Mit szoktatok vinni a suliba enni?
Szeptember 1. óta 30 ezret költöttem kajára.. nem vittem itthonról semmit, hanem a suli előtt vettem valamelyik gyorsétteremben kaját, pl. meki, Burger King, KFC, Subway... ez elég sok pénz kajára, főleg, hogy még vége sincs a hónapnak... na meg persze nem is valami egészséges.
Ti mit szoktatok enni a suliban? Ötleteket szeretnék gyűjteni, hogy összeállítsak magamnak egy listát, és akkor jövőhéttől megpróbálok 0 Ft-ot költeni ilyen szarokra...
Alma+két-három szendvics, váltogatva a téliszalámisat, a körözötteset meg a rántott húsosat.
Plusz egy liter víz.
Ennyi.
Kollégista vagyok, így sokszor a menzán adott reggelit viszem, ami általában szendvics. Más esetekben vagy kakaóscsigát veszek 130 forintért vagy szendvicset 150-ért. Ha nem lennék kollégista, 4-re érnék haza, akkor nem ebédelnék.
Így egy hetet 500 forintból megúszok.
Sajtos kifli + vaj + szalámi + sajt (füstölt vagy trappista) + paradicsom + ubi + paprika.
Kenyér + vaj + szalámi + sajt (füstölt vagy trappista) - ezt bele a mikróba, hogy kicsit ráolvadjon a sajt a kenyérre meg a szalámira - + paradicsom + paprika + ubi.
Én általában ezt a kettőt válogatom, nagyon jól szoktam lakni velük. Néha viszek még buktát, magvas-sajtos háromszöget, pogácsát, de ezekkel feleannyira sem lakok jól, mint amit otthon én készítek magamnak. Valamint, ha nem vagyok lusta, a melegszendvics is aduász - sajtos, szalámis - és teszek hozzá idény gyümölcsöt. (Most szilva, körte, barack, szőlő.)
Én általában margarinos+sonkás+paprikás+salátás szendvicset szoktam vinni, mellé Jóreggelt-kekszet vagy valami kis csokit, müzliszeletet.
Ha van pékség a lakóhelyed, vagy a sulid közelében, akkor vehetnél ott kakaós csigát, vagy valamit, amit szeretsz.
Meg persze a gyümölcs/zöldségsaláta is jó ötlet, ha van időd megcsinálni reggelente.
Ha szereted, vihetsz ezek mellé ivó joghurtot vagy dobozos kávét, kakaót is, kicsit talán ezek is laktatnak.
Én a suli közelében lévő kisboltban szoktam venni két szendvicset. Sajttal töltött pulykamell, saláta, uborka/paprika, majonéz van benne.
Innivalónak sima vizet, vagy anya néha vesz Cappyt, télen meg teát viszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!