Testnevelés órán kérjek felmentést, vagy ne miközben menstruálok?
Sokan azt mondják hogy kérjek, de sokan azt hogy nem, és nem tudom eldönteni!És miért?
Légyszi segítsetek!
Indokokat!
És lenne még egy kérdésem,tesin utcát futunk 1 kör :föl és le,és ebből eddig 2 kört kellett tenni,és hamarosan 3.Mit tegyek ha nem bírom?És olyan a tanár hogy...leszól?
Én rednszeresen sportolok kicsi korom óta, és nem mehettem oda azzal, az edzőhöz, hogy bocsi fáj a hasam megjött, így nem fog menni. Nem hagyhattam cserben sem a párom sem a csapatot. Persze a te helyzeted más, nekem a tesi láblógatás volt az edzésekhez képest.
Ha szeretnél mozogni, akkor ki fogod bírni, ha nem, írass felmentést.
Ahogy már írták a mozgás görcsoldó hatású, így bajod nem lesz tőle.
Általánosban volt,hogy kértem.Érdekes,nálunk pont a női tesitanár nem engedte,hogy ne tesizzünk amikor megvolt.8.-ban új tanárt kaptunk,férfit.Azt mondta év elején,hogy a lányoknak 1hónapban 1-2 alkalommal megengedett(mert ugye egy héten többször volt tesi),hogy hosszúnadrágban tesizzenek,illetve ha kell felmentést is elfogad néhány alkalommal.
Most már mindig tesizek,sőt még 1,5órás intenzív edzésre is elmegyek,ha meg van.Mondjuk én megbeszéltem a tanárnőmmel,hogy nekem ez elég rossz,mert van amikor szédülök vagy innom kell egy kicsit.így ilyenkor,ha kell könnyített tesin vagyok,illetve ha úgy érzem fel tudok menni megnézni,hogy kell-e cserélni,vagy inni.
Ha nem vagy olyan rosszul akkor tesizz.Kifejezetten jó!Hasi görcsökön is segít és mozgásra mindig szükség van!
15/L
Nálunk úgy van, hogy nem kell felmentés meg semmi, csak könnyítetten tesizel (óra elején odamész a tanárhoz és szólsz, hogy menstruálsz és fáj a hasad stb stb), akkor ad pl külön erősítés feladatot. Ráülsz egy zsámolyra, és súlyzózól:) Így tutira nem lesz gond.
Amúgy tesin én is mindig úgy érzem, hogy átáztam de már csak beképzelem magamnak! Eddig egyszer sem áztam át, mondjuk mindig cserélek tampont tesi előtt:)
Szóval nyugi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!