Miért a 30-as Nőket hibáztatja a társadalom a kevés gyerekért?
Szerintem gyereket egy (házas)párnak kéne vállalni nem a nőknek.Ehhez képest a csapból is az folyik,hogy így,meg úgy a 30-as szinglik csajok a hibásak,akinek előbbre való karrier,meg a bulizás,stb.mint a gyerek.
De kérdem én:A sokszor már 40-es még mindig 20 éves csajok utánn szaladgáló pasik akik csak a haveroknak,meg a multicégnek élenk,ahol dolgoznak miért nem "hibásak" ugyanúgy?
Persze,ebben igazad lehet,de mindenhol azt hallani,hogy a mai nők,stb...Nem vagyok feminista,de ez már az én szememet is csípi.Miért nem lehet az modani,hogy a mai emberek/fiatalok bármi?Amúgy sok hasonló kaorú barátnőm már szülne,de nincs kivel belevágni,mert a 30-as pasik rögtön lelépnek amint szóba kerül a házasság meg a gyerek...És inkább keresnek egy huszonévest akinek ez még ráér...
Az már más kérdés,hogy a legtöbb ember(!) nem ezért nem vállal gyereket,mert karrierista,hanem mert nincs miből meg hová...És ha felelősen gondolkodik az ember,nem arról szól a gyerek,hogy jut annak is egy tányér leves,megy egy sarok a 30nm-es albérletben...:(
Na igen, a férfiak felelősségét senki sem vizsgálja. Meg mondjuk a társadalomét/politikusokét. Babakocsival közlekedni extrém sport kategória, állami bölcsibe bejutni lassan olyan mint egy jónevű egyetemre bekerülni, a munkaidő 5 után is tart, de a bölcsiben már beszólnak ha fél 5-re érsz, hogy anyuka, legközelebb siessen, és már körbe felmosták a gyereked.... Nagyszülők vagy dolgoznak, vagy le vannak robbanva és nem tudnak gyerekre vigyázni, vagy az egyik Mucsarögöcsén él a világ végén....
Nekem mázlim van a szüleimmel, hogy nyugdíjasok, azt nem tűrte volna egy munkaadó sem amikor a kisebbik gyerekem ősztől tavaszig minden második héten beteg volt.
El vannak ezek tévedve...
Az egész rendszer felfordult...
És ilyen "egyiknaprólamásikra hogyanéljekmeg" társadalomban nem csoda...
honnan vetted, hogy a harmincasokat hibáztatná bárki is? van erre vonatkozó dokumentum? (pl. youtoube-on lévő felvétel egy beszélgetésről, egy hivatalos cikk....) mert én szívesen belenéznék, ugyanis én nem hallottam arról, nem is érzékeltem, hogy a harmincas nőket "hibáztatnák"
és a kérdésed alapján most már kíváncsi vagyok erre a témára :) köszi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!