Én gondolom rosszul? 39/N (két kamasz lányomról van szó)
Nem vagyok már kamasz.... de most komolyan: ki ne akarna kétszemélyes ágyon dencelni? Imádtam volna már kisgyerek koromban is.
Ha van hely és a pénz sem akadály (bár ennél azért lényegesen olcsóbban is), én megvenném nekik. Egyébként meg nyilván nem.
A 15 évesnek akár egy év múlva is lehet már komoly barátja, de két-három év múlva egész biztos.
Akkor akarnál egy újat venni neki?
De egyébként is szerintem kényelmesebb meg szebb a franciágy (nem francia, hanem fanciaÁGY, mert a kég dolog nem ugyanaz), és nem hiszem, hogy akkor az árkülönbség, hogy megérné két-három év múlva a kskenyet lecserélni - szerint az sokkal drágább mulatság lenne.
8 évesen kaptam franciaágyat, hogy pár év múlva ne kelljen lecserélni. Volt, hogy 2 barátnőm aludt nálam, és buli volt a közös ágy :) de igazából már 4 éves koromtól szélesebb ágyam volt (kihúzható kanapén aludtam)
Most 19 vagyok, a 11 éve vett ágy tökéletesen szuperál, csak matracot cseréltünk benne 5 éve. Nem értem a logikát, hogy minek vettek volna a szüleim egy 90 széles ágyat 5 évre, mikor vehettek nagyobbat, több évre.
Ez csak a költségvetéstől függ! Ha megengedheti a család ezt a kiadást akkor vedd meg. Nagyon kényelmes és ez szerintem leír mindent.
Ha a családi kasszát nagyon lehúzza és ebből adódóan minden tartalék elmegy akkor nem venném meg!
Az egyszemélyes ágyon is tud aludni és kitudja pihenni magát.
Mielőtt valaki nagyon védené a lányokat: A szülő keresi a pénzt! Ő tudja mire telik és mire nem! Megnézném melyik szülő csenget ki 220 e Ft-ot 2 ágyra manapság.. :)
A 15 évesnek nemsokára barátja lesz, gondolom pár év múlva együtt is akarnak majd aludni. Nekem is lakásfelújításkor lett új ágyam, mondjuk nem franciaágy a helyhiány miatt, de ki lehet nyitni, lehet rá mégegy matracot tenni és úgy olyan mint egy franciaágy. Jól jön nagyon amikor a barátnőim itt alszanak, vagy amikor a barátom itt alszik.
A 11 évesnek kevésbé szükséges most, de ő is lesz nagylány, akkor akarsz újat venni megint? Kényelem szempontjából is tök jó a nagy ágy, szerintem ha van rá keret, akkor had legyen nekik ilyen.
Esetleg mutasd meg nekik, amit belinkeltem (az olyasmi mint nekem), hátha tetszik nekik.
17/L
Több értelme van egy nagy ágynak , a jobb minőségűek matracán 20 év garancia van, nem 3-4 évre veszi az ember.
Bizony jobban megéri.
Az ára sem vészes ,egy jobb ágy bizony ennyibe kerül.
Azt azért hozzáteszem ha lenne is rá pénz , bevonnám a gyerekeket, nem feltétlen dolgozni , de akár lehet több házimunkát vállalni, viszont spórolni mindenképp,villany leolt ,csap nem folyat ...és számolgassanak csak ..az a baj hogy a fiatalok nem érzik a pénz értékét ,mennyi meló van mögötte
A gyerekeid előrelátóbbak, mint Te. :)
Nekik van igazuk, ha megtehetitek, akkor inkább most vegyetek nagyobb ágyat több évre, mint kicsit 2-3 évre.
Attól még nem visznek haza pasit holnap, hogy franciaágyuk van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!