Megőrülök a kamaszodó lányomtól. Mit kezdjek vele?
Es akkor mi van ha flegma?
Nyugodtan hagyd beken.
Ülj le vele beszélgetni, és tisztázzátok a családi kapcsolatokat.
Tisztázni kell, hogy a szülő nem ingyen cseléd. Sajnos a legtöbb kamasznak ezt nem teszik, de én kijelentettem itthon, hogy családban élnek, nem ingyenhotelben.
Minden kapcsolat, még a szülő-gyerek kapcsolat is kétoldalú, és a gyereknek is tennie kell érte. Pl. a közös étkezések legyenek jó hangolatúak, beszélgessetek bármiről. Utána mehet duzzogni a szobájába. Én pl még rokon vagy vendég gyerekeknek sem engedem, hogy búbánatos képpel a zenét hallgatva üljenek a sarokban. Lehet hazmenni és ott szenvedni, ha akarnak. Érdekes, hogy ettől függetlenül szeretnek hozzánk jönni. Látom rajtuk, hogy meglepődnek, de eddig 1 gyerek volt, aki elment és soha többé nem láttuk.
Ha egy kamasz folyamatosan bunkó és flegma azt pont annyira kell tolerálni, mint amikor a 2 éves rajzol a falra. Miért lenne más? A szülő gyerek kapcsolat kamaszkorra átalakul, többet lesz a barátaival, kevesebb időt töltenek együtt stb, de a bunkóságot senkitől sem viselem el.
Szerintem 27-nek maximálisan igaza van. Ki tanítaná meg a gyereket viselkedni, ha nem a saját szülei. Igen le kell ülni beszélgetni vele, arról hogy kell kulturáltan viselkedni. Mindenki azt gondol, amit akar, de csak a bolond mondja ki rögtön. Én tiszteletben tartom az érzéseit, de a gyerekem is tartozik nekem ennyivel. Mi sok-sok ilyen beszélgetésen vagyunk túl a gyerekeinkkel, lévén több tizenéves a családban. Nem mindig könnyű, sőt. De fontos kijelölni a határokat. Én szépen kérdezem, ő nem motyogva felém fordulva tisztességesen válaszol. Ez alap elvárás. Nálunk se megy zökkenőmentesen.:(
Szóval, sok-sok türelem kitartás és magnézium tabletta szülőnek és kamasznak egyaránt. A jó hír, hogy ez is elmúlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!