Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Rossz anya vagyok, ha megenged...

Rossz anya vagyok, ha megengedem a 14 éves lányomnak, hogy a barátjánál aludjon?

Figyelt kérdés

Nagyon jó a kapcsolatom a lányommal, mindent elmond, megbeszélünk, tudok bízni benne. 12 éves kora óta együtt van egy fiúval, akit jól ismerek, rendes srác. Most, hogy betöltötte a 14-et, megengedem, hogy nála aludjon hétvégente, vagy a fiú nálunk. De megbeszéltük, hogy 16 éves kora alatt, még ne szexeljenek, én meg bízok benne. Filmet szoktak nézni, beszélgetnek (néha ez éjfélig eltart).

Szerintetek rossz anya vagyok? Ezt általában még egy 16 évesnek sem szokták megengedni.

2015. ápr. 30. 13:04
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
72%
14 évesen aludt nálam először a barátom. Normális a családi hátterem, és megbeszéltem anyukámmal a szexet. Mivel épeszű voltam ezért semmi baj nem történt, és különben se feküdtünk le azonnal csak azért, mert együtt aludtunk. Ha beszélsz a lányoddal a védekezésről, szexről, akkor nem, nem vagy rossz anya, sőt dicséretre méltó lenne, mert a szülők többsége nem foglalkozik a szexszel, hiába tiltják meg a gyereküknek, hogy a pasijukkal legyenek, valami ocsmány helyen elvesztik a szüzességüket, és a felelőtlen szülők meg semmit sem tanítottak nekik a védekezésről. Úgyhogy ha a jó kapcsolatotok miatt tudtok kommunikálni, akkor akár ezerszer jobb anya is lehetsz, mint akik bezárják a lányukat egy toronyba és, ha megszöknek meg össze- vissza kefélnek. :)
2015. máj. 3. 17:24
 42/50 anonim ***** válasza:
11%
26-os vagyok. Az 196cm 120kilós férfi. a 80-as években voltam tinédzser és nem találkoztam olyan lánnyal aki lefeküdt volna velem. Nem ilyenek voltak az akkori lányok. Én 23 évesen simogathattam meg mindenhol egy nőt. Nem is engedte, hogy lefeküdjünk. Ma egy 14 éves kis pisis / mert én is az voltam akkor/ lányka azon morfondírozik, hogyan szo.jon. Hát igen ri.anc világ ez ha ez így van. Én 19 évesen kísértem haza azt a hölgyet aki tetszett nekem./ a hölgy 18 éves volt/ Az apja úgy összevert, pedig csak egy puszit adtam, hogy másnap is vért köptem. Nem kérdőjeleztem meg, nem akartam rosszat. Ő a lány apja még ha elvetette is a sulykot. Nincs jogom egy fiatalnak megkérdőjelezni egy apa igazát. Most ennyi idősen én várom el ezt. És amíg a lányom az én házamban lakik, én adok neki ruhát enni, azt teszi amit én mondok. Én sok mindent megengedek de azért mindent nem. Én az apámtól még ennél is sokkal szigorúbb nevelést kaptam. Amit most úgy érzi a lányom, hogy neki jár azt majd megteheti 20 éves korában is.
2015. máj. 4. 09:12
 43/50 anonim ***** válasza:
90%

Neharadudj, utolsó, de egy idegen tinédzsert megverni erőfölénnyel, egy puszi miatt, mindenképp beteges hajlamokra vall. Ahogy írtad, tizennégy évesen ne szexeljen. Jogos.

Na de a 18 éves lány már felnőtt volt akkor. Jogilag oda megy ahova akar, azzal, akivel akar.

Én 16 évesen mutattam be a barátomat. (Most vagyok 19, azóta is együtt vagyunk.) A szüleim kértek, hogy mutassam be, kedvesek voltak, és fordítva is.

Ha az apám bármilyen formában is bántalmazta volna a barátomat, egész biztos, hogy évekig hozzá se szólok, és a barátom meg minden joggal tehetett volna feljelentést, testi sértésért. Igen, ez eléggé elmérgesíti a helyzetet. De szerintem egy embernek a saját gyerekét is szegénységi bizonítvány ilyen mértékben elverni.A másét szégyen. A tehetetlenség és az agresszió jele, semmi másé.

Amúgy meg egy kis anekdota, azokból a "nagyon más időkből": A nagymamám mesélt róla, milyen idők voltak akkor. (60-as évek közepe) Az osztálytársai nagy része már bőven szexuális életet élt ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN. A húga, az én másodnagynéném 16 évesen esett teherbe, ahogy annó az Ő anyjuk is. Mamámnak volt osztálytársa, aki nem járta ki a 8. elemit, mert ment szülni.

Ugye, nem lehetett még védekezni, illetve nem voltak túl felvilágosultak. De nem is ez a lényeg. Hanem, hogy bőven ment az etyepetye tinédzser korban már akkor.

Nagypapám szintén mesélt hasonló sztorikat, az Ő húga is 17 évesen lett terhes.

Mindketten pestiek voltak, szóval még csak nem is az, hogy vidékiek.

