Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Van olyan kamasz aki mert...

Van olyan kamasz aki mert orvosi vizsgálaton nem részt venni?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 22. 13:05
1 2 3 4 5
 1/42 A kérdező kommentje:
úgy értem sértőnek v megalázónak tartótta v. a vizsgálattal nem értett egyet,esetleg a menetével stb.
2010. ápr. 22. 13:06
 2/42 anonim ***** válasza:
17%
Nálunk ilyen nem fordult elő, de biztos van. Ebben a korban sok a kis éretlen majom akik sipákolnak hogy juuuj a doktorbácsi meg akarja fogni a kukimat / cicimet és jujjj akkor majd milesz :S:S :D:D:D Ebben csak az a szomorú, hogy néhányan később se térnek észhez :S
2010. ápr. 22. 13:14
 3/42 A kérdező kommentje:
Nekem nem egy ilyen ismerősőm van aki kihagyot vizsgálatot,de az ő dolga volt.De tőlük is azt hallottam a leginkább ami erre ősztönözte őket az hogy sokszor csoportosan végzik el ezeket a vizsgálatokat is,aminek szerintem én sem örülnék és nem is hagynám.
2010. ápr. 22. 13:18
 4/42 anonim ***** válasza:
10%
Velünk is csoportosan végezték, az a baj ezzel, hogy egyszerűen nincs idő arra, hogy mindenki egyenként levetkőzzön-felöltözzön stb. Az orvos se időmilliomos, meg az órákat is meg kell tartani... Szerintem az is nagyon rossz, hogy joguk van, hogy ne vegyenek részt. Ez a baj a mai világgal, hogy már mindenkinek mindenhez "joga van", és semmi sem kötelező, ez főleg a fiatalokra van rossz hatással, el vannak kényeztetve, ami már nekik egy kicsit is rossz/kellemetlen/megterhelő, azt nem csinálják.
2010. ápr. 22. 13:36
 5/42 anonim ***** válasza:
93%
Azért nem kell ennyire kiakadni. Én pl. azért nem vettem részt az iskolai fogászati szűrő vizsgálaton, mert a doktornő egy hentes volt. És nem túlzok. Egyszer voltam, akkor egy osztálytársamnak 4 fogát húzta ki. Ott álltunk négyen (ötösével kellett bemenni), és tiszta pánikban voltunk. A lány meg támolygott ki tamponokkal a szájában. Szerintetek? Azóta olyan iszonyom van a fogorvostól, hogy csak rá gondolok és folyik a hátamon a víz. Pedig lassan 30 leszek, és még nincs lyukas fogam. Na, onnantól kezdve nem mentem. Kaptam igazolást a privát dokimtól, és kész. Szerintem nem baj, ha az embernek vannak jogai, és élni is tud vele. Nem kell mindent eltűrni. Ha valaki megalázónak tartja, hogy mások előtt mondjuk levetkőzzön, akkor végzetesse el privátban a vizsgálatot.
2010. ápr. 22. 13:50
 6/42 A kérdező kommentje:

Szerintem se kell a kérdésen kiakadni,és az utolsó válaszadóval egyetértek.

Azért mindenhol körülnéztem a témával kapcsolatban és szinte mindenhol azt írták,hogy az ilyen intim vizsgálatoknál is 4-esével kellett bemenni,szóval midnet láttak a többiek,meg a lányoknál mell vizsgálatnál is,azért én sem hagynám hogy így nézzenek meg.Egyéként meg pont azért hagyják a gyerekek mert nem tudják hogy szólhatnak róluk úgyanis senki sem világosítja fel ezekről a dolgokról őket,az most mennyivel jobb hogy utána mert meglalázónak érzeték,(és hát igen intim vizsgálatnál ez a mód az is)és évekig ezen rágták magukat,mert sokan jó pár évre rá még mindig utálattal beszélnek róla,és nem is járnak,mert rossza a tapasztalatuk,meg nem kérnek belőle.

Szerintem baj hogy nem kapnak felvilágosítást sem arról hogy mi vár rájuk,sem arról mit kérhetnek vizsgálattal kapcsolatban,sem arról hogy esetleg más hozzájuk esetleg közel álló,v. számukra ismert emberrel is elvégeztethetik stb.

Engem már nem érint a dolog,de vannak fiatalabb rokonaim,akiket érint szóval ezért a kérdés,és sajnos én felnőttként is tapasztaltam,hogy nem mindig korrekt az orvos sem.Nekem egy sima gerincferdüléses vizsgálatnál is majdnem összekellett kapnom,mert megkértem hogy amig kézzel vizsgál ne járkáljanak már be más,mert aki kinnt várakozik lát mindent és ez nem egyedi eset volt.

Egyéként ki az aki mondjuk most akár felnőtt fejjel hajlandó lenne úgy vizsgáltatni magát,kínosabb vizsgálatnál is hogy a kollégák a hátuk mögött állnak?-szerintem normális ember nem,mert zavarná.

Én is inkább megyek olyanhoz,akit ismerek és ahol más nem zavar ilyenkor.

2010. ápr. 22. 14:14
 7/42 anonim ***** válasza:
79%

Ha igazából csoportosan lett volna a vizsgálat,akkor nem hiszem,hogy megengedtem volna.Meg akkor sem,ha az iskolaorvos csinálta volna,mert az nagyon nem volt szimpi nekem,utáltam...De mázlim volt,mert nálunk úgy volt,hogy volt egy eltér,ahol csak az osztályból a lányok voltak és le kellett vetkőzni bugyira,melltartóra és úgy mentünk be az orvoshoz.Ott viszont csak addig kellett levenni a melltartót amíg megnézte a mellünket.A másik mázlim,hogy az iskolaorvos beteg lett és a háziorvosom helyettesítette,őt meg ismerem,kedvelem és bementem.

