek a gyerekeiteknek a nyáriszünetben?

Figyelt kérdés
nem dicoról vagy valami kertipartiról van szó, ott többet ihat. Hanem így hétköznap érdekelne, pl egy pohár fröccs, vagy egy üveg sör egy-két naponta.

#alkohol #nyár #szünten
2017. aug. 1. 19:03
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:

Miért kéne egy 14-15 éves gyereknek alkoholt innia? Mi az hogy többet ihat??

Bőven elég ha 16-17 éves korban ,amikor már kicsit benőtt a feje lágya kezdi megtapasztalni az alkoholt. Tiltani úgy sem lehet. De inkább később kezdje.

2017. aug. 3. 00:42
 32/47 anonim ***** válasza:
24%
Ha 14 évesen hülye az alkoholfogyasztáshoz akkor később is az lesz. 5% alatt amúgy teljesen jelentéktelen egy ital alkoholtartalma. Sokan már 13 évesen isznak sört vagy cidert az íze kedvéért.
2017. aug. 3. 01:06
 33/47 anonim ***** válasza:
35%

"Például a legtöbb tanár alkoholista lenne."

Szerintem nincs a magyar oktatási intézmény ahol nincs legalább egy borvirágos arcú tesitanár.

2017. aug. 4. 08:20
 34/47 anonim ***** válasza:
90%
Én most leszek 15 és a szüleim soha max szilvesztekor engetek egy fél pohár pezsgőt amit meg sem ittam mert szerintem bűn rossz.
2017. aug. 4. 10:13
 35/47 anonim ***** válasza:

Én már kicsiként is belekóstolhattam az alkoholos piákba egy korttyal(a szüleim elég liberálisan nevelnek minket), hogy megtudhassam, hogy milyen az íze, és ne lopjam a hűtőből:D

Most 15 évesen nem járok disco-ba, kertipartiban meg 0,7%-osból iszok 1-2-t.

Ünnepekkor szoktam kicsit többet, de nem holt részegre, csak kicsit pityókásra(nem megyek teljesen egyenesen, csillog a szemem, de ép tudatállapotban vagyok) egy kezemen megtudnám számolni, hogy hányszor ittam alkoholt ezen a nyáron. Azt hiszem talán 3-4 x

Üdv.:15/L

2017. aug. 4. 12:59
 36/47 anonim ***** válasza:

Ezt nem kellett volna leírnod, a konzervatív álszent szerencsétlenektől megkapod majd hogy te is alkoholista leszel, meg terhes :D

2017. aug. 4. 15:36
 37/47 anonim ***** válasza:
Semennyit. Maximum koccintásnál ihat egy pohárral. 14-15 évesen sosem ittam alkoholt! Most 17 éves vagyok, ilyen nagy melegbe jólesik meginni hetente egyszer-kétszer egy üveg cidlert.
2017. aug. 4. 18:38
 38/47 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekeim már mind verik a harmincat, de 14-15 évesen semennyi alkoholt nem engedélyeztem. Ettől persze tudtam, hogy alkalomadtán megisszák a magukét, hiszen melyik gyerek ne tenné? De más tudni, és más engedni.
2017. aug. 4. 19:09
 39/47 anonim ***** válasza:

Hát igen, a szüleim nem szentek, de jó emberek.

Nem vagyok zűrös, majdhogynem kitűnő tanuló vagyok, és még nem álltam meg a növésben sem, például idén, 2017-ben is nőttem 2-3 cm-t.:D

#35 voltam

2017. aug. 4. 21:40
 40/47 anonim ***** válasza:

Én pont azt mondom hogy ennyi idősen MAXIMUM egy-két alkalommal megihat egy kevés sört, akár alkoholmenteset vagy gyümölcsöset, esetleg majd szilveszterkor koccinthat egy pohár pezsgővel és ennyi!

14-15 évesen ennyi bőven elég. A többit majd később.

2017. aug. 5. 09:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!