Miért ítéli el jobban a társadalom azokat az anyukákat, akik szoptatás után visszaszoknak a cigire, mint a dohányos apukákat?
Szoptatás után visszaszoktam a cigire,de mindenki úgy nézett rám,meg úgy kezelt,mint egy gyújtogatóra.
Az miért nem elítélendő,ha egy apuka cigizik?Mert mindenki csak az anyukákat szidja,és most nem olyanokra gondolok,akik a babakocsit tolva cigiznek...
Amikor elaludt a lurkó,ki szoktam menni a teraszra rágyújtani,meg a gyerek a közelembe sincs,de tudták,hogy szültem,és mondogatták,mert nem illik,meg ilyenek,mert anya vagyok.
Bezzeg,ha az apuka rágyújt a gyerek közelébe,az nem baj,de ha egy anya,akkor igen.Miért van ez??
Én is cigizem 14 éves korom óta,25 évesen szültem,amint pozitív lett a teszt,rögtön letettem.Kedves első,én őszinte leszek,az ég világon eszembe se jutott leszokni róla végleg.Csak "szüneteltettem".Egy kismamának rengeteg dologról le kell mondania a baba érdekében,hogy egészségesen jöjjön a világra,gondolok itt a cigire,kávéra,szórakozásra,munkára,alkoholra,energiaitalra,meg én imádok füvet nyírni,fát behordani-összerakni,meg felmászni függönyöket cserélni,és ablakot pucolni,az apuka meg éli ugyanúgy az életét...
Egy kismama elég nehézségeken,és aggódásokon megy keresztül,de szerintem ugyanúgy joga van "élvezni" az életet,mint a többi embernek...
Azt kedves első,meg nem értem,hogy miért mondod,hogy egy apukának nehezebb leszokni,mert nem motiválja semmi...
Neki ugyanúgy lesz gyereke,ugyanúgy motiválnia kellene,mint a kismamát.Hisz rágyújt a kismama közelében,meg ugyanúgy cigiszagúan veszi fel a babáját,nem??
Kedves utolsó.én se szívok sokat,nekem egy nagy zacskó dohány,ami 3500 ft,az kitart 1,5-2 hónapig...Azt meg magamon spórolom meg,nem a gyereken.:)
Az én párom is letette a cigit,amikor megtudtam,hogy terhes vagyok,igaz,nem azonnal,de ő vissza se szokott rá,csak sörözik.:)
Én is nagyon büszke vagyok rá,és bevallom,magamra is,hogy a terhesség alatt le tudtam tenni,arra,hogy megint visszaszoktam,arra nem annyira,de jól esik,ez van.:)
Úgyhogy minden leendő apukának grat,aki a kismama érdekében leteszi.:)
első vagyok. ahogy mondtam, én sem tartom fernek, hogy apuka dohányzik, meg nyilván mérges is vagyok miatta, de azért ő megteheti egy terhes nő mellett, hogy a kertben szívja el. azért már inkább pampogok, ha cigi szagúan nyúl a gyerekhez, de valljuk meg azért ezek nem annyira súlyos dolgok, mintha te dohányzol terhesen, és ezáltal egészségügyileg veszélyezteted a gyereket. Így értem, hogy neki nincs olyan motivációja. szomorú, hogy az nem elég motiváció hogy büdösen ne nyúljon a gyerekhez, de ugyanakkor megértem, mert én is 8 évig kerestem a megfelelő motivációt ami végül is a baba ötlete volt és ami miatt végül is letettem végleg.
nem bírálni szeretnélek, és nem tartom azt sem helyesnek ha valaki bírál téged azért mert cigizel. de ugyanakkor nehezen értem meg, főleg az érveid: sok mindenről le kell mondanunk ez tény, de őszintén nekem a cigiről való lemondás így leszokás után igazi felhőtlen öröm: egy jó dolog, egyel kevesebb aggódni való, hogy ártok magamnak vele, spórolás, hogyan is fognám fel úgy, hogy erről is le kell mondani és ez milyen szemétség?? hát én örömmel mondok le erről. ennél sokkal jobb dolgokról kell lemondani anyaként és kismamaként: a szabadidőmről, a szusiról :) bizonyos sportokról és munkákról, stb. ezek mellett számomra a cigeretta eltörpül, sőt így hogy megváltam tőle, olyan felszabadultságot érzek e téren mint még soha. tényleg, egy gonddal kevesebb.
apukának tényleg kevesebb dologról kell lemondania, és? szerintem megérdemli, reggel 8-kor elmegy a munkába és este 8-ra ér haza, hétvégén meg folytatja a ház körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!