Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Rossz anya vagyok, ha megenged...

Rossz anya vagyok, ha megengedem a 14 éves lányomnak, hogy a barátjánál aludjon?

Figyelt kérdés

Nagyon jó a kapcsolatom a lányommal, mindent elmond, megbeszélünk, tudok bízni benne. 12 éves kora óta együtt van egy fiúval, akit jól ismerek, rendes srác. Most, hogy betöltötte a 14-et, megengedem, hogy nála aludjon hétvégente, vagy a fiú nálunk. De megbeszéltük, hogy 16 éves kora alatt, még ne szexeljenek, én meg bízok benne. Filmet szoktak nézni, beszélgetnek (néha ez éjfélig eltart).

Szerintetek rossz anya vagyok? Ezt általában még egy 16 évesnek sem szokták megengedni.

2015. ápr. 30. 13:04
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
52%
Nekem az nagyon furcsa, hogy 12 évesen már barátja van. Az én húgom 14 éves, nem lehet rá mondani, hogy egy otthonülő típus, sok barátja van fiúk-lányok vegyesen, de el se tudom képzelni hogy járjon valakivel. Én nem engedném meg hogy ott aludjon a lányom. De nem csak a szex miatt, többen írták, én is osztom azt a véleményt, hogy nem csak este ágyba lehet szexelni. Azért van egy határ, valahogy nekem furcsa, hogy 14 évesen már a pasijánál alszik hétvégén.
2015. ápr. 30. 16:25
 32/50 anonim ***** válasza:
100%
hát nem tudom..nekem tizenévesen a megyünk filmezni azt jelentette hogy megyünk szexelni....
2015. ápr. 30. 18:23
 33/50 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem nem lett volna szabad hagyni, hogy a 12 éves kislányodnak párkapcsolata legyen.

A mai anyukák félnek a gyerekeiktől. Ezért nem mernek semmire nemet mondani, nem mernek szülőként fellépni, hanem inkább fülüket-farkukat behúzva eljátsszák a lazát, a jófejet, a barátnőt és meg vannak győződve róla, h nekik bizony mindent elmond a gyerekük, h milyen jó a kapcsolatuk. Nem, sajnos nem mond el mindent. Az anya sosem lesz barátnő, a kislányodnak van bnője, neki fogja elmondani a titkait. Neked legfeljebb elmond pár nem túl gáz dolgot, magyarul dob pár csontot, h te továbbra is jófej anyuka legyél és engedj mindent. Olyan, mintha mindenki nyerne, de mégsem, mert anyuka komplett hülyének van nézve, csak nem veszi észre, a kislány meg épp hülyeséget/veszélyes dolgot csinál.

2015. ápr. 30. 19:09
 34/50 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes és bonyolult dolog. Mert mi9 az ,hogy nem engedi meg ,hogy járjanak? Ha akarják , megoldják. '2 évesen is megoldotta volna , még akkor is ha nem engedi. 14 éves ha le akar feküdni a barátjával akkor megteszi. ha nem ott alvásnál akkor majd máshol , ahol tudja és amikor tudja.

Ez csak rajta áll ,hogy van-e annyi esze,hogy 14 évesen nem teszi szét a lábát.

Kamasz vagyok , de ennyi idősen rettentően korainak tartom. Én biztos nem engedném , meg a gyerekemnek ,hogy ennyi idősen ott aludjon. De az nagyon pozitív ,hogy mindent megbeszéltek. Szerintem is fontos ,hogy a védekezésről fel legyen kellő képpen világosítva. A többi rajtuk múlik.

2015. ápr. 30. 21:09
 35/50 anonim ***** válasza:
75%

Mégis hogy lehet valakinek megtiltani, hogy barátja legyen? Bezárjátok egy szobába és nem jöhet ki? Bakker, egy tinédzsernek ha nem engedsz meg valamit, akkor titokban csinálja....

Nehogy azt gondolja már valaki, hogy ha nem engedi, hogy barátja legyen, akkor majd nem lesz. Vagy azt, hogy ha nem engedi, hogy együtt aludjanak, akkor majd nem fognak nappal szexelni....

Az meg, hogy ki mikor veszti el a szüzességét, baromira nem befolyásolja, hogy milyen ember lesz.

Én 14 évesen összejöttem egy 19 éves fiúval, aki ráadásul 140 km-re lakott tőlem. Anyu mikor megtudta a korát, csak finoman nevetett, és mondta, hogy azért ettől ne várjak sokat, egy 19 éves fiúnak kicsit mások az elvárásai. Szinte azonnal bemutattam a szüleimnek, tök jóban is lettek, mivel a párom egy minden káros szenvedélytől mentes, teljesen normális, illedelmes, értelmes srác volt. Anyum akkor sem akadt ki, mikor egyszer "véletlen" lekéste a vonatot (az ötlet persze tőlem származott), pedig nyilván tudta, mire megy ki a játék. Persze akkor még külön szobában aludtunk, ha jól emlékszem. De aztán 15 éves korom felé már együtt aludtunk, sőt, engem is elengedtek hozzá hétvégére, pedig ahhoz bizony még vonatoznom is kellett...

