Van olyan kamasz aki mert orvosi vizsgálaton nem részt venni?
Ugyan nem olvastam végig az egészet, de egy párat igen. Persze, ebben igazad van, ilyeneket én sem hagynék. Nekem ez azért is fura, mert nálunk ilyenek sosem voltam, középiskolában már egyesével vizsgáltak minket, ilyenekre sosem "kértek", szóval nekem ezzel kapcsolatban igazán rossz élményem nincs. Mivel minden évben mentünk tudtam hogy mi fog történni, de nyilván ha már a bugyimban akarnak turkálni, vagy a melleimet fogdosni, azt én sem hagytam volna... Akkor sem, ha rajtam kívül egy osztálytársam sincs bent! És miért? Csak mert engem előtte senki nem tájékoztatott arról, hogy ez is benne lesz. Amúgy szerintem ez nem csak az egészségügy és az iskola felelőssége... ez mindenkinek az összetett baromsága. Az egészségügy kiadhatna tágabb tájékoztatást a vizsgálatok menetéről, ahogy a védőnő is, vagy iskola szinten az osztályfőnökök is... de végső soron, ha már más nem hajlandó ezt megtenni, a szülőnek is ugyanakkora felelőssége az, hogy utánajárjon, rákérdezzen milyen vizsgálatok lesznek, és felvilágosítsa a gyerekét arról, hogy semmit sem kötelező eltűrnie, akár egy vérnyomás mérést is megtagadhat pláne mások előtt.
Egyébként azt sem értem, hogy ha ez elvileg előírás, akkor más iskolákban, pl nálunk miért nem az... 20 éves vagyok, most végzős, 8 év általános és 5 év középiskola alatt sem kértek soha ilyenre, az első orvos aki intim területen látott vagy megfogott az a saját magam által kiválasztott nőgyógyászom volt! Érdekes kérdések ezek, de hát mindegy, nem lenne ezzel semmi baj, hogy ha a gyerekek tisztában lennének a jogaikkal, de nincsenek, mert senki nem szán arra időt, hogy ezeket a dolgokat az ő nyelvükön elmagyarázza 4 évente egyszer!
Utolsóval egyetértek,rám sem érvényesek már a vizsgálatok és nem is voltak az én koromban sem,de ez azért kiakasztó,meg ilyet én sem hagynék és ha később gyerekem lesz annál sem engedném.
Én azon akadtam ki amikor a legvégén egy anyuka írta,hogy nem is tudott erről a vizsgálatról elsős kisfiánál.
Az eleve érdekes hogy sok helyen alapvizsgálat van és máshol meg ilyenek,hát a meztlenre vetköztetést én sem engedtem volna,se nálam,se majd lehendő gyerekemnél.
ehhez a közös vizsgálat dologhoz:
lehet h nincs idő rá, lehet sok kifogást találni, és még úgy 3-os osztályig el is megy, de amikor már a 7-es 8-adikosokat vizsgálják így, egyszerűen megalázó... szörnyű érzés, és nem értem miért kell ilyen szégyenérzetnek kitenni szegény gyerekeket... de közben gondolkoztam hogy miért voltak mindig a legrondább 80 éves banyák akik vizsgáltak, ha beraktak volna egy 20-on éves szöszit... sztem tudjátok férfitársaim xD
Hát iegen,minket annó egyesével vizsgáltak és jó fej dokink volt és nem volt egyáltalán lassabb a vizsgálat,előre szólt,hogy a csajok a poló alól vegyék le a melltartot és amikor bementünk csak fel kellett kicsit húzni a felsőt és kész,de ezek az intim vizsgálatok nem voltak,hál istennek.Úgyanannyi idő alatt végeztünk mintha tömegesen mentük volna be,hisz így is úgy is 1 doki volt és 1 ápolónő,szóval 1 embernél nem tudott volna többet megvizsgálni,meg a doki is és mi is gyorsak voltunk.
Szóval ember függő,azt hiszem akkoriba emberségesebbek voltak az orvosok is talán.Mindent meg lehet oldani csak akarni kell!Régebben elég volt 1 asszisztens v. ápolónő most meg ha cikis vizsgálatot csinálnak mindjárt abból is ott van 2-3 hogy még rosszabb legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!