Szóval lehet jönni ezekkel a "jajj a régi időkben más volt" dumával, régi időbeli történetekkel van tele a padlás, és nem csak pozitívakkal :)

2015. máj. 4. 11:58
 44/50 anonim ***** válasza:
28%
43-as. 42-es vagyok. Én egy negyvenkét éves férfi vagyok. Állami gondozásban nőttem fel. 25 évesen született meg a lányom. 23 évesen csókokóztam először. 24 évesen feküdtem le a lányom anyjával. Az anyja amikor a lányom pár hónapos volt akkor is csak a kurv..kodáson járt az esze. Megcsalt és elhagyott egy nálam fiatalabb fiúért. Én neveltem fel és én tudom mit szeretne és mit tehet meg és mit nem. Azóta sem volt senkim. Egy szegény, gyerekes férfi aki nem egy férfi szépség a nők szerint az nem kell. De amit leírtál nekem semmit mást nem bizonyít, hogy a nők nagy átlagja mekkora kur.a. Azt gondolják mert ők kívánják akkor nekik mindent lehet. A 14 éves vagy hasonló korú fúknak meg az marad, hogy csinálják maguknak. Én úgy gondolom, hogy igen riba.c világban élünk. Nem szeretném, hogy az én lányomnak ez legyen a mérvadó.
2015. máj. 4. 14:20
 45/50 anonim ***** válasza:
54%

Értem.

Elhiszem, hogy ezek után rengeteg csalódásban volt részed, és őszintén sajnálom.

De hidd el, nem az lesz rb@nc, aki 16-17 évesen a barátjával alszik.

Nekem egy fiú volt az életemben, és vele is egy év után feküdtem le. Ő van még mindig. Pedig egy hónap után együtt alhattunk, mégsem történt semmi.

Aztán ott a volt osztálytársam. Szigorú, bigott, keresztény szülei vannak. Sehova sem engedték a lányt, tiltogatták. Ő meg persze lehazudta a csillagokat az égről. 12 évesen vesztette el a szüzességét. Annyi idős mint én, és akkora egy ordas krv@, hogy nem csodálnám, ha a nemibetegség vinné majd el.

Érted mire utalok ezzel? A tiltogatás, és a bizalmatlanság hazugságokat szült. Ha normálisan beszélgettek volna ezzel a lánnyal, és kompromisszumokhoz kötik a korlátaikat, valószínű nem így cselekedett volna.

Az meg, hogy valaki ok nélkül, (ugyanis egy puszi nem ok) fizikai erőszakhoz folyamodjon, ráadásul ilyen szinten, az túlmegy minden határon.

Én azt tanácsolom, hogy ne az legyen a célod, hogy a lányod párja összeszarja a gatyáját is miattad, mert akkor feszült lesz, nem lesz őszinte. Ha lazábbra veszed, akkor ő is nyitottabban viselkedik, könnyebben kiismered.

2015. máj. 4. 14:33
 46/50 anonim ***** válasza:
45-ös. 44-es vagyok. Igen értem. Sajnos, hogy nincs anyukája a lányomnak. Annyi mindent nehezen tudtam vele megbeszélni. Ő szemérmes előttem, de igaza van hiszen férfi vagyok. Nem könnyen beszélgettünk mondjuk egy menstruációról. Még nekem is utána kellett olvasnom, hogy ne legyek béna. Nővel ilyet soha nem beszéltem. Az, hogy megvert régen annak a lánynak az apja azt nem foglalkoztat. Akkor fájt, de nem volt kivel megbeszélnem, hogy ez most jogos volt e attól az apától vagy nem. Elfogadtam és nem tettem semmit mert azt nevelték belém, hogy az idősebbeknek van igaza. Ha egy állami gondozásban nem alázkodsz meg akkor az idősebbek de a nevelők is nagyon megvernek. Tudom, hogy eljön a pillanat és egyedül leszek. Remélem boldog családanya lesz a lányom. Sok a rossz tapasztalat. Egy éve is udvarolt egy ficsúr a lányomnak. A fenekéig lecsúszott nadrággal cigarettával a szájában és úgy jött oda hozzám,hogy: Helló maga az Anna faterja? Este elvinném , mert ő mondta, hogy szóljak. De nem csinálok benne semmi kárt! És röhögött. Nagyon megzavartam ezt a gyereket és mondtam a lányomnak, hogy be nem merjen nekem mutatni még egy ilyen fiút. Pedig biztos van olyan aki vagány becsületes és tisztelettel beszél velem. Remélem jó férje lesz. De még nem találkoztam ilyen fiúval. 17 éve ő a mindenem. Ő aki mellettem van. 17 éve minden nap arról szólt, hogy ő az akiért jó annyit fáradni. De azt is tudom, hogy nem lehet így sokáig. Ő elmegy és új családja lesz. Némelykor azt gondoltam lehet, hogy jobb lett volna ha fiam van? De annyit sokat kaptam a lányomtól. Így alakult, hogy egyedüli apa legyek.Eljön az idő amikor minden vége szakad.
2015. máj. 4. 15:02
 47/50 anonim ***** válasza:
54%
Én egyáltalán nem tartalak rossz anyának mert annó tizenévesen én azért nem bíztam meg anyukámba mert ilyen téren nem engedett..
2015. máj. 22. 22:05
 48/50 Naahun válasza:
Ha itt kell megkérdezned akkor valószínűleg nem.
2015. jún. 16. 19:03
 49/50 anonim ***** válasza:
Nem akkor vagy rossz anya, ha 14 évesen engeded a barátjánál aludni. Ha szexelni akarnának és nem engednéd az ott alvást, akkor napközben csinálnák valahol, tehát tökmindegy. Akkor vagy rossz anya, ha a 14 éves lányod azt hiszi, attól lesz menő nagylány, hogy szexel.
2015. jún. 29. 20:11
 50/50 anonim ***** válasza:
12 évesen pasija volt? Atyaég.. nem bántásnak szánom amúgy, de megdöbbentő! Az én lányom 13 évesen még csak barátnőzik, kéziladbára jár, pasizni még nincs igénye, mindössze annyi, hogy tetszik neki egy fiú a suliban, aki egy évvel felette jár, de soha egy szót még nem váltottak. Dobnék is egy hátast, ha kiderülne pasija van, hát még ha ott akarna aludni! Woow..
2019. aug. 7. 03:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!