Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszfiúk és lányok miért és...

Kamaszfiúk és lányok miért és hogyan lázadtok ma a szüleitek, a társadalom és az iskola ellen? Miért vagytok haragban világgal dühöngő ifjúság?

Figyelt kérdés
2014. aug. 17. 15:07
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
11%
Bár én nem ilyen vagyok (szerintem legalábbis), de azt állíthatom, hogy a mai világban felnőni már sokkal "másabb", mint régen. Ma már a legtöbb kamasznak 12 éves korától fogva az a legfontosabb, hogy hány ismerőse van facebookon, és hogy hány partnerrel feküdt le a múlt héten. A technika rengeteget fejlődött. Régen mindenki kint játszott. Most a legtöbb gyerek ezt az időt bent, lesötétített redőny mögött tölti számítógépezéssel. Nem azt mondom, hogy minden kamasznak szörnyű élete van, csupán azt, hogy ez a szituáció és ez az életstílus amit a legtöbb űz, következményekkel jár. Egyre nehezebb igaz barátokat találni, egyre több az antiszociális kamasz, egyre több a drogos, stb. pont az ilyen dolgok miatt. És talán e miatt lehet az, hogy egyre többen dühöngenek. Talán dühösek a világra azért, mert nekik nem adatik meg, hogy igazi gyerekkoruk lehessen, csak egy ilyen facebookkal meg ivással tarkított pár év. És én is, lehet, hogy ha 30 éve születek, most nem a gép előtt ülnék naponta órákat, hanem valami sokkal hasznosabb dolgot csinálnék, és valószínűleg más ember is válna belőlem. De most ez a világ van, és ezzel kell beérni.
2014. aug. 17. 20:34
 12/28 A kérdező kommentje:
Nagyon igazatok van. Bár azt tagadnám, hogy be kell érni ezzel a világgal. Inkább azt hiszem lehet másként is élni és dolgokat kiiktatni az életünkből. Javaslom megnézésre James Dean Haragban a világgal (Rebel without a cause) című művét vagy az Édentől keletre címűt. Ezen kívül Zabhegyező J. D. Salingertől vagy Alan Silitoe A hosszútávfutó magányossága, szintén tőle Szombat este, vasárnap reggel című művet és még lehetne sorolni, de szerintem ezen írói szövegproduktumok reflektálnak a mai valóságra.
2014. aug. 17. 20:54
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Boiler eladó.
2014. aug. 17. 22:55
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
(igen direkt írtam le helytelenül, hogy valakinek legyen öröme és kijavítsa :D)
2014. aug. 17. 22:56
 15/28 anonim ***** válasza:
93%

*Bojler

(Köszi, örömöt okoztál vele :))

2014. aug. 18. 01:57
 16/28 anonim ***** válasza:
Minden korszakban lázadtak a kamaszok, ne tessék feltalálni a melegvizet.
2014. aug. 18. 07:54
 17/28 A kérdező kommentje:
Minden korszakban az igaz. Csakhogy más volt az eszköztáruk.
2014. aug. 18. 09:13
 18/28 anonim ***** válasza:

Mert kamaszok, ennyi. A kamaszok lázadoznak, ez mindig is így volt, így van, és így is lesz. Nem kell emellett semmiféle kidolgozott társadalomkritikával bizonygatni.

#11: Elég silány ember lehetsz, ha a Facebook elcseszte a kamaszéveidet. Hülyeség, amiket írsz. Nekem nem úgy tűnik, hogy bármilyen kamaszt is zavarná a sok antiszociális kocka. Mind elvagyunk a saját kis világunkban.

2014. aug. 18. 12:08
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vettem még észre ezt a "dühöngő ifjúságot", pedig én magam is még a kamsz éveimet taposom. Iinkább elkeseredettnek mondanám a tiniket, mintsem dühöngőnek.

Miért ilyen a generációm? Nézz körül egy kicst a világban vagy egyszerűen csak nézd meg a híradót. És vannak olyan dolgok, amik felett szerintem nem lehet szemet hunyni, amitől ilyenek a tinik, mint amilyenek.

Lázadni minden generáció lázad. Én személy szerint max ordibálok egy kicsit a szüleimmel, nálam ezzel kimerül a "lázadás". Mire gondolsz, mint új fajta lázadás eszköz?

Amúgy érdekelene, hogy hány éves vagy kérdező...

2014. aug. 18. 12:13
 20/28 A kérdező kommentje:

Valóban vannak olyan dolgok, amelyek felett nem lehet szemet hunyni. Úgy tűnik mindenki kezdi nyitogatni az ajtókat és beengedni a kívülről jött ingereket. Ám hogyha ezt beengedjük az erőszakot is generál, mivel nem tudunk vele mit kezdeni. Egyértelmű a lázadás egy társadalom ellen, ami kaotikus. Az életkoromat nem szeretném feltüntetni. Mindig ilyenkor az a kényszerképzetem támad, hogy az írás alapján még fiatalnak tűnök.

Egyik válaszolótól kérdezném: miért nem szereted az egyházi iskolákat?

2014. aug. 18. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!