Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Megőrülök a kamaszodó lányomtó...

Megőrülök a kamaszodó lányomtól. Mit kezdjek vele?

Figyelt kérdés
A 16 éves lányom már olyannyira flegma hogy bár soha nem ütöttem meg nem sok hiányzott hozzá hogy úgy felképeljem hogy megfordul a feje. Alig beszél velem,ha mégis akkor is csak tőmondatokban válaszolgat. Minden megoldásra vevő vagyok kivéve hogy hagyjam békén.

2016. okt. 5. 20:04
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
62%
19es, oké, de akkor se szaladj anyucihoz meg apucihoz mikor gondod van és beszélni akarsz velük.. ez nem úgy működik hogy akkor rántjuk elő a szülőket mikor nekünk kell
2016. okt. 5. 21:36
 22/43 anonim ***** válasza:
27%
Utolsó vagyok: még az is, hogy hagyd őt békén, ha romlanak a jegyei beszélj vele, ha szomorúnak látod kérdezd meg mi a baj, ha nem válaszol hagyd őt ez tényleg nagyon nehéz időszak, csak az a fontos, hogy tiszteletet tanuljon (ezt szintén tiniként írom)
2016. okt. 5. 21:38
 23/43 anonim ***** válasza:
25%
#22 nem utolsó hanem #20, csak jött egy plussz komment
2016. okt. 5. 21:39
 24/43 anonim ***** válasza:
23%

Es akkor mi van ha flegma?

Nyugodtan hagyd beken.

2016. okt. 5. 21:49
 25/43 anonim ***** válasza:
43%
Mi ez a sok lepontozás azokra a válaszokra amik azt mondják hagyd a gyereket? Oké akkor erőltesse rá magát a gyerekére, aztán ha azt mondja hogy "hagyj már békén" vagy csúnyábbak mert kitör belőle hogy már elege van hogy bas zogassa akkor lehet büntetni meg csodálkozni mi a baja a gyereknek. HAGYD BÉKÉN MERT EZ KELL NEKI.
2016. okt. 5. 21:57
 26/43 anonim ***** válasza:
65%
Kérdés hogy mi váltja ki belőle, az én anyám is úgy gondolja ő mindig nyugodtan, szépen, logikusan kommunikál közben meg teljes lekezeléssel tudja bizonygatni az egyértelműen hibás meggyőződését hogy visszasüllyedek tőmondat szintre csak hogy abbahagyja, persze lehet hogy a lányod teljesen magától csinálja, szerintem üljetek le, kérdezd meg van-e valami gondja barátokkal/sulival/otthon/stb, hátha megnyílik.
2016. okt. 5. 22:30
 27/43 anonim ***** válasza:
57%

Ülj le vele beszélgetni, és tisztázzátok a családi kapcsolatokat.

Tisztázni kell, hogy a szülő nem ingyen cseléd. Sajnos a legtöbb kamasznak ezt nem teszik, de én kijelentettem itthon, hogy családban élnek, nem ingyenhotelben.

Minden kapcsolat, még a szülő-gyerek kapcsolat is kétoldalú, és a gyereknek is tennie kell érte. Pl. a közös étkezések legyenek jó hangolatúak, beszélgessetek bármiről. Utána mehet duzzogni a szobájába. Én pl még rokon vagy vendég gyerekeknek sem engedem, hogy búbánatos képpel a zenét hallgatva üljenek a sarokban. Lehet hazmenni és ott szenvedni, ha akarnak. Érdekes, hogy ettől függetlenül szeretnek hozzánk jönni. Látom rajtuk, hogy meglepődnek, de eddig 1 gyerek volt, aki elment és soha többé nem láttuk.

Ha egy kamasz folyamatosan bunkó és flegma azt pont annyira kell tolerálni, mint amikor a 2 éves rajzol a falra. Miért lenne más? A szülő gyerek kapcsolat kamaszkorra átalakul, többet lesz a barátaival, kevesebb időt töltenek együtt stb, de a bunkóságot senkitől sem viselem el.

2016. okt. 6. 08:25
 28/43 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem 27-nek maximálisan igaza van. Ki tanítaná meg a gyereket viselkedni, ha nem a saját szülei. Igen le kell ülni beszélgetni vele, arról hogy kell kulturáltan viselkedni. Mindenki azt gondol, amit akar, de csak a bolond mondja ki rögtön. Én tiszteletben tartom az érzéseit, de a gyerekem is tartozik nekem ennyivel. Mi sok-sok ilyen beszélgetésen vagyunk túl a gyerekeinkkel, lévén több tizenéves a családban. Nem mindig könnyű, sőt. De fontos kijelölni a határokat. Én szépen kérdezem, ő nem motyogva felém fordulva tisztességesen válaszol. Ez alap elvárás. Nálunk se megy zökkenőmentesen.:(

Szóval, sok-sok türelem kitartás és magnézium tabletta szülőnek és kamasznak egyaránt. A jó hír, hogy ez is elmúlik.

2016. okt. 6. 14:19
 29/43 anonim ***** válasza:
26%
A keménykedés nem old meg semmit.
2016. okt. 6. 19:54
 30/43 anonim ***** válasza:
65%
az engedékenység sem
2016. okt. 6. 19:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!