15/L

2010. ápr. 22. 14:35
 8/42 anonim ***** válasza:
81%

Én nem tudom ezek milyen iskolák, nálunk ilyen "tömeges" vizsgálatok csak általános iskolában voltak. A szülők kaptak róla tájékoztatót, alá kellett írni, és ha valaki nem jött, mert nem írták neki alá, hát nem jött, senki nem csinált belőle ügyet. Akkor még 8-10 egynemű gyereket küldtek be egyszerre de pl bugyi, trikó maradhatott, csak magasság, súly, gerincferdülés, vérnyomás, szemvizsgálat... Szerintem ez abszolút nem megalázó mások előtt, én legalábbis sosem éreztem annak.

Gimiben már a melltartó is lekerült néha (nem mindig), de mellvizsgálat így sem volt, illetve volt külön egy öltöző, ahol az egyik öltözött, amíg a másikat vizsgálták, csak az öltözőben futottunk össze fél percre, az meg szintén nem nagyon zavart. Aki szégyenlősebb volt, az direkt barátnőt kért meg, hogy ők "találkozzanak".

A fogorvoshoz egyszerre 5 ember ment be, és ha valamilyen kezelés kellett, őket visszahívták, és eldönthette azalatt a pár nap alatt a diák hogy hozzá akar e vissza menni, vagy majd a saját fogorvosához. Soha senkinek nem kapták ki a fogait csak úgy helyből, nem tömtek, nem csináltak semmit.

Én úgy gondolom hogy ezzel így nincs semmi baj. Nem vagyok szégyenlős, de vannak olyan helyzetek, amikor nem szeretem ha mások látnak ez tény, de úgy ahogy nálunk zajlottak ezek a "vizsgálatok", az abszolút nem volt gáz szerintem. Igen is szükség van évente egy szűrő vizsgálatra, csak kicsit máshogy kéne az egészet szervezni. Ha nekem egyszer lesz gyerekem én is elfogom küldeni, hisz sajna nem minden háziorvos olyan "rendes", hogy szívesen fogad, ha csak ilyenért megyünk be rendelési időben, amikor valóban beteg emberek is várnak. Egy bunkó orvosnál meg nem nagyon van rosszabb.

2010. ápr. 22. 14:38
 9/42 A kérdező kommentje:

Persze azért a sima rutin vizsgálatot ahol alsó meg trikó is maradhat nem lehet egy általam említettel össze keverni,összehasonlítani,ott azért kellene diszkréció,mert én sem mutatkoznék mezlenül más előtt.

Meg megint más egy alsós gyerek és egy kamasz,abban a korban a legszégyenlősebbek.

Gyerekem még nincs de ha lenne érdekelne hogy hogyan mennyire diszkréten zajlana le egy ilyen vizsgálat,kényszeríteni nem kényszeríteném a gyereket,de ha a vizsgálat menetével nem értenék egyet,akkor inkább választanék egy általam megbízott és ismert személyt.

2010. ápr. 22. 14:46
 10/42 anonim ***** válasza:
17%

14.38-as vagyok. Én úgy gondolom, hogy ha egyszer gyerekem lesz, és ugyanúgy zajlanak majd a vizsgálatok, ahogy a "mi időnkben", akkor én igen is elfogom küldeni, ha akar menni, ha nem... Vannak kellemetlen dolgok az életben, amit el kell viselni sajna. Engem is rákényszerítettek a fogszabályzásra, sosem utáltam ennél jobban semmit, aztán magamtól csámpáztam vissza 16 évesen, hogy megint kéne, mert elégedetlen voltam a tükörképemmel. És ami nagyon fontos: abszolút nincs bennem gyomorgörcs ha fogorvoshoz kell menni.

Természetesen egy olyan vizsgálat, ahol meztelen vagy (felnőtt emberként, már kicsit komolyabb idomokkal) és kibe járkálnak, az engem is zavar. Velem gerinc röntgenen fordult elő, hogy valami szerelőruhás overálos csávó vágtatott át a termen, amikor én félmeztelenül feküdtem a gépezeten, de neki szerencsémre a nővérke szólt is azonnal, hogy várjon odakint egy kicsit. Avagy nőgyógyásznál is utálom ha az orvos asszisztense is ott van, ezért járok olyan magándokihoz, ahol nincs. Ha nem az egészségem múlna rajta, akkor valószínű többet az életben nőgyógyász közelébe nem mennék, de sajnos muszáj, ez is egy szükséges kellemetlen. Minden alól nem lehet felmenteni a gyerekeinket, éppen úgy ahogy magunkat sem. Tehát úgy gondolom, hogy ha egy komolyabb vizsgálatról vagy szűrésről van szó, akkor igen is el kell viselni, igen is rá kell kényszeríteni a gyereket, ezáltal talán ő is megtanulja, hogy az egészség nem egy olyan dolog, hogy óó rákos lettem, sebaj, három nap fekvés és meggyógyulok! A szülőnek pedig természetesen 18 éves koráig joga van ott lenni a gyerek mellett, utána is ha azt a gyerek kéri. Ő pedig nyugodtan szólhat ha valami nem tetszik neki, akkor is ha az orvos hápog.

2010. ápr. 22. 15:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!