Megőrülök a kamaszodó lányomtól. Mit kezdjek vele?
Minek szóljon? Ha nem hallja meg amit a szülő mond, akkor a szülő miért is hallja meg fordított esetben?
Utolsó előtti: nehogy már még meg is simogassák a kis fejét amiért bunkó és flegma? Attól hogy tini még nem jár neki automatikusan az hogy mindent elnézzenek neki. Jó, nem kell elmondani semmit a szülőnek a dolgiból, de akkor azt se mondja el ha bulizni akar menni, vagy pénz kell. Mindent vagy semmit.
Csodálkoznak az emberek, hogy miért van ilyen sok sz_ar szülő-gyerek kapcsolat, közben bármi probléma van, rögtön az egyetlen megoldás, hogy izmozni kell a gyerekkel. Tanulja meg a büdös kölök ugye hol a helye, éreztessük vele minden lehetséges pillanatban, hogy ő itt egy kis senki és kuss a neve.
Egyébként kérdező, miért nem tudod "békén hagyni"? Mit vársz attól, hogy erővel rákényszeríted magad? Olyan légkört kell teremteni otthon, hogy a gyerek biztonságban érezze magát, ne féljen a szüleitől, hanem bízzon bennük.
Én emlékszem anno kamasz koromban mit meg nem adtam volna érte, ha tudok egy jót beszélgetni anyámmal. De nem tudtam soha, mert bármiről volt szó, ki tudta kanyarítani oda a beszélgetést, hogy milyen hülye vagyok, baromság amiket szeretek, haszontalan amit csinálok, stb. Egy idő után pedig már nem próbálkoztam, csak azt akartam, hogy hagyjon békén. Persze ekkor ő is marhára fel volt háborodva, hogy én milyen hálátlan vagyok...
Én nagyon jól emlékszem milyen kamasz voltam pedig már 43 múltam. A lányom 13, még nincs vele gond igaz néha flegma de utána meg napokig ölelget mennyire szeret stb. Nem szoktam reagálni a flegmaságra,büntetéssel semmit sem lehet elérni, csak taszítanám magamtól. Ilyenkor a szülőnek kell mérhetetlen türelem és nyel egy nagyot maximum.
Kérdező baromi nehéz tudom de az idézet "Akkor szeress amikor a legkevésbé érdemlem meg" bizony itt is helytálló.....
Előző voltam, pontosítom:
"Akkor szeress a legjobban, amikor a legkevésbé érdemlem meg, mert akkor van rá leginkább szükségem.
"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!