Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Megőrülök a kamaszodó lányomtó...

Megőrülök a kamaszodó lányomtól. Mit kezdjek vele?

Figyelt kérdés
A 16 éves lányom már olyannyira flegma hogy bár soha nem ütöttem meg nem sok hiányzott hozzá hogy úgy felképeljem hogy megfordul a feje. Alig beszél velem,ha mégis akkor is csak tőmondatokban válaszolgat. Minden megoldásra vevő vagyok kivéve hogy hagyjam békén.

2016. okt. 5. 20:04
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
18%

Bocsánat a 8 asnak szántam

-10-

2016. okt. 5. 20:29
 12/43 anonim ***** válasza:
63%
Pedig 21 éves fiatalként azt mondom márpedig hagyd békén. Persze, viselkedj vele továbbra is kedvesen, ha flegmán beszél veled kérd meg hogy ne tegye, de az hogy nem beszél veled az nem javítható azzal hogy te továbbra is beszélsz vele. Tapasztalat. Nem szerettem, mai napig se szeretem megosztogatni a dolgaimat szüleimmel, nagymamámékkal, csak egy baráti réteggel. Ha erősködött annál inkább makacs voltam, és csak felidegesített engemet is, őt is. Szeretem anyámat, de biztos hogy nem fogom elmondani neki hogy milyen volt a napom stb stb, mert nem ilyen vagyok. Igen a lányod most kicsit elidegenedik tőled, aztán hogy közelebb kerültök e később majd eldől, de ha ráerőlteted magadat 100% hogy csak eltávolodsz tőle még jobban. A tininek a szabadság érzése kell. Nem rég költöztem otthonról és falra másztam/mászok mikor emlegetik hogy "vigyázz magadra". 21 éves felnőtt dolgozó férfi vagyok, és csak azért mert elköltöztem az ország másik végére úgy érzem mintha úgy féltenének mintha frontra mentem volna. Na ez pláne nem hiányzik egy 16 éves lánynak. Ilyenkor egyféle féltés imponál a lánynak mégpedig ha barátja van és ő félti, semmiképp vagy nagyon kevés esetben a szülőé..
2016. okt. 5. 20:31
 13/43 Alain Delon ***** válasza:
31%
Ne erőltess semmit. Rá kell hagyni mindent. Ha kell neki valami, akkor szól.
2016. okt. 5. 20:44
 14/43 anonim ***** válasza:
72%

Minek szóljon? Ha nem hallja meg amit a szülő mond, akkor a szülő miért is hallja meg fordított esetben?

Utolsó előtti: nehogy már még meg is simogassák a kis fejét amiért bunkó és flegma? Attól hogy tini még nem jár neki automatikusan az hogy mindent elnézzenek neki. Jó, nem kell elmondani semmit a szülőnek a dolgiból, de akkor azt se mondja el ha bulizni akar menni, vagy pénz kell. Mindent vagy semmit.

2016. okt. 5. 20:48
 15/43 anonim ***** válasza:
67%

Csodálkoznak az emberek, hogy miért van ilyen sok sz_ar szülő-gyerek kapcsolat, közben bármi probléma van, rögtön az egyetlen megoldás, hogy izmozni kell a gyerekkel. Tanulja meg a büdös kölök ugye hol a helye, éreztessük vele minden lehetséges pillanatban, hogy ő itt egy kis senki és kuss a neve.

Egyébként kérdező, miért nem tudod "békén hagyni"? Mit vársz attól, hogy erővel rákényszeríted magad? Olyan légkört kell teremteni otthon, hogy a gyerek biztonságban érezze magát, ne féljen a szüleitől, hanem bízzon bennük.

Én emlékszem anno kamasz koromban mit meg nem adtam volna érte, ha tudok egy jót beszélgetni anyámmal. De nem tudtam soha, mert bármiről volt szó, ki tudta kanyarítani oda a beszélgetést, hogy milyen hülye vagyok, baromság amiket szeretek, haszontalan amit csinálok, stb. Egy idő után pedig már nem próbálkoztam, csak azt akartam, hogy hagyjon békén. Persze ekkor ő is marhára fel volt háborodva, hogy én milyen hálátlan vagyok...

2016. okt. 5. 21:11
 16/43 anonim ***** válasza:
53%

Én nagyon jól emlékszem milyen kamasz voltam pedig már 43 múltam. A lányom 13, még nincs vele gond igaz néha flegma de utána meg napokig ölelget mennyire szeret stb. Nem szoktam reagálni a flegmaságra,büntetéssel semmit sem lehet elérni, csak taszítanám magamtól. Ilyenkor a szülőnek kell mérhetetlen türelem és nyel egy nagyot maximum.

Kérdező baromi nehéz tudom de az idézet "Akkor szeress amikor a legkevésbé érdemlem meg" bizony itt is helytálló.....

2016. okt. 5. 21:14
 17/43 anonim ***** válasza:
32%
Persze utolsó, békén lehet hagyni, de akkor ez vonatkozzon az élet minden területére, arra is, mikor a gyerek akar valamit, nem igaz? Egyébként a sz.r szülő-gyerek kapcsolatban vastagon benne vannak a kamaszok is akik azt hiszik nekik mindent lehet minden jár...
2016. okt. 5. 21:16
 18/43 anonim ***** válasza:
60%

Előző voltam, pontosítom:

"Akkor szeress a legjobban, amikor a legkevésbé érdemlem meg, mert akkor van rá leginkább szükségem.

"

2016. okt. 5. 21:17
 19/43 anonim ***** válasza:
34%
16 évesen mondom azt neked szintén lányként, nem szeretünk a szüleinkkel a problémáinkról beszélni. én is szoktam ilyen lenni amikor még élni sincs kedvem. hagyd békén tényleg. rosszabb lesz ha erőlteted tapasztalat
2016. okt. 5. 21:24
 20/43 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem ne törődj vele, ha flegmázik akkor legközelebb mikor pénzt kér/bulizni akar menni ne engedd meg neki, kérjen bocsánatot, majd akkor menjen
2016. okt. 5. 21:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!