Végül 1 év járás után feküdtünk le egymással. És bármilyen hihetetlen, soha, egyetlen egy alkalommal sem volt olyan, hogy ne védekeztünk volna megfelelően. Eszünkbe se jutott olyan, hogy gumi nélkül szórakozzunk.

3 évig voltunk együtt, ribi sem lettem, azóta már 24 vagyok, de még mindig a 2. kapcsolatomnál tartok, és bizony a jelenlegi és az első barátomon kívül senkivel se szexeltem.

Ezzel szemben vannak olyanok, akik igaz, hogy 18-20 évesen vesztik el a szüzességük, de már az első alkalommal csesznek kotont húzni, aztán megy a sírás.

Nekem jó kapcsolatom van anyukámmal, sok mindent megbeszélünk. Elég kevés dolgot tiltottak meg életemben, mégis normális ember lettem. Természetesen a "pasizás" a suli rovására se ment, mindig is jó jegyeim voltak.

Nem attól függ, hogy mi lesz egy emberből, hogy hány évesen szexel először....

2015. ápr. 30. 21:24
 36/50 anonim válasza:

Szerintem attól függ, hogy milyen a lány...magamból nem tudok kiindulni mert az én anyukám semmit nem tilt meg, viszont mivel kis korom óta igy vagyok nevelve, és erzem a bizalmat, és hogy mindent elmondhatok neki és nem érzek félelmet (nem úgy mint az a szerencsétlen lány a 120 kg-os apjával...) megbízható vagyok, minta lány sosem hazudok, sumákolok , és még elég fiatal vagyok, de ma márez mindenképpen pozitívum :szűz vagyok.

Sosem ittam, cigiztem , nem voltam benne ezekben a durva bulikban stb. Ez a fajta nevelés nálam bevált, viszont lehet hogy alpból ilyen a természetem. Mindebből az a lénm meg h milyen természetű a lányod, mert láttam én már olyan tizenévest akinek mindent megengednek és egy elviselhetetlen kis ... szóval te hogy vagy engedékeny? Akármit tesz mindent megkap, vagy azért kap meg mindent mert rászolgált a bizalmadra?

2015. máj. 1. 08:52
 37/50 anonim válasza:
33%

Na jó. Nem olvastam el az összes komit mert sok.

De figyelj .... Nagyon rendes anya vagy! Bar ha mar 2 eve egyutt vannak akkor aludjon nalatok a srac vagy a lanyod nala de minden hetvegwn! Egy honapban ketszer vagy haromszor max! De az ottalvasokat kosd ki ahozz hogy delig vagy egyre erjen haza, lecke legyen kesz, jotanulo legyen stb. Nekem 15 eves koromban engedte meg az anyam hogy havonta egyszer (!!!) ott aludjak baratomnal aki kb fel orara lakott gyalog. Pedig tudta hogy nem vagyok mar szuz. A te lanyod 14,szuz,ket eves kapcsolata van. Ha a fiu keri ugy is lefekszik majd vele :')

Bocsi.

2015. máj. 1. 10:24
 38/50 anonim ***** válasza:
27%

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

Ez az anyuka is hagyta, h barátja legyen a lányának és álmában nem gondolta volna, h a gyerekek szexelnek, most 16 éves és terhes, a kislány meg annyira értékelte a jó kapcsolatot, a jó családi hátteret, h ba.szott időben sólni a szülőknek, megvárta, míg azoknak már nem lesz más választása, mint támogatni őt és a gyereket. Szép húzás a kiscsajtól.

2015. máj. 1. 14:58
 39/50 anonim ***** válasza:

Utolsó, az a nagy különbség, hogy az általad linkelt kérdésben nem aludtak együtt, és vélhetőleg nem is beszéltek nekik a védekezésről, adtak pénzt rá, hogy vegyenek óvszert, mert nem vették komolyan.

Teljesen más eset, nem értem, hogy jön ide.

2015. máj. 1. 21:43
 40/50 anonim ***** válasza:
100%

14 évesen ha akar, mindenképp szexelni fog. Te annyit tehetsz, hogy segítesz neki. Ha jó a kapcsolatotok tudtok beszélni a szexről, beszéljetek a védekezésről, hogy ez milyen fontos egy lány életében, mesélj a saját élményeidről. Ha ilyeneket megbeszélsz vele, akkor rá fog jönni, hogy még nem készült fel rá ( de az is lehet, hogy már elég érett, szerintem ilyen is van). Mondd neki, hogy bármikor kérhet segítséget, elviszed nőgyógyászhoz is később, ha kell.

Mivel kamasz, ezért ha ő elhatározta, hogy lefekszik a fiúval, úgyis le fog, de lényeges különbség, hogy egy diszkó hányásos wc-jében fogja, vagy otthon, mert megengeded neki, hogy együtt aludjanak.

Szóval, ha rendesen minden részét átbeszélitek a szexnek, akkor semmi rossz nem történhet ha együtt alszanak. (tapasztalatból beszéltem) :)

2015. máj. 3. 17:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!