Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 14 éves lányom nem csinál...

14 éves lányom nem csinál semmit. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van egy 14 èves lànyom. Sajnos egyedül nevelem. Rengeteget dolgozom, itthon mèg vár rám a hàzimunka. A lànyom nem segìt semmit. Megkèrtem vigye le a szemetet erre azt mondja: nem csicska, visszabeszèl stb. Mèg boltba sem megy el. Nem azr várom hogy mosogasson, sepregessen, teregesen csak egyszerû dolgokat. Mindig van valami kifogàsa. Ha kiabàlok vele azt sem hatàsos. Nem èrdekli semmi. Mèg a tanulàs sem. Új iskolàba került nem szereti 1-2 tanàrt. Iskolát akar vàltani megint. Ebben a tanèvben szerintem màr felesleges. Ha màsik iskolàba kerül ott sem lesz mindenki tökèletes. Mit tegyek? Mindennap veszekszünk. Az iskola szerint pszchiolôgus kell mert nagyon csendes, visszahúzódó a lànyom. Viszont itthon egy ördög. Szòfogadatlan. Nem tudom milyen büntetèst szabjak ki. Tv nem èrdekli, ìgy nem nèz. Telefonozni is ritkán làtom. Sokat laptopozik, de nem tudom megvonni, mert amìg dolgozok ô laptopozik. Ti mit tennétek? Elegem van.
2014. ápr. 27. 19:22
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
95%
Zsebpénzt kap? Én azt vonnám meg tőle. Drasztikus, de ha most nem tanulja meg, hogy legalább önmaga után pakoljon el, akkor soha nem fogja. Ha takarít, segít, megkapja a zsebpénzét.
2014. ápr. 27. 19:23
 2/16 anonim ***** válasza:
Eleve rettentő nehéz korban van.A kamaszok a környezetük ellen lázadnak, és mivel te neveled, rád vetíti ki minden elkeseredettségét, haragját, bánatát...én nem büntetném, elég büntetés neki amit érez, még ha nem is tudja megfogalmazni. Próbálj meg vele beszélgetni, magyarázni. Mondd el neki, mennyire fontos számodra, milyen rosszul esik neked, ha visszabeszél. Persze, ha te is ordítozol vele, úgy érzi, nem szereted. És nem egy beszélgetéstől fog megváltozni. Csináljatok közös programokat, olyat ami érdekli.A viselkedése őt is bántja, valószínűleg szégyelli is. Mióta neveled egyedül?
2014. ápr. 27. 19:42
 3/16 A kérdező kommentje:

Igen, kap zsebpénzt. Jó ötlet amit irtàl, kipróbàlom.

Születèse óta egyedül nevelem. Szoktunk közös programkat szervezni. Ilyenkor mindent megbeszélünk. Mikor hazajövünk mintha a beszèlgetès meg sem törtènt volna. Ma elküldtem boltba kenyèrèrt, mert nem lesz mit ennünk. Erre vett csokikat,.de olyat amit meg sem eszik. Sem èn, sem õ. Szórakozott a mosógèp hombjaival, 1000x elmondtam hagyja abba de folytatta. Màjus 1-jén nem megyünk Visegràdra mert mosógèpre kell a pènz

2014. ápr. 27. 20:18
 4/16 anonim ***** válasza:
vannak barátnői?
2014. ápr. 27. 20:48
 5/16 A kérdező kommentje:
A règi iskolában van a legjobb baràtnõje. Õ az egyetlen.
2014. ápr. 27. 21:10
 6/16 anonim ***** válasza:
32%

Baratja van? ha igen szabalyozda talakozasat

baratnok? vond meg az eljarkalast

tekergni szokott? azt se

A laptopot vidd magaddal vagy tedd el ,es ne tudja hogy hol van.

Szobafogsag.

ES a legjobban buntetni egy lanyt az a kozmetikai dolgokkal lehet.

vedd el a hajvasalojat az alapozojat, szempillaspiral es meg amit hasznal.

Tedd oda ,hogy dolgozzon , megmondod ,hogy addig nem mehet a szobajaba amig nem mosogat el es bezarod a szobajat , legy kreativ amit a legjobban szeret azt vond meg tolle ha a szep szo nem segit..

2014. ápr. 27. 21:24
 7/16 anonim ***** válasza:
97%

Én visszafordítanám felé azt amit ő csinál. Nem tenném elé a kaját, nem adnék neki pénzt, nem segítenék neki semmiben, mert nem vagyok a csicskája. Nem kellene csinálnia semmit de akkor én sem csinálnék meg neki semmit.

Nem tanul? Oké. Akkor nem megyünk nyaralni, hanem a nyaralásra szánt pénzből különórákra fog járni.

És türelem, ne kiabálj, mert azt kihívásnak veszi, az már egy pont neki, hogy fel tudott dühíteni. Mindig higgadtan, tömören közöld az információt. Ha nem bírod idegekkel, szaladj ki és ordíts, üss párnát, akármi de ő ne lássa. Előtte mindig légy tárgyilagos. Ha rákérdez, mondd neki nyugodtan, hogy mivel szemtelenül viselkedik és semmibe néz téged, mindenért veszekszik, akkor nincs kedved vele kommunikálni.

23/L

2014. ápr. 27. 22:12
 8/16 anonim ***** válasza:
18%
Nem vagyok nevelesi szakerto de egy kiados veres sok gondot megold.
2014. ápr. 27. 22:50
 9/16 anonim ***** válasza:
96%
Gondolom a laptopon netezik, így az első variáció szerint nem fizetném elő a netet, ha neked szükséged van rá, akkor a laptopra jelszót tennék, így nem tudja bekapcsolni. Ha így viselkedik drasztikus módszerek kellenek.
2014. ápr. 27. 23:00
 10/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

Megverni biztosan nem fogom, mert ha meglátszik a nyoma rám hívják a gyámügyet.

Nem szokott a senkivel elmenni, mert a barátnője 200 km-re van. Nem szokott hajvasalót használni, sem alapozót, sem szempillaspirált. A jelszó jó ötlet, és a laptopot is elfogom rakni ha ne vagyok otthon.

2014. ápr. 27. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!