Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért van az, hogy manapság a...

Miért van az, hogy manapság a kamaszok java része hajnalig bulizik, részegre issza magát, füvezik?

Figyelt kérdés
Nem szeretnék általánosítani és nyilván mindenkinek szíve joga azt csinálni, amit akar, de mégis egy kicsit elszomorít a helyzet. Bemegyek az iskolába, és az osztálytársaim 75%-ától azt hallom vissza, hogyan rúgott be a hétvégén/állt be/hányta szét az utcát/mekkora buliban volt stb. Ilyenkor elgondolkodom, hogy tényleg itt tartunk? Szinte alig van már olyan ember, aki nem él ezekkel a dolgokkal. Nyilván azt, hogy valaki alkalmanként csinálja (és normálisan), még megértem, de amikor minden héten ez a program, szerintem már túlzás.

2015. nov. 22. 09:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
20%

Haha, abból kene élnem, hogy megtippelem, melyik válasz hány százalékon fog állni. Aki iszik/ivott, az a király. Na ezzel van a baj.

5-ös

2015. nov. 22. 17:32
 12/24 anonim ***** válasza:
...mert az előző generáció, aki a "mai kamaszokat" felnevelte, ennyire elb**zott. Hát ezért. Nem a gyerekekkel van a baj, hanem a kedves szülőkkel.
2015. nov. 22. 20:45
 13/24 anonim ***** válasza:
Szerintem ha nem issza valaki magát tényleg csattra, akkor hetente belefér a bulizás.
2015. nov. 22. 21:34
 14/24 anonim ***** válasza:
Nem füvezek, de minden szombat estémet a barátaimmal töltöm, mert jól esik, és néha alkoholt is fogyasztok, amiért nyugodtan le lehet pontozni.
2015. nov. 22. 21:49
 15/24 anonim ***** válasza:

"Aki iszik/ivott, az a király."

Szerintem a 100%-ok nem ezt jelkepezik, hanem azt hogy a kerdezo erosen tevedesben van amikor azt hiszi hogy ez valami uj jelenseg. A fiatalok mindig is ilyenek voltak es ilyenek lesznek.

Nyilvan lereszegedni nem jo, fuvezni nem jo, de attol meg csinaljak.

2015. nov. 22. 22:20
 16/24 anonim ***** válasza:
84%
Azt hiszem,, én vagyok a korelnök. Én 40 éve voltam kamasz. Amikor egy ilyen átmulatott éjszaka után anyám le akart szidni, apám leintette, mondván, hogy amikor ő volt kamasz, ugyanez ment.
2015. nov. 23. 14:05
 17/24 anonim ***** válasza:
Nem csak a 21. században ittak és buliztak. csak mi fiatalok azt hisszük hogy mi milyen menők vagyunk hogy ezt megtehetjük nyíltan, és még vagánykodunk is vele, és szerintem pont ezért felháborító. Nem az a baj hogy valaki leissza magát (hiszen tegye, felőlem annyit iszik mindenki amennyit akar) de még utána szétkürtöli, mert azt hiszi hogy ez a divat, és még majdnem büszke is magára.
2015. nov. 23. 14:18
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom hogy mások hogy vannak vele, én nem tartom menőnek a berúgást, és elég ritkán szoktam.
2015. nov. 23. 19:12
 19/24 anonim ***** válasza:

Te, én nem akarlak elszomorítani, de ez eddig szinte minden korra jellemző volt. 20-30-40 éve is ittak a kamaszok, eljártak bulikba (csak akkor házibulikba mentek és nem szórakozóhelyekre), és ugyanúgy toltak valamit (bár az igaz, hogy a keleti blokk országaiban nem igazán lehetett rendes droghoz jutni, de pl. nyugaton ugyanúgy ment a fű és a többi).

Hogy te ehhez hogy viszonyulsz, és részt veszel benne, az más kérdés. De ne törj pálcát felettük; a kamaszkor mindig is az extremitásokról szólt, és ez rendjén is van így. Én is voltam kamasz, én is sokat buliztam, ittam és szívtam, és mégsem szenvedtem semmilyen maradandó kárt, normális ember lettem.

2015. nov. 24. 20:20
 20/24 anonim válasza:
16/F 10. osztályos vagyok és nálunk ez az egész évfolyamban egy embernek menő, de őt is mindenki gáznak tartja. Ez iskolafüggő, nyilván egy gyűjtőiskolában sok az ilyen, persze nem feltétlenül, személytől is függ, de ha a társaság ezt csinálja az egyén is megadja magát.
2015. nov. 27. 07:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!