Miért félti a legtöbb szülő a gyerekét a szextől?
Nem a 12-13-14 éves korosztályra gondolok,isten ments.Viszont azt veszem sokszor észre,hogy néhány szülő a 17éves gyerekét is félti tőle,mintha nem is tudom drogozni szeretne. Védekezés alap feltétel persze. Miért óvják/tiltját ettől a gyerekeiket?
Szerencsés helyzetbe vayok ezt illetően,de ahogy a környezetembe látom a többség nem így van vele..
Azt látom mögötte, hogy ciki beszélni róla, ezért nincs felkészítve rá a gyerek. Vagy ha igen, nem a szülő révén.
A szülőben pedig ott a rettegés a témát és a következményeket illetően - ilyenkor a dolog könnyebbik végét fogják meg és tiltják.
Szerintem egyszerűbb fokozatosan megismertetni a témakörrel. Már a kisgyerekek is kérdeznek, hogyan lesz a kisbaba, stb. Amikor elindul a pubertás, igen, akár 12-13 évesen, akkor a kíváncsiság is hirtelen felélénkül. Akkor már érdemes hosszabban elbeszélgetni és a gyerek meglátásait is figyelembe venni.
Én abban hiszek, hogy ha korának megfelelően egyre nagyobb felelősségi kört ruháznak a gyerekre, akkor mire éles helyzetbe kerül, képes lesz a megfelelő mérlegelésre, döntéshozatalra.
Amíg a gyerek nem elég érett a szexhez, persze hogy féltjük. Ahogy a fentebb válaszolók már említették, a fiatalok olykor félvállról veszik a védekezést, és ez hát bizony ugyanolyan veszélyes, mint a drog. Csupán az életét teheti tönkre. A másik, ha nem a megfelelő partnerrel éli meg az első szexuális élményét, ugyancsak óriási csalódást, vagy traumát jelenthet számára. Szóval ezért aggódnak a szülők.
Úgy gondolom, ha a szülő a gyerekét rihegő-röhögő kölyöknek véli, akivel nem lehet komoly témákról beszélgetni, okkal aggódik.
trauma terhesseg nemi baj HPV virus stb stb stb
soroljam ?
Nincs 100% vedekezes es egy abortusz tini korban nem a legjobb kezdet.
17 evesek maradjanak a sportnal es a csokolodzasnal
eszleny tinik
amig nem kerestek ki a fene fizeti az abrtuszt es a gyerektartast ha megis gumi elszakad???
Ezert nem szertjuk ha szexeltek mert test mar kesz ra de az esz az meg korant sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!