Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » El tudom vetetni a gyereket,...

El tudom vetetni a gyereket, ha a szüleim nem egyeznek bele?

Figyelt kérdés

Mielőtt valaki elkezdene oltogatni, közlöm, hogy hüvelygyűrű használata mellett sikerült sajnos teherbe esnem.

A szüleim semmiképp sem szeretnék, hogy elvetessem, de én meg még egy 3-4 évet várnék a családtervezéssel, és szakmàt tanulok, szóval nekem be kell mennem iskolába ahol kolis is vagyok, és mindenféleképpen szeretnék szakmát és érettségit mielőtt szülnék.

A párom támogatja a döntésemet, a szülei pedig nem szólnak bele, csak a sajátjaimmal van konfliktus ezzel kapcsolatban. Mit tehetek? Semmiféleképpen nem fogom megszülni, örökbeadni, szóval ezzel az alternatívával kérlek kíméljetek. A segítő válaszokat előre is köszönöm.

2015. júl. 27. 20:31
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
81%
Mennyi idős vagy?
2015. júl. 27. 20:35
 2/29 anonim ***** válasza:
61%
Mondjuk a korodat megírhatnád... mert ha 18 év alatti vagy, akkor kell az abortuszhoz szülői beleegyezés. Tehát akkor nem vetetheted el.
2015. júl. 27. 20:36
 3/29 anonim ***** válasza:
92%
Kihagytad a lényeget.Hány éves vagy?
2015. júl. 27. 20:36
 4/29 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok.
2015. júl. 27. 20:39
 5/29 anonim ***** válasza:
80%
Menj el a gyámügyre.
2015. júl. 27. 20:40
 6/29 A kérdező kommentje:
De gondolom abba sem kényszeríthetnek bele a szüleim, hogy akaratom ellenére szüljek.
 7/29 anonim ***** válasza:
3%
Akkor nem tudod elvetetni,ha nem egyeznek bele.Kiskorú vagy.Sajnálom,vállald a következményeket.
 8/29 anonim ***** válasza:
72%
Nem tilthatják meg, viszont azt megtehetik hogy ha abortuszra mész, korlátozzák a támogatásod csak a törvényben előírtakra, és pokollá tehetik az otthoni életed.
2015. júl. 27. 20:43
 9/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ :) Az nem számít, hogy otthon mit kapnék a továbbiakban, mert nem lakok otthon.
2015. júl. 27. 20:46
 10/29 anonim ***** válasza:
87%

Ülj le a szüleiddel és részletesen mondd el nekik, hogy miért szeretnéd elvetetni. Kérdezd meg tőlük, hogy fel fogják nevelni helyetted vagy hogy gondolják?

Ha a szüleiddel nem sikerül egyezségre jutni, menj el a gyámügyre megkérdezni, hogy mik a lehetőségek.

Többiekhez kérdés: ennyire közel a 18-hoz nem nagykorúsíttathatja magát?

2015. júl. 27. 20:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!