Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért a 30-as Nőket hibáztatja...

Miért a 30-as Nőket hibáztatja a társadalom a kevés gyerekért?

Figyelt kérdés

Szerintem gyereket egy (házas)párnak kéne vállalni nem a nőknek.Ehhez képest a csapból is az folyik,hogy így,meg úgy a 30-as szinglik csajok a hibásak,akinek előbbre való karrier,meg a bulizás,stb.mint a gyerek.

De kérdem én:A sokszor már 40-es még mindig 20 éves csajok utánn szaladgáló pasik akik csak a haveroknak,meg a multicégnek élenk,ahol dolgoznak miért nem "hibásak" ugyanúgy?

2014. jún. 9. 20:20
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne azonosítsd a társadalmaz az ilyen szájtépőkkel, akik egyébként olyan pozicióban vannak, hogy tudnának tenni valamit gazdaságpolitikai rendelkezésekkel a gyerekvállalás érdekében, csak éppen tehetségtelenek.
2014. jún. 9. 20:26
 2/10 A kérdező kommentje:

Persze,ebben igazad lehet,de mindenhol azt hallani,hogy a mai nők,stb...Nem vagyok feminista,de ez már az én szememet is csípi.Miért nem lehet az modani,hogy a mai emberek/fiatalok bármi?Amúgy sok hasonló kaorú barátnőm már szülne,de nincs kivel belevágni,mert a 30-as pasik rögtön lelépnek amint szóba kerül a házasság meg a gyerek...És inkább keresnek egy huszonévest akinek ez még ráér...

Az már más kérdés,hogy a legtöbb ember(!) nem ezért nem vállal gyereket,mert karrierista,hanem mert nincs miből meg hová...És ha felelősen gondolkodik az ember,nem arról szól a gyerek,hogy jut annak is egy tányér leves,megy egy sarok a 30nm-es albérletben...:(

2014. jún. 9. 20:42
 3/10 anonim ***** válasza:
36%
Mert egy száltóigévé vált sok hülye nőnél is aki azt hiszi, hogy ő a világ közepe mert szült egy gyereket. Miközben mondjuk akinek csak 1-2 gyereke van az semmit más nem csinált mint önmagát termelte újra semmi plusz nélkül.
2014. jún. 9. 20:46
 4/10 anonim ***** válasza:
82%
Ez egy hibás hozzáállás. Ha nincs kivel gyereket vállalni, meg nincs mire, akkor hogyan? Ezt sosem értettem. Mondom ezt úgy, hogy 26 éves vagyok és most jön az első babám a férjemmel...Szerintem az ilyen megjegyzéseket nem kell felvenni! A gyerekvállalás magánügy!
2014. jún. 9. 21:20
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Na igen, a férfiak felelősségét senki sem vizsgálja. Meg mondjuk a társadalomét/politikusokét. Babakocsival közlekedni extrém sport kategória, állami bölcsibe bejutni lassan olyan mint egy jónevű egyetemre bekerülni, a munkaidő 5 után is tart, de a bölcsiben már beszólnak ha fél 5-re érsz, hogy anyuka, legközelebb siessen, és már körbe felmosták a gyereked.... Nagyszülők vagy dolgoznak, vagy le vannak robbanva és nem tudnak gyerekre vigyázni, vagy az egyik Mucsarögöcsén él a világ végén....

Nekem mázlim van a szüleimmel, hogy nyugdíjasok, azt nem tűrte volna egy munkaadó sem amikor a kisebbik gyerekem ősztől tavaszig minden második héten beteg volt.

El vannak ezek tévedve...

2014. jún. 10. 02:47
 6/10 anonim ***** válasza:

Az egész rendszer felfordult...

És ilyen "egyiknaprólamásikra hogyanéljekmeg" társadalomban nem csoda...

2014. jún. 13. 15:38
 7/10 anonim ***** válasza:
Technikailag ebben igazad van. De mégiscsak a nő tud terhes lenni, ez biológiailag tény. Nem lehet mondani, hogy az emberek nem szülnek, nyilvánvalóan a nőkről van szó. Az már kifogásolhatóbb, hogy gyereket vállal, az már lehetne házaspár. De nem mindegy hogy mondjuk?
2015. szept. 17. 17:18
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
32 vagyok most szultem az elsot bar mar hamarabb is szivesen vallaltam volna,viszont egyedul nevelem mert az apa mar terhesseg elejen lepett.nagyon sok hasonlo eset van sajnos.viszont a tavalyi es az idei evek baby boon-ok .nagyon sok gyerek szuletik.demografiai csucs :) ez mind szep es jo de ha kozelebbrol megnezzuk a csaladok 80% nem el jol es bizonytalan perspektivaik vannak ebben az orszagban,a mai vilagban.szerintem nagyon sok no szeretne gyereket de nem talalja a tarsat hozza.es neha ez forditva is igaz.senki sem hibas talan
2015. szept. 17. 17:30
 9/10 anonim ***** válasza:

honnan vetted, hogy a harmincasokat hibáztatná bárki is? van erre vonatkozó dokumentum? (pl. youtoube-on lévő felvétel egy beszélgetésről, egy hivatalos cikk....) mert én szívesen belenéznék, ugyanis én nem hallottam arról, nem is érzékeltem, hogy a harmincas nőket "hibáztatnák"

és a kérdésed alapján most már kíváncsi vagyok erre a témára :) köszi :)

2015. szept. 17. 21:43
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is 32 vagyok. Most várom a másodikat. Vállalnék én 3-at is ha lenne mire. Diplomás vagyok állami szférában nem keresem magam halálra, a férjemnek átlag fizetése van. Házat csak hitelre tudtunk venni, fizetjük azt is. Az én gyerekem nem eszik ingyen, szinte minden támogatásól kiesünk, szoc.polt sosem kaptunk, és nem is fogunk, amikor kellett nem volt, most pedig, már nem fogok új házat venni, bővíteni csak a tetőtérbe lehetne, arra nem adnak, akkor hová tegyek 3 gyereket? Sajnos a fizetésünk a hitel miatt kevés lenne 3 gyerekre, akárhogy is nézzük, míg kicsik lennének ok, de mi lesz, ha egyetemre, főiskolára akarnak menni, miből finanszíroznánk? Semmiből. AZ állam is jól megmentett, mint devizahitelest. Szóval nem tudom mire szüljek. Amikor az ember az iskolából kikerül,nem lehetséges apa után szalad elsőként, hanem munkahely után, ahol néhány évet dolgozni is kell, gyerekszülés előtt. Ez nem a nők hibája, és nem is a férfiaké, ezt várja el a társadalom. Az állam nem azokat támogatja, akik ha szülnek, azt el is tudják tartani, hanem az alacsonyabb réteget, ő szül, a semmire, sokat. Azok sem fognak dolgozni, hiszen nem ezt látták otthon. A dolgozó réteg nem győzi őket eltartani, egyre többet kell dolgozni, és később szülnek a nők. Én ezt látom.
2015. szept. 18. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!