Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Elmondjam a férjemnek?

Elmondjam a férjemnek?

Figyelt kérdés
Férjem kislánya, akit egyedül nevelt a megismerkedésünkig, most 13 éves. Nincs vele baj egyébként, szófogadó jó gyerek, jól is tanul. Most kapott az iskolában egy 3-ast, és nekem elmondta, mert nagyon bántja, de megkért hogy az apjának ne mondjam el, mert majd csak akkor mondja el neki, ha kijavította. Attól félek, hogy ha elmondom, akkor elveszítem a kislány bizalmát, de ha nem, az meg azt jelentheti, hogy helyeslem a hazudozást, és "falazok" neki az apja előtt. Mit tegyek? Nagyon jó a kapcsolatom a kislánnyal, nem szeretném elrontani, de azt sem akarom, hogy ha "lebukunk" megharagudjon rám a férjem.
2010. febr. 10. 15:43
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

hogy hogy ő nevelte? csak kíváncsiságból kérdem, ilyen nem nagyon szokott lenni (főleg ilyen pici korban)

akkor tényleg jó apa lehet, de miért nem meri akkor elmondani neki? szomorú, hogy neked mondta el szerintem:(

2010. febr. 10. 16:19
 12/22 A kérdező kommentje:
nem a következményektől fél, hiszen nem is volt még ilyenre példa. inkább szégyelli a dolgot az apja előtt
2010. febr. 10. 16:19
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
ja a kérdésre válaszolva, ami neked egy ilyen helyzetben nem elég egyértelmű, az nekem igen: ne mondd el. egyetlen egy hármaésrt nem éri meg. inkább segíts neki a tanulásban, ha olyan a tantárgy, hidd el, ha tényleg bántja a dolog, nagyon fogja értékelni:)
2010. febr. 10. 16:21
 14/22 A kérdező kommentje:
azért ő nevelte, mert a volt élettársa, aki a kislány anyukája, a kislány 2 éves korában elhagyta őket. azóta sem kereste a kapcsolatot, szerencsére anyagi támogatásra nem voltak rászorulva. mivel kicsi volt, nem is ismeri az anyukáját csak fényképről. nagyon szép asszony volt akkor, a kislány is gyönyörű :)
2010. febr. 10. 16:22
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne mondd el a férjednek.

Megbízik Benned a lány,örülj neki.Ez csak egy 3-as,év végéig bőven ki tudja javítani,főleg,hogy jó tanuló.Lehet,hogy csak rossz napja volt,ezért lett rosszabb a jegye,nem kell ebből nagy dolgot csinálni.De ha szeretnél biztosra menni,hogy nem buktok le beszélj a lánnyal négyszemközt.Mondd el neki,hogy Neked fontos az apukája,s nem szeretnéd,hogy elveszítse a bizalmát feléd ez miatt.Így erről ne beszéljenek többet,s ha kijavította és elmondja apukájának úgy teszel,mintha Te is akkor hallanád először.

15/L

2010. febr. 10. 16:25
 16/22 anonim ***** válasza:

1. Ne mond el, mert eljátszod a lányka bizalmát!

2. Jó ötetnek tartom, amit írt valaki: segíts neki a tanulásban, ha szüksége van rá.

3. Ha kijavította, akkor szerintem úgyis el fogja mondani és azt is elmondhatja hozzá Papának, hogy szégyellte, Neked elmonta, de megkért, hogy ne mond el neki.

4. Az ilyen apa nagyon is érzékeny lélek lehet, szerintem nem fog megharagudni.

5. Szeretném, ha értesítenél minket, ha sikerült a javítás is, meg a problémamegoldás is. Szeretnénk veletek örvendeni. :)

2010. febr. 10. 19:46
 17/22 A kérdező kommentje:
persze, szólok :) egyébként matek dolgozat volt, és matekból pont színötös. megnéztem a feladatlapot, tudta ő hogy kell megoldani, de sok figyelmetlenségből elkövetett hiba volt benne. pl. egyik sorban a számításos példánál még 54-et írt, köv.ben már 45-öt, és azzal számolt tovább, meg ilyenek. lehet nem érezte jól magát, ő sosem panaszkodik a suliban, pláne nem kéredzkedik haza ha fáj valamilye ("ilyet csak a lógósok csinálnak" mondja ő). szóval ilyesmire gyanakszom...pénteken fogadóóra, de szerencsére feltűnés nélkül elintéztem, hogy én mehessek :)
2010. febr. 10. 19:56
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
szerintem várd meg, hogy sikerül e neki kijavítani...végülis nem hazudozott és titkolózott, mert egy őt nevelő felnőttnek elmondta, azaz neked... örülj neki,hogy így bízik benned :) mond meg neki, hogyha nem tud javítani, akkor szépen együtt elmondjátok az apjának
2010. febr. 11. 09:00
 19/22 anonim ***** válasza:
bocs, 21/L voltam
2010. febr. 11. 09:00
 20/22 anonim ***** válasza:

Lehet naiv, de azt gondolom, mondjátok el együtt a férjednek. Beszéld meg a lánnyal, hiszen maga is érzi, hogy eltitkolni átmenet az igazság és a hazugság között. Ez zavarja, ezért mondta el neked is.

Az én gyertekem még sokkal kisebb, de azt hiszem együtt elmondanánk. "Apa, ma délután matekozunk kicsit, mert a múltkori dolgozatban bizony felcserélődtek a számok. Szeretném ezt minél hamarabb kijavítani" Pláne ha apa egyedül nevelte egy darabig, biztos, hogy nem haragszik meg, és inkább támogatni-segíteni fog.

Egyikőtöknek sem lesz lelkiismeretfurdalása és egy viszonylag egyszerű tapasztalat arra, hogy vállalni kell azt is, ami nem tökéletes.

2010. febr. 13. 08:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!