Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők, ti elengednétek a...

Szülők, ti elengednétek a lányotokat?

Figyelt kérdés

17 éves, tavaszi szünetben akarnak a barátaival (kb 10-12-en, 17-18 éves fiuk, lányok) lemenni a Balatonra az egyik kölyök szüleinek a nyaralójába. Nagyjábol ismerem az összeset,akivel menne, de megis feltem kicsit,meg sosem volt igy felnott felugyelete nelkul tavol.

Ti elengednetek?

2015. jan. 18. 15:27
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Felnőtt kíséret nélkül nem. Jogosan félted, ha félted, ám ha megbízol benne, engedd el...én nem engedném több napra az enyémet, az tuti.
2015. jan. 18. 17:00
 12/22 anonim ***** válasza:
23%

Utolsó!

És mikor 18 évesen majd azt mondja neked,hogy márpedig te nem tiltod meg neki?Akkor mit fogsz mondani?Pedig csak 1 évvel lesz idősebb,az pedig szinte semmit nem jelent!

2015. jan. 18. 17:16
 13/22 anonim ***** válasza:
52%
Valóban, 18 évesen már jogilag felnőtt lesz, míg 17 évesen én felelek érte és az apja.
2015. jan. 18. 17:17
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
ha a lányod ismered és megbízol benne, akkor nem itt kérdeznéd, hogy elengednéd-e...
2015. jan. 18. 18:04
 15/22 anonim ***** válasza:
92%

Csak, hogy a szülőt nem az érdekli, hogy jogilag meddig kell vigyáznia a gyerekére, hanem, hogy biztonságban legyen még ha 30 éves is.

Én 16 vagyok, és engem elengednének. Pláne, hogy még nincs is buliszezon, szóval drog meg hasonlók kipróbálásának esélyét alig látom. Egy ekkora társaságból embert rabolni is nehéz. Szóval nem tudom mitől kéne féltenetek. 10-12 fő akik haverok, szóval nem egy diszkóban fogják részegen narkóval kínálgatni aztán megerőszakolni. Talán durván hangzott az utolsó mondat, de nem értem mire az aggodalom.

2015. jan. 18. 18:44
 16/22 anonim ***** válasza:
0%
Látszik, hogy még csak 16 éves vagy...
2015. jan. 18. 18:54
 17/22 anonim ***** válasza:
68%

Engem a téli szünetben elengedtek a barátom apukájának házába a Velencei tóra szilveszterezni, méghozzá 3 napra. 11-en voltunk. Először Balatonra terveztük, oda is elengedtek.... Pedig: semmiféle buliba nem engedtek soha, este 9-re haza kell érnem, meg sem kóstolhatom az alkoholt, ha esetleg ők valamilyen ünnepkor isznak.

Mégis elengedtek, semmi bajom nem lett, nem voltam holtrészeg, nem lettem terhes, sőt, meg sem erőszakoltak. Szerintem engedd el, érezze jól magát még az érettségi előtt egy kicsit.

17L (végzős)

2015. jan. 18. 19:59
 18/22 anonim ***** válasza:

Engem is elengedtek, mert apa tudta, hogy megbízhat bennem. Annyit kért, hogy legyek óvatos - piával, pasikkal.

De 18 évesen már gólyatáborba mentem, ott meg durvább dolgok is lehettek volna, szóval...

2015. jan. 18. 20:36
 19/22 anonim ***** válasza:
Engedd el hogy lássa hogy emberként tekintesz rá, nem kislányként.
2015. jan. 19. 09:46
 20/22 anonim ***** válasza:
Elengedném. Csak ha nagyon zűrösnek tűnik a baráti kör, és nem is akar igazán menni, de neki magának ciki lenne nemet mondani, akkor átvállalnám, hogy "nem engedem".
2015. jan. 19. 18:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!