14 éves nagy lányom jott ma egy panaszal mit tehetnek?
Mondja meg az osztálytársainak, hogy lehet, hogy testileg már felnőttek, de fejben még nagyon nem, ha ilyeneken képesek csúfolódni. Oltsa le őket, hogy jó sok eszük lehet, ha ráadásul olyanért csúfolják, amiért nyilvánvaló, hogy semmit nem tud tenni.
Ja és üzenem neki, hogy nekem is kicsik a melleim, 13 éves koromban még nagyobbak is voltak, mint most, de teszek rá. Nem zavar, legalább esélye sincs lógni ;) És egy páromat sem zavarta a mérete, szerették mindannyian, hogy kicsi formás melleim vannak. Én meg így szeretem, ahogy van :) Nyugodtan hordjon csajosat, ha szeretne, az értelmesebb emberek úgysem azt nézik, hogy mekkora a melle.
#33-as hozzászólónak
Visszaidéztél egy részletet tőlem, és hozzátetted:
"lol, pont egy ilyen papol. "
Úgy gondolom, hogy nyelvtanilag hibátlan mondatot írtam, rövid érthető formában. Ellenben a "lol" és társai nem nevezhetők elfogadható, közölhető tartalomnak, ezek a kifejezések nem többek, mint a Magyar nyelv arcon köpése.
A papol, -mint ige, egyáltalán még köszönőviszonyban sincs a hozzászólásommal. Olvasd el a definíciót, értelmezd, és ha ráillene, (nem csak részlegesen) akkor használd.
Tudod, az a kulonbseg, hogy a lol egy szleng, amit a fiatalsag gyakran mondogat, a papol iget pedig manapsag mindenki a kioktatokra, magyarazokra hasznalja.
Az abba kene fejezni ellenben mikor volt helyes? Te is arcon kopod a magyar nyelvet (amit amugy jelen esetben nem irunk nagybetuvel) azzal, hogy osszemosol ket kifejezest (abba kene hagyni es be kene fejezni).
Grammatikailag hibátlan mondat, nem tiltja semmilyen szabály, hogy egy mondatban használjak két kifejezést, vegyítve. Sőt.
Attól, hogy Te csak így használtad, esetleg szüleid szájából is hasonlóan hangzott el: "Gyermekem, abba kéne hagyni a vazelinnel való locsolást, esetleg be kéne fejezni az esti csattogtatást) még nem azt jelenti, hogy másképp nem használhatod.
Szerintem a "lol"-nak nincs semmi keresnivalója a nyelvünkben. Ez nem több, mint majmolás.
Az átlagtól jóval több kifejezést használok, szókincsem gyarapítom amikor csak időm, és energiám engedi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!