Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért ítélik el az emberek és...

Miért ítélik el az emberek és a társadalom ennyire egyből az egyedülálló Anyákat? Pláne a kisgyerekeseket?

Figyelt kérdés
Szomorúan tapasztalom hogy ebben az országban az emberek nagy része elítéli,felelőtlennek,rossz anyának,anyának nem valónak,lenézni valónak tartja az egyedülálló kismamákat édesanyákat.Pedig sok esetben nem tehetnek róla, vagy ők sem így képzelték el és éppen elég sok a gondjuk bajuk,vagy épp így a jobb nekik a körülmények között.Sokszor olyat is tapasztalok hogy csak az anyagiak miatt mondják az egyedülálló anyára hogy rossz anya,pedig meglehet nézni jó néhány pénzes anyukát,vagy azzal nem számolva mondanak ítéletet hogy ő tudta milyen nehéz lesz neki így mégis vállalta,és lentről is lehet magasba jutni,mint ahogy fordítva és a ma még jól álló férjes ítélkező nők is juthatnak ide.Sőt találkoztam már olyan anyával is aki úgy vetett követ a másikra hogy előtte ő is átélhette évekig milyen egyedülállónak lenni.Egy egyedülálló édesanyát ma Magyarországon rengeteg előítélet,ítélet,sértés,megvetés éri a mindennapokban,az orvosnál,a védőnőnél,a hivatalokban,a családban illetve baráti ismerős körben,az utcán,ahelyett és anélkül hogy megkérdeznék tőle,miért is van ebben a helyzetben,miért is vállalta a gyermekét,milyenek is a mindennapjai,miben segíthetnének neki,megpróbálnák megérteni!Van aki egy éjszakás kalandból lett édesanya,van aki a rossz minőségű fogamzásgátlók áldozata,van aki tervezte, van aki nem, van akit terhesen,vagy szülés után hagytak el,van aki menekült a párjától,van akinek már nem él a párja,sok sok különböző sors és mégis egy a közös bennük,hogy nap mint nap megalázzák lenézik őket!Pedig ők is éppen ugyan úgy édesanyák!Nevelik,szeretik gyermeküket még így is ,és nem mondanának le róluk semmi pénzért anyagi nehézségek,lelki gondok,magány,szeretet hiány és megalázottság mellett egy szerető támogató férj társ apa nélkül sem!
2013. aug. 18. 12:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom, én még nem hallottam, hogy bárki szidta volna az egyedülálló anyukákat. Milyen atrocitások értek téged? Beszólt valaki?

Ilyen alapon bárkit lehet szidni bármi miatt.

Szerintem senkinek semmi köze hozzá, hogy ki hogyan neveli a gyerekét, de ilyen alapon bárkin lehet fogást találni ami miatt szidni lehet.

Én spéci elismeréssel gondolok rájuk, mert tudom, hogy nem könnyű, hiszen sokszor családban sem az.

Néha gondolkodom ilyeneken, hogy hogyan oldják meg a mindennapi feladatokat, pl. munka mellett a gyereket elhozni az oviból, ilyesmik.

Szóval nem tudom, hogy miért ítélik el őket, bár én még tényleg nem hallottam.

2013. aug. 18. 13:06
 2/4 anonim ***** válasza:
Sose tapasztaltam még, hogy bárki is elítélne amiért egyedül nevelem a lányom.
2013. aug. 18. 13:17
 3/4 anonim ***** válasza:
Én még ilyet soha nem tapasztaltam. Én nem vagyok egyedülálló, de ismerek többeket, soha senki nem szól rájuk egy rossz szót sem.
2013. aug. 18. 13:34
 4/4 anonim válasza:
Honnan szedted ezt ahülyeséget? De komolyan. Mert érdekelne a magyarázatod.
2013. okt. 4. 07:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!