Megőrülök a kamaszodó lányomtól. Mit kezdjek vele?
Én sem értem, mi ez a hagyja békén a gyereket hozzá állás.
Egy gyereknek nevelésre van szüksége, akkor is, ha már kamasz korban van.
A legrosszabb amit tehetsz, hogy békén hagyod. Persze, most azt hiszi, az kell neki, mindenki azt hiszi. Engem az én anyukám nem hagyott békén, és milyen jól tette. Nem tudom, hol lennék, vagy milyen ember lennék, ha egy nemtörődöm anya mellett nőttem volna fel.
Nagyon sok az olyan szülő, aki azt hiszi, az a jó, ha mindent ráhagy a gyerekre. Ezekből lesznek a r*bik, drogosok, kicsapongó, minden este bulizós, felelőtlen emberek. Persze, nehéz korban van, de akkor megértés kell neki, nem békén hagyás.
Ha viszont az kell, igenis meg kell fegyelmezni. Nem verésre gondolok. De azért tudja már hol a határ, tisztelje már azt, aki kínok közt megszülte, és felnevelte.
29-s!
Nem keménykedésről, hanem beszélgetésről írtunk többen is.
Szövegértés!!
A vedd at a stilusat es egyeb hasonlo tanacsok ovodas es gyerekes viselkedes lenne. Nem gyerek vagy Te is hogy ugyanazt csinald amit o. Felnottkent kell viselkedned, nem sertodott, bosszuallo stb.. kisgyerekkent mert vegkepp melyul a kettotok kozott levo szakad es az sehova nem vezet, sot...
Biztos nehez de a turelem es a megertes nagyon fontos. Mindazonaltal onismeret is nagyon lenyeges ebben az idoszakban. Mennyire erted meg a lanyod? Mennyire hallod meg amit mond? Mi az oka hogy nem beszel veled? Elotte is igy volt vagy most kezdodott? Ha elotte is igy volt akkor bizony mas problemak vannak. Ha most lehet ugy erzi cseszteted vagy tulsagosan beleszolsz a dolgaiba stb.. lehet nincs is igy de igy eli meg tehat akar valos akar nem mindenkepp valtoztatni kell. Ilyenkor ugye a lazadas mellett nagyon sok problemai is vannak a fiatalnak erzelmileg, testileg, gondolom neked is voltak es az eltavolodas mellett bizony meg ha nem is ugy tunik iszonyu nagy szuksege van arra hogy bizalommal barmilyen problemajaval hozzad fordulhasson, ahhoz hogy megertsd a dolgait megha magadba fel se fogod amit mond de azt kell ereznie hogy megbizhat benned es szamithat rad. Ha ez nincs akkor ha mondjuk bajba kerulne se merne eled allni. Ez hasonlo mint a par eves gyerekeknel a dackorszak es lazadas.
Ha nagyon nem megy keress fel egy pszichologust es beszelgess vele neked is konnyebb lesz hogy kibeszelheted es esetleg hasznos infokat kaphatsz hogyan kezeld